120731 fyra generationer

Idag har vi varit 4 generationer här hemma. Mormor, mamma, jag och Melissa. Vi är alla 4 förstfödda och av det kvinnliga könet (om ni inte redan räknat ut det) Vi har fikat, pratat och såklart bebismyst. BVC sköterskan har precis varit här och vägt M som nu väger 4580g. Fick även komplimanger för hennes starka nacke och hon blev kallad goding både 1 och 2 gånger.

100731

Denna tisdag startade redan kl 6 för min del, då vaknade Melissa och ville äta. När hon har ätit en stund vill hon ligga och kolla läget innan hon äter lite till för att sen somna om. Jag passade på att lägga henne i vagnen och sen gick vi en runda som tog lite mer än 1 timme. Väl hemma hoppa jag in i duschen och gjorde mig iordning och eftersom Melissa fortfarande sov gott i vagnen passade jag på att städa här hemma. Så när klockan slog 9 hade jag hunnit med mer än jag normalt sett hinner med på en hel dag. Snart kommer mamma och mormor på besök och i eftermiddag ska BVC komma hit för ett hembesök.

120730 nappträning.

Att jag känner mig som en kossa och får agera matmaskin är något jag kan leva med men jag drar gränsen vid att användas som napp så därför har jag börjat nappträna med Melissa. Hon är inte jätte taggad men det blir bättre för varje dag som går, idag behövde jag inte ens hålla fast den ;)

120730 promenad

Efter 1,5 timmes promenad är både jag och Ruth ordentligt rastade medans Melissa är pigg och utvilad med tanke på att hon slocknade samma sekund som jag la ner henne i vagnen. Jag hoppas att hon somnar om efter att hon ätit för jag är verkligen sugen på en liten powernap.

120730

Igår va vi uppe i Melissas farfars och plastfarmors stuga och firade att farfar fyllde år. Som vanligt sov Melissa större delen av tiden men bestämde sig för att hålla sig vaken en liten stund för att titta på allt och alla runt omkring. Hon bjöd även på ett mega leende och ett försök till ett skratt när farfar kittlade henne under foten. När sånt händer vill man stoppa tiden och lägga ner händelsen i en låda så man kan uppleva det om och om igen. Idag har hittills varit en lugn dag med mycket mys. Snart blir det en promenad.

120729

Igår va det fest! Jäklar vilken stämning det va. Musiken spelades så att väggarna skakade, spriten flödade och diskussionerna va högljudda. Och som vanligt utspelade sig större delen av kvällen ute på balkongen. Jag kanske ska nämna att det va min granne som fira sin födelsedag?! Som tur är har jag ett barn som antagligen hade kunnat sova sig igenom ett världskrig men jag kunde inte stänga ute ljuden. Vid halv 4 började jag nicka till men då vaknade M och ville äta så jag somna inte förrän 4 halv 5 och nu är jag vaken och känner inte att jag kan somna om. Alltså kommer jag gå runt och känna mig bakfull precis som alla andra från grannfesten men det är väl sånt som tillhör en söndag.

120728 älskade barn

Jag älskar min dotter villkorslöst och mer än ord kan beskriva och det har jag gjort från första sekund. Men imorse växte den kärleken sig lite större. Jag fick sova till halv 8!!! Hon har bara vaknat en gång under natten och när jag vaknade till 7.30 sov hon fortfarande men vakna några minuter senare. För första gången på 3 veckor vakna jag av mig själv och kände inte att jag höll på att avlida av trötthet. Min bebis är den bästa, hon kände att jag behövde sömn och så gav hon mig det. Jag har fött ett geni ;)

120726 husvagnsmys

Idag väckte chefen (Melissa) mig redan klockan 5. Då tyckte hon att jag sovit tillräckligt länge. När vi va färdiga kom mamma och hämta oss och körde oss ut till husvagnen där vi har spenderat hela dagen. Mesta dels i skuggan eftersom att det varit monstervarmt och jag va rädd för att bränna mig. Chefen har sovit hela dagen med undantag för ett par matpauser. Nu hade jag tänkt äta men vem vaknar då och vill detsamma om inte lilla M. Det slår aldrig fel. Men vad gör det? Jag kan äta när hon flyttat hemifrån.

120725 tjockamolla

Idag har vi varit på BVC och vägt Melissa. Hon väger nu 4405 g vilket är en ökning på nästan 500g sen sist. Efter BVC kom Sonny på besök och senare gick jag ner till gymmet för att träffa Kajsa. Vid 7 kom Sara hit så det blev ett par timmars skitsnack vilket aldrig är fel. Nu ska min älskling snart nattas och så fort hon somnat ska jag gå och lägga mig för nu går ögonen i kors.

120725

Vet ni hur svårt det är att resonera med en 18 dagar gammal bebis? Jag kan berätta att det är SKIT svårt! Hur jag än försöker förklara att det inte är okej att gå upp klockan sex på morgonen så går det inte riktigt in i hennes envisa barn skalle. 2 timmar senare ligger hon och sover igen och ser jäkligt nöjd ut med sitt liv.

När jag ser hennes ansikte försvinner nästan all trötthet och jag går gladerligen upp kl 6 i resten av mitt liv.

Playdate 120724

Idag har vi haft besök av Mathilde, Alex och deras fina Benjamin. Vi satt och njöt av det fina vädret i Stadsparken och gick sen en liten runda innan vi begav oss hem till mig. För en gångs skull såg Melissa liten ut i jämförelse men det beror nog mest på att Benjamin är nästan 6 veckor äldre. Nu har dom precis åkt hem så jag funderar på att äta något och den gå en runda, får ju passa på så länge det är sånt här väder.

120724

Om någon hade sagt till mig för ett år sen att jag skulle vakna runt kl 3 för att amma och byta blöja på en underbar dotter hade jag inte trott dom. Hade någon sagt att jag skulle ha en dotter överhuvudtaget hade jag tagit det som ett hån. I ca 5 år har jag trott att jag inte kan få barn så när jag plusa va det minst en överraskning. Den bästa överraskningen någonsin. Att vara ensamstående spädbarnsförälder är inte så lätt alla gånger men jag älskar mitt liv och hade inte velat byta det mot något. Lilla Melissa gör mig till världens lyckligaste och kärleken jag känner går inte att beskriva.

120723

Idag har varit en dag med mycket nytt för Melissa. I förmiddags fick hon träffa Lina och Patrik för första gången. På eftermiddan kom mormor (min mamma) hit och då va det dags för debut badet. Jag har skjutit upp det eftersom jag varit rädd att hennes ljuvliga bebisdoft skulle försvinna men den är kvar :) Att bada gick bra och var spännande men efter 5-10 min så tröttnade hon och då fick hon komma upp. Nu ligger hon på mig och snarkar så sött som bara hon kan och luktar godast i världen.

120721

Idag har vi haft en heldag med mormor. Vi har varit ute och gått, vi har myst och vi har pussats. Framåt kvällen kom Loppan och mös med oss oxå. Nu sitter jag i sängen och försöker natta min bebis men det är lättare sagt än gjort eftersom hon ärvt min envishet. Idag blir hon 2 veckor gammal. Kan inte förstå att hon redan har förgyllt mitt liv i 14 dagar men som dom säger: tiden går fort när man har roligt.

Kroppen 120720

Det har blivit väldigt mycket bebisbloggande på senaste och det hoppas jag att ni har förståelse för. Men om 4-8 veckor när jag läkt som jag ska och fått godkännande från bm då börjar hårdträningen. Då ska denna kroppen piskas i form och till vintern ska där inte finnas ett spår av graviditeten kvar. Så jag hoppas att ni stannar kvar tills dess. Har redan gått ner alla (10) gravidkilo så nu är det till tightning som gäller. Tur för mig älskar Melissa att åka vagn så när det slutar göra ont varje gång jag tar ett steg så blir det många och långa powerwalks.

120719

Gud vad dagarna går fort! D har haft två veckors semester och börjar jobba igen imorgon så idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt och njutit av den bästa bebisen som finns. Nu på kvällen blev det en liten promenad tillsammans med Andy och My. Jag kan fortfarande inte förstå vad jag gjort för att förtjäna ett så underbart och snällt barn. Jag får ont i hjärtat av lycka varje gång jag tittar på henne. Hon är utan tvekan det bästa som har hänt mig. Älskade barn!!

120718

Nu är det snart dags att sova men tänkte slänga upp en snabb summering av dagen. Imorse fikade vi med Nisan vilket kändes lite konstigt eftersom sist vi fikade va 2 dagar innan Melissa föddes så då satt jag och klappa på gravidmagen och idag låg min älskling i vagnen. Mycket som förändras på kort tid. Efter fikan gick vi hem till D för lite pappamys och jag unnade mig en powernap på soffan. Melissa har även fått träffa en person som jag hoppas kommer vara väldigt viktig i hennes liv, nämligen min bästaste bäste vän Kalle som även kommer bli en av M's faddrar. Sen va det bara att ge sig ut igen för nu va det dags att umgås med Andy och My. Så det har hunnits med en hel del idag så inatt hoppas vi på mycket sömn. God natt & sov gott! :)

120718

Jag tror att vi äntligen börjar komma in i rutiner här hemma. Melissa har varit en nattmänniska sen hon föddes och det började ta ut sin rätt på mig men jag tror att vi börjar få ordning på det nu. Istället för att vara vaken mellan 23-02 och sen vakna varannan timme för mat somnade hon 22.30 igår och vaknade 2 gånger med ca 3 timmars mellanrum för att äta. Jag hoppas att detta håller i sig så håll tummarna för oss ;)

120717

Igår va en riktig mysdag som spenderades i soffan. Vi åt, sov, pussades och jag njöt av varenda sekund! Idag har det sett lite annorlunda ut. I förmiddas träffade vi Melissas farfar, styvfarmor och gammelfarmor. När alla gosat färdigt va det min syster och Linas tur att bebismysa. Vi har även hunnit klämma in ett BVC-besök. M har ökat i vikt som hon ska och allt är bra med henne. Nu ska jag fortsätta titta på mitt underverk och försöka förstå att detta inte är en dröm.

120715

Imorse kom Loppan hit med bullar så det blev mysfrukost och ett par timmars prat om allt mellan himmel och jord. Mest bebissnack men ändå :P Om ca 25 dagar är det Loppan tur och jag får äntligen träffa min prins! När vi myst färdigt gjorde jag och Melissa oss iordning för att åka hem till D's mamma där det bjöds på grillat och trevligt sällskap. Vi va där i nästan 5 timmar och M sov nästan hela tiden, vaknade 1 gång för att äta och 1 gång för att kolla läget lite snabbt. Vet inte vad jag gjort för att förtjäna ett så enkelt och snällt barn men jag klagar absolut inte. Nu ligger Melissa och sover på mitt bröst och jag njuter av hennes underbara doft. Ska försöka sova för vem vet vilka äventyr som väntar oss imorgon.

Förlossningen

Fredagen den 6/7 vaknade jag vid 10 tiden och hade lite ont i magen, inte värkont utan bara lite ont. Hann tänka att bebis kanske va på väg men slog snabbt bort tanken då hon inte va beräknad förrän dan efter. Ja jag vart väldigt inställd på att hon skulle komma på beräknat datum. Vid 12 tiden hade det gått över til lättare mensvärkssmärtor men fortfarande helt okej. Kopplade Ruth och gick ut och gick en runda, passade på att ringa mamma samtidigt och berättade att något nog va på G men att det fortfarande kändes lugnt. Minns att jag sa till mamma att jag inte förstår hur folk kan klaga, detta va ju inte alls jobbigt. OM jag fick äta upp mina ord.
Nu gick det ganska snabbt.
Vid 16 tiden var det ca 15 minuter mellan värkarna. Mamma och Göran kom hit med McDonalds mat. Att äta gick sådär men lyckades få i mig det mesta. Lyckades även få upp det mesta plus lite till då jag från och med nu spyde efter varje värk. Jag låg och vred mig i sängen av smärta och så fort det var över fick jag springa till toan för att kräka. Vid 17 ringde jag till Lunds BB för att höra hur jag skulle gå till väga, ta 2 alvedon och försök koppla av sa dom. Eftersom jag kräkte hela tiden hann alvedonen troligtvis inte göra någon direkt nytta och koppla av med värkar är lättare sagt än gjort.
Loppan och Robert skulle passa Ruth medan jag låg inne på BB så mellan värkarna ringde jag Loppan och bad henne komma hit och hämta Ruth. Loppans första reaktion va att fråga om jag skoja men när hon kom hit 10 minuter senare och hittade mig krällandes och skrikandes i sängen insåg hon allvaret.
Väldigt glad att jag har en så stor säng för under värkarna låg jag, mamma och loppan och kröp kors och tvärs. Jag satte som regel att när jag hade en värk skulle det vara knäpptyst. Robert den stackaren stängde vid ett tillfälle ut sig själv på balkongen.
Runt 21 hade jag gått över till att spy galla och värkarna kom med ca 2 minuters mellanrum och nu fick jag för mig att jag skulle duscha så medans mamma tyckte att vi skulle köra in tjatade jag om att jag skulle duscha. Göran ringde till Malmö BB eftersom att det vart fullt i Lund, dom sa att vi var hjärtligt välkomna in så det blev ingen dusch. Istället fick jag ringa D och säga att vi skulle köra in samtidigt som jag försökte kontrollera att jag hade allt med oss.
När vi kommer ut till bilen ska Göran lätta på stämningen och frågar om jag vill köra. Det räckte för att jag skulle börja gråta.
Göran körde så snabbt han bara kunde, mamma satt och stirra på mig i bakspegeln och jag satt i baksätet och spydde och skällde på mamma för att hon tittade på mig. Vid ett tillfälle hade jag så ont att jag övervägde att öppna bildörren och hoppa ut bara för att smärtan skulle upphöra men innan jag slet upp dörren gick värken över och jag hann samla tankarna.
När vi kom in till BB stod det en pojke i ca 4-5 års åldern tillsammans med sin pappa skulle dom hälsa på nyfödda lillebror för första gången. Jag gömde mig bakom en väg och sjönk ner på golvet och bet mig i tungan under värken för jag inte ville skrämma pojken så mitt i allt koas fanns där trots allt något vett.
Sköterskan kom och öppna dörren och när vi kommit halvvägs till rummet kom ytterligare en värk och benen bara vek sig, jag låg kvar på golvet tills det gått över sen bar sköterskan och mamma upp mig. Jag hade varit kaxig och sagt att jag skulle föda med endast lustgas men direkt när jag kom in på rummet och låg dubbelvikt över sängen sa jag till sköterskan att jag ångrat mig och ville ha allt som gick att få. Men innan man kan få nånting ska bebisens hjärtrytm (tror jag det är) mätas och jag ska undersökas. Jag va öppen 4 cm när jag kom in och allt annat verka bra så nu fick jag äntligen lustgas, älskade lustgas. Mitt i ruset kom D.
Lustgasen tog inte bort smärtan men jag blev för snurrig för att riktigt orka bry mig och stunderna mellan värkarna kändes längre. Daniel som säkert redan var ganska skärrad fick det hett om öronen när jag sa till honom att sluta skratta åt mig, ljuvliga lustgashallicar! D satt tillbakalutad i stolen bredvid mig och hade inte gjort något.
Nu börjar allt bli suddigt och alla detaljer flyter samman. Minns inte alls i vilken ordning något hände i men minns att dom fick ta håll på mitt vatten som inte gått av sig själv, jag fick en patadinspruta i benet och sterilakvaddlar i ryggen och till er som ska föda. TA INTE DET! Under hela förlossningen va detta enda gången jag grät och det va av ren och skär smärta. Att föda barn gör ont men detta va fan värre.
Nu var bebisen på väg ut på riktigt men eftersom jag hade kräkt hela dagen va min energnivå nere på noll så det blev snack om sugklockaoch av någon anledning fick jag panik så jag tryckte och tryckte. Mitt barn skulle ut men det skulle inte vara med hjälp av sugklocka!
Klockan 00.29 den 7/7-12 tittade hon ut, mitt 52 cm och 4130 g tung lilla mirakel.När dom la upp henne på mig försvann allt eller ja nästan iaf för jag vände mig till mamma och sa: om jag säger att jag ska ha fler så slå mig i huvudet.
sen försvann omvärlden, nu var det jag och Melissa.
 
mamma, pappa och nån minut gammal Melissa
 
 
 
 
 

120714

Nu har det gått 1 vecka. 7 dagar fyllda med fullständig lycka! Jag har varit värdelös på att blogga och det beror på att jag levt i min lyckobubbla med min helt fantastiska dotter. Men jag ska försöka bättra mig. Hon har fått namnen Melissa Leyton Carla. Melissa är en jättesnäll bebis som inte gör så mycket väsen av sig. Hon sover mest och när hon är vaken vill hon gärna vara i sittande läge och utforska omvärlden. Jag måste erkänna att det är jätte svårt att försöka beskriva sitt barn eftersom att det jag helst vill skriva är att hon är perfekt, finast i världen och den bästa 7 dagar gamla bebis man kan tänka sig men så känner nog alla mammor. Så om ni undrar något eller bara är nyfikna så fråga på så svarar jag :) Just nu ligger vi i sängen. Melissa sover men ligger och fäktar som en liten ninja och det har hon fått från sin pappa. Jag ska försöka slita mig från sängen och göra lite nytta men det är svårt när man har perfektion liggandes bredvid sig.

Lyckorus.

Dagen jag väntat på så länge har äntligen kommit. Den 7/7 (på beräknat datum) Kl 00.29 kom liten till världen. Dock va hon allt annat än liten! 4130 g och 52 cm. Hon är i mina ögon helt perfekt och jag kan inte slutat titta på henne.

120705

Dagen började med en frukostdejt med Nisan och dockan.
Efter det hängde jag och Loppan lite på min balkong där vi åt smarig fruktsallad. När loppan sen gick somnade jag på soffan och sov ett par timmar.
När jag vaknade så va jag så jäkla rastlös att jag bestämde mig för att köra mitt förhoppningsvis sista cardiopass på gymmet innan liten kommer. Det blev 65 min på ATM och nu blir det en väldigt lugn kväll.

120704

Idag har jag pendlat mellan tvättstugan och balkongen. Hade ett mount Everest berg av kläder och annat som jag skjutit upp att tvätta men idag kände jag att det va dags att ta tag i det eftersom liten kan komma när som.
Vid 5 kom Sanne och hennes fina V på ett litet besök och efter det deckade jag på soffan så jag räknar inte med många timmars sömn inatt.
Men det är väl bara att vänja sig ;)

FUCK CANCER!

Han va det vackraste jag någonsin sett. När han tittade på mig fladdrade hela magen, när han kysste mig svävade jag och när han höll om mig kände jag obeskrivlig trygghet. Han va mitt livs kärlek! Vi skrattade tillsammans, vi grät tillsammans, varenda minut ifrån varandra kändes som timmar. Nämnde jag att han va vackrast i världen? Vi va ett sånt par som alla tittar på och i smyg önskar att dom kunde vara. Jag va lycklig! Men säg den lycka som varar för evigt. De som känner mig vet att det finns mycket cancer i min omgivning och återigen skulle någon jag älskade högt bli drabbad. Mannen i mitt liv drabbades av cancer och gick bort efter bara 6 månader och sedan vaknade jag av mitt eget gråt. Det va alltså bara en dröm men inte ens i drömmarnas värld kan jag komma undan denna vidriga sjukdom. Min syster sa en gång: "dumma cancer, jag hoppas att du får cancer och dör!"

120703

Idag har jag haft en heldag med Loppan. Först blev det en fika och ett par timmars snicksnack. Efter det va det dags för mitt (om jag inte går över tiden) sista besök hos barnmorskan. Magen är nu 36 cm och jag har för första gången på 10 veckor ökat i vikt. 1 HELT kilo så jag är nu uppe i en viktökning på 10 kg vilket känns helt okej. Bm klämde på magen och konstaterade att liten låg långt nere och att jag inte ska bli förvånad om hon kommer redan inatt. Så det lär inte bli många sekunders sömn för mig då jag kommer ligga och känna efter och tänka på det lilla livet hela tiden. Tror dock inte att hon kommer på ett par dagar men det är ju iofs inte jag som är utbildad bm. Efter att ha blivit känd på, klämp på och stucken i fingret gick jag och loppan tillbaka till stan där jag ÄNTLIGEN hittade gardiner till litens rum. Det blev ett par rosa, såklart! Nu ska jag krypa upp i soffan och läsa det senaste nummert av "Vi föräldrar" och kanske ta mig en liten powernap.

120702

Jag har kommi på en sak.
Måndagar är bara jäkligt tråkiga när man jobbar, annars är det som vilken annan dag som helst.
Denna måndagen började med 1,5 timmes promenad med Loppan.
Efter det blev det ett par timmar på balkongen.
Kvällen har spenderats framför väldigt spännande avsnitt OTH och en dålig film.
Nu funderar jag på att gå och lägga mig men eftersom det fortfarande är ljust ute känns det inte riktigt okej. Får vänta iaf 1 timme.

Solsting

idag har jag spenderat största delen av dagen på balkongen. Jag har läst en halv bok, försökt mig på mission impossible (måla tånaglarna) och bara njutit av solen. Efter 5 timmar blev jag extremt rastlös så gick ner till gymmet och körde 1 timmes Cardio. Nu blir det en lugn kväll och förhoppningsvis somnar jag innan solen hinner gå upp igen.

120701

God morgon. Jag kunde verkligen inte somna igår! Trodde att jag skulle decka innan huvudet rörde vid kudden med tanke på hur mycket jag höll igång igår men kl 4 låg jag fortfarande och vände och vred mig i sängen. Det är banne mig inte lätt att slappna av i varken kropp eller sinne när man närmar sig bf med stormsteg. Nu blir det frukost ute på balkongen sen får jag se vad denna söndag har att erbjuda. Ps: Kan inte få upp bilder på bloggen än så om ni vill kan ni ju följa på instagram. Ciliija heter jag där :)
RSS 2.0