121130 Halo

Jag har inte brytt mig om X-faktor så mycket utan tittat på det när det inte funnits något annat och har därför ingen favorit.
Fram till nu.
BENNY!!  mannen gör min absoluta favoritlåt och han fick mig att gråta en skvätt.
Det va samma sak i Idol för nått år sen. Tittade på det men kvittade vem som vann för min del, fram till Robin gjorde Halo. Efter bara några toner va han en vinnare i mina öron.
Det är något med killar som kan sjunga och om dom dessutom sjunger min låt är jag helt såld.

121130 sugen bebis

Om man blir skithungrig direkt efter julgransshopping och mamma vägrar ge bebis mat så kan nappen vara en bra kompis fast man inte använt napp innan.

121130

Idag va det MF LEGDAY som dom coola killarna säger.
Hade sexiga Johnny Depp som träningskompis idag. Han gjorde inte så mycket rent träningsmässigt men hans vackra ansikte hjälpte ändå till en hel del. Jag hade lite svårt att bestämma mig för vilka övningar jag skulle köra så det blev ett gott och blandat pass bestående av 11 olika övningar. 4 rumpa, 2 vader, 2 baksida, 2 framsida och 1 insida. Med darrande ben avslutade jag passet med 10 minuter på cykel.

121129

Idag har troligtvis varit den bästa dagen i Melissas liv. Efter nästan 1 månads tjat har hon äntligen fått mig att byta från liggdel till sittdelen. Om det va poppis. Ohh JAA!

121128 ..

Idag har vi spenderat dagen med mamma, Loppan och Matheo.
Vi va först nere i stan där vi inhandlade lite julklappar sen gick vi hem till mig och åt lussebullar och pratade en massa precis som vanligt.

121128 good vs bad

Melissa är ett väldigt glatt barn. Hon skrattar och ler ofta och skriker/gråter väldigt sällan.
Men ibland blir hon så arg på mig att hon verkar vilja sparka mig i huvudet och smälla mig på käften.
Det som gör henne så arg är när jag tvingar henne att ligga i vagnen när hon vill vara uppe och titta på allt runt omkring. Men eftersom att hon är en liten tjockamolla så mina armar orkar inte alltid så länge som hon kräver.
Och eftersom att jag är geni gjorde jag det bästa av situationen och satte henne upp i liggdelen med stöd för ryggen och så va husfriden återställd och jag va återigen Melissas favorit mamma.

121128 poäng.

Mohaha poäng till mig!
Efter mycket vändningar, vridningar, vyssningar och klappande somnade Melissa om och sekunden senare gjorde jag detsamma.
Trots träningsvärk ända ut i kroppshåren blir det nu ett snabbt pass på gymmet. Kan inte direkt påstå att jag är särskilt pepp på det men vet hur bra det känns efteråt så nu jäklar!

121128

Någon som har lust att förklara för Melissa att detta inte är okej?
Jag har försökt sen klockan 6.20 men hon lyssnar inte på det örat.
Hon förstår inte varför man ska sova när man istället kan ligga och prata, rulla runt, äta sina fötter och klättra på sin mamma. Ååhh jag vill ju bara sova!

121127 no stress

Fördelen med att vakna tidigt är att vi slapp stressa. I vanliga fall är jag klar i sista minuten, ofta nån minut sen men inte idag. Vi har busat, gjort oss iordning i lugn & ro och jag har för en gångs skull fått i mig frukost. Nu är det 30 minuter kvar tills vi ska möta My och Molly vilket betyder att vi har 25 minuter på oss att mysa.

121127

Igår hade jag planerat att gå och lägga mig samtidigt som Melissa. Men det satte någon stop för genom att väcka M eftersom att dennes behov går före alla andras. Men om man ska hitta något positivt i det hela så är det ju hur mysigt som helst att vagga M och slutligen få henne att somna i mina armar.
Idag är det en ny dag och som vanligt sopar vi detta under mattan och lägger problemen bakom oss.

Vi har bestämt dejt med My och Molly på öppna förskolan idag och Melissa är så taggad inför det att hon vakna 7.15. Vet knappt vad jag heter just nu pga trötthet men det beror nog på att jag inte är van vid att vara vaken vid detta tiden. M brukar sova till 8.30-9 ibland längre.

121126 favoritsyssla

Det finns 3 saker som Melissa älskar lite mer än allt annat. Och dom sakerna är
1.pussas med mamma
2.bada
3.äta på sina fötter.
Ikväll har vi lyckats klämma in alla 3 favoritsysslor.

121126 fönstershopping

Efter träning, mat och bajskaos blev det en runda på stan med min favorit blondin och sötaste lillkillen. Vi gick runt och valde ut potentiella julklappar och tog en fika.

121126

Jag är en person som måste vara väldigt motiverad för att kunna prestera och man är väl aldrig mer motiverad än när man börjar träna? Att babysimmet närmar sig med stormsteg gör att motivationpiskans rap är lite hårdare.
Idag va det framsida kropp som gällde och precis som igår blev det pulshöjande övningar mellan varannan styrkeövning. 10 min uppvärmning på crossen, 10 övningar totalt och 7 minuter på löpbandet som avslutning.
Eftersom att jag hade en out of this world träningsvärk sen igår va jag tyvärr tvungen att hålla igen lite. Så nästa experiment blir: baksida överkropp, underkropp och framsida överkropp det tredje passet. Ska alltså försöka köra igenom hela kroppen på 3 dagar så önska mig lycka till!

121125 liten och klen

För ca 12 timmar sen körde jag ett gympass för första gången på ca 3 veckor och jag har redan en helt galen träningsvärk. Vill inte ens tänka på hur det kommer kännas imorgon så istället går jag och lägger mig bredvid min älskling och planerar att drömma om en smärtfri måndag.

121125 workout

Nu har det varit väldigt tyst på träningsfronten ett tag. Varför?
Jo för att jag tydligen är mycket bättre på att hitta på ursäkter än att ta mig till gymmet. Först va vi sjuka, sen va det mycket att fixa inför dopet, sen hade jag ont i ryggen, det va jobbigt, M sov inte på samma tid varje dag längre, sen va det helt enkelt roligare att umgås, fika och slappa än att träna. När jag sen ställer mig på vågen och inser att jag väger mer nu än vad jag gjorde när jag va gravid i v.10 är det inte lika kul längre.
Och ofta tar man tag i det på måndag men när jag vaknade imorse tänkte jag: varför skjuta på det en dag till när jag lika bra kan göra det idag. Så jag hoppade i träningskläderna och tröttade ut Melissa och begav mig ner till det som en gång i tiden va mitt andra hem.

Idag testade jag något nytt. Istället för att träna en muskelgrupp åt gången tränade jag idag hela baksidan. 2 övningar/del, 2 set och 12 reps. Och efter 2 övningar gjorde jag pulshöjande övningar så som jumping Jacks, höga knä, grodhopp mm i 1 min.
Så totalt blev det 15 min uppvärming, 12 övningar och ca 3 liter svett. Fruktansvärt nöjd så nu kan jag ta det lugnt resten av dagen med gott samvete.

121125

Ny dag, nya möjligheter.
Inga ursäkter!

121124

Finns det något värre än bortskämda barn?
Ja det gör det ju iofs men det är lätt med på topp 10 listan iaf!
Har alltid sagt att Melissa absolut inte ska bli bortskämd men om det fortsätter såhär så finns det en pytteliten mini chans att M blir en skrikande-kasta sig på golvet-snorunge. Jag köper något nytt till henne minst 1 gång i veckan och ofta får hon saker från vänner och familj utan någon speciell anledning. Idag fick hon tex men megasöt kofta, strumpor och byxor av Amanda.
För att försvara mig själv och mina nära är Melissa ännu för liten för att förstå vad som händer och därför har jag bestämt mig för att passa på 
När hon blir äldre och mer medveten ska jag göra ett tappert försök med att dra ner på spenderandet. Men det är då och nu är nu och nu är det en månad kvar till julafton så jäklar vad det ska spenderas 

121123 fredagsbus

Jag och loppan bestämde oss för att ha en lugn sitta hemma, snacka skit och leka med barnen fredag. Och det va precis vad jag behövde.
Fast jag är mammaledig är det väldigt få lugna stunder.
Kvällen fortsätter i lugnets tecken tillsammans med Kalle.

121123

Usch och fy vad hemska människor det finns! Dom jagade oss, dom kastade saker efter oss så att man hörde hur de susade förbi, de slog oss och slängde ner oss i en grop där de slutligen satte eld på oss och skrattade medans vi skrek av smärta. Någonstans mitt i skriket vaknade jag. Insåg snabbt att både jag och Loppan fortfarande levde och att det bara va en mardröm men fy vilken jobbig dröm. Kröp nära Melissa, drog in hennes doft och somnade sen om.

Efter några timmar vaknade jag till Melissas glädjetjut och blev direkt på bra humör.

121122 namnsdag

Grattis till mig!! (och alla andra Cecilia, och Sissela) på namnsdagen. Namnsdagen har firats med dunder och brak. 
Om man nu vill kalla öppna förskolan, fika och umgänge för dunder och brak förstås.
Jag och My lyckades få med oss Daniel och Andy till öppna förskolan där dom idag fick ta hand om sången och rytmiken medans jag och My satt och skratta. Melissa tyckte att pappa gjorde ett jättebra jobb och mitt i glädjen bestämde hon sig för att börja krypträna.
När barnen blev trötta blev det lite shopping och en fika tillsammans med Loppan, My och finaste barnen. Gick sen hem till My och Andy för lite gammalt hederligt umgänge.

121122

Alla som sett Twilight minns säkert scenen där Edward säger till Bella att hon är hans personliga heroin.
Släng dig i väggen Edward säger jag!
Jag har hittat något som är tusen gånger bättre, jag kallar det MOKAIN

121121

Normalt sätt är det nu jag summerar mig dag i ett kort och tråkigt inlägg men det tänker jag inte göra idag.
Istället tänker jag vara riktigt smörig och tacka människorna i mitt liv.
Mina fina vänner, min underbara familj och min vackra dotter.
Ibland är jag så lycklig att jag inte kan hålla tillbaka tårarna
(5 minuter sen det inträffade).
Visst att jag ibland stöter på svårigheter och livet är inte alltid en dans på rosor men jag verkligen älskar mitt liv och det är till stor del tack vara de bästa människorna i världen.
Så tack för att ni är ni och för att ni finns i mitt liv 

121120 gravid?

Är det någon som vet hur vanligt det är med jungfrugraviditeter? Behöver ingen exakt statistik, det räcker med en ungefärlig siffra.
Någonting sparkar mig i magen och jag är galet sugen på ägg och kaviar knäckebröd.
Ett litet syskon till M sänt från ovan på G?

Min förstfödda vägrar sova för andra kvällen i rad. Istället för att sova i sängen som hon borde så sitter hon efter lite gymmande i mitt knä och tuggar på sina tår.

121120

Ännu en heldag med bebiskompisar och deras mammor.
Först blev det ett par timmar på öppna förskolan med My och Molly.
Sen gick vi ner till stan och fantasishoppade lite. Jag är extremt fattig efter alla julklappar jag fantasi köpte åt M.
Mötte upp Loppan och Matheo för att gå en runda. Och Det är sällan man känner sig så hatad som när man är ute och går tre mammor med barnvagnar. Men tar man upp hela vägen så är det kanske inte så konstigt. Nu vilar M så jag ska passa på att städa undan lite.

121119 sovvärgrarn

Jag: Melissa klockan är mycket och du skulle sovit för längesen!
M:Mhmmh
Jag:Kom så går vi och lägger oss.
M:Det tänker jag visst inte. Det är ju baksmällan på tv.
Jag:Det är ingen film för små barn.
M:Mamma tyst nu jag försöker titta på film.
Jag:Okej förlåt! Jag sitter här och väntar så bara säg till när du blir trött.

Detta utspelade sig för 45 min och M är fortfarande klarvaken. Har försökt allt men inget funkar så jag ger upp och väntar ut henne.

121119 baby in bag

Idag blev det en Gislövs promenad tillsammans med My och Molly. Idag invigde vi även den fina åkpåsen som M fick av sin moster. Melissa brukar sova på rundan men idag sov hon nog extra gott.

121119

I samma veva som jag blev mamma försvann all måndagsångest. Tror iofs bara att det är nu när jag går hemma men jag njuter så länge det varar.
En riktigt slappedag har vi haft hittills med lite småpill här hemma kombinerat med bus och lek.

121118 celebrate

Idag har vi firat mammas födelsedag hemma hos syster som laga mat till oss. M va kalas fin i jeansklänning. Men att va en sötnöt är jobbigt och då måste man sova lite.

121118 nytt

I veckan köpte jag två "byråer" i en secondhand butik för 25:-/st. Och igår hjälpte Göran mig att måla om dom och få dom mer Melissa vänliga. Han satte även upp mättstickan och hyllan som M fick i doppresent. Så nu är där lite nytt i mitt favoritrum.

121118

Kära barn! Jag älskar dig så att det gör ont, glöm aldrig det.
Glöm inte heller att hämnden är ljuv.

M vaknade med besked kl 7.30 och verkade tycka att det va helt okej. Jag gjorde allt jag kunde för att hon skulle somna om men nej hon skulle ligga och göra ljud och snurra runt. Efter många om och men går jag med på att stiga upp. Går in på toaletten och när jag kommer tillbaka har M inte bara somnat om, hon har även snott MIN plats.
Som sagt: hämnden är ljuv. Får se hur kul Melissa tycker det är när hon är 13 och uppåt och jag "måste" dammsuga hennes rum kl 8 varje helgmorgon. Mohahaha!

121116 gooffychild

Denna mysiga fredagskväll har spenderats hemma hos Sara och Martin. Det har skrattats, pratats, tittats på X faktor och tagit skojiga bilder.
Nu kastar vi in handduken och går och lägger oss.

GRATTIS MAMMA

Idag är ingen vanlig dag för idag är det världens bästa mammas födelsedag.
Det går inte en dag utan att vi pratar med varandra och utan dig är jag inte hel.
Grattis på födelsedagen mamma. Jag älskar dig så otroligt mycket 

121116

Åh jag älskar att vara mammaledig! Dagar som denna är helt underbara 
Träffade fina Amanda för en fika, prat, skratt och Melissa mys. Helt plötsligt hade 3 timmar gått och det va dags att träffa My och Molly för en två timmars promenad till Gislöv. Nu är vi hemma och samlar krafter inför nya äventyr som väntar ikväll.

121115 olidlig saknad

Hela dagen har jag lyckats bita ihop och trycka undan känslorna.
Fram till scrubs började! Avsnittet handlade om att J.D förlorade sin pappa och det va precis det jag gjorde för 8 år sen. Folk säger att det blir lättare med tiden men det vete fan. Jag tror bara att man lär sig leva med smärtan. Sen jag fick Melissa har saknade förändras. Det känns som att jag saknar och sörjer honom för två. Att pappa och M aldrig får träffas och lära känna varandra är en förlust som känns för stor för att kunna hantera ibland.

121115

Melissa verkar ha förträngt gårdagen, jag däremot har fortfarande ont i hjärtat och otroligt dåligt samvete för att jag lämnade henne. Så vi har haft en riktig mysmorgon med massa pussar och kramar. Nu roar sig M i sin gåstol och jag sitter och tittar på henne och undrar vad jag gjort för att förtjäna detta underbara liv.

121114 inte utan min dotter

Tårar och protester när jag skulle lämna Melissa och det va från min sida. M satt glad i mormors famn när jag gick.
Och fy fasiken vad bra filmen va! Hur pinsamt det än är måste jag erkänna att jag grät 2 gånger. Första tårarna kom när man fick se Bella och Edwards dotter första gången.
Helt klart den bästa filmen i Twilight serien och efter fyra år har jag nog bestämt mig för att jag tillhör Team Jacob. Eller? Ah jag myglar och håller mig till Team Edcob ett tag till.
När jag kom hem möttes jag av en ledsen Melissa som efter 45 minuters sömn saknat sin mamma så mycket att hon va otröstligt. Fram till jag kom, samma sekund som jag tog henne slutade hon gråta. Hon är alltså lika beroende av mig som jag är av henne. Hur sätter man stopp för det?
Nu ska vi gå och lägga oss och sova så nära varandra det bara går.

121114

Egentligen gör jag inget vettigt om dagarna och ändå springer tiden förbi. Har varit hemifrån i 7 timmar och det vi gjort är att sjunga, busa, fika och gå. Men har man så trevligt sällskap som vi har så är det inte så konstigt att tiden rinner iväg. Är så otroligt glad att vi har My, Molly, Loppan och Matheo!
Nu kommer snart mamma hit och om 2 timmar sitter jag i biomörkret och dreglar.

121114

När jag vaknade till Melissas skratt och bubbel imorse slog det mig: jag ska lämna bort min bebis idag. Bäst att spendera så mycket som möjligt med henne för att döva mitt dåliga samvete. Så vi slog oss ihop med My, Molly, Loppan och Matheo och gick ner till försammlingshemmets öppna förskola för en liten sång/rytmik stund. Till en början va det trevligt men i slutet blev det lite för mycket kyrka över det hela med böner och liknande så dit går vi nog inte fler gånger.

121113 löfte

För en massa massa månader sen lovade jag och Loppan varandra att när den sista twilight filmen hade premiär skulle vi gå och se den tillsammans. Jäkligt lätt att vara kaxig när man har kommit typ halvvägs in i graviditeten. Att filmen har premiär imorgon och att jag för första gången måste lämna bort M gör att jag känner mig väldigt mycket mindre häftig. Ser visserligen fram emot att se hur det hela slutar för vampyrerna och varulvarna men att vara ifrån Melissa får mitt hjärta att gråta lite redan nu. Jag vet att allt kommer gå bra och att hon kommer vara i säkert förvar med min mamma men det är min bebis! Vi har i princip suttit ihop i över 4 månader och nu ska jag vara utan henne i flera timmar. Buhuu.
Jag kommer amma M innan jag går och hon äter med ca 4 timmars mellanrum så hon bör inte hinna bli hungrig på den tiden jag är borta men för att vara på den säkra sidan så ska jag pumpa.
Eftersom Melissa inte suger på napp blev jag lite orolig att hon inte skulle ta flaskan så kände att jag fick testa idag så att det inte blev kaos och kalabalik för mamma imorgon.
D försökte först men Melissa blev distraherad varje gång hon såg eller hörde mig och fick därför inte i sig så mycket så jag tog över och då gick det som smort. Det va jättemysigt att flaskmata! Hon låg i min famn, tittade mig i ögonen, höll ena handen på flaskan och den andra på min kind. Det är kärlek 

121113

Startade denna dagen tillsammans med My, Andréas och Molly på öppna förskolan. Efter att par timmars sång, rytmik och lek gick vi ner till stan och fick ytterligare ett par timmar att gå. Vi fick sällskap av Loppan och Matheo och bestämde oss för att gå en runda. Nu är vi hemma och nu är det mys, bad och ännu mer mys som står på schemat.

121112 whoop whoop

M fick massor av fina doppresenter och idag har vi lekt med allt som gått att leka med. Men att leka gör en trött och då kan man somna mitt i gymmandet.

121112..

Vi kom ur sängen till slut och det firade vi med lite shopping till M.
Sen mötte vi upp Loppan och Matheo för att gå en runda i det fina vädret. Vi gick ut till Gislövs hamn. På vägen tillbaka försvann det fina vädret och ersattes med regn.
När vi kom till stan tyckte vi att vi förtjänade lite lunch.
Nu blir det en mamma-Melissa kväll med mys och bus i världsklass.

121112

Idag är en sån dag. En dag jag bara vill ligga kvar i sängen. Inte för att jag är deppig. Det beror inte på vädret.
Men varför skulle jag vilja resa mig från sängen när jag har den absolut bästa i världen bredvid mig? Hon ligger och snurrar, skrattar och pratar. Med jämna mellanrum snurrar hon nära för att pussas lite och sen snurrar hon vidare.
Jag gav henne liv men hon har gett mitt liv en mening.

121111 dopdagen

Idag har Melissa blivit döpt. Hon gav mig åter en gång anledning till att vara otroligt stolt.
M somnade ganska snabbt i fadder Loppans armar och vaknade till när prästen hällde vatten på hennes huvud och vem hade inte blivit arg då? Melissa gav ifrån sig ett (o)vänligt och bestämt NEEÄ samt ett par protestskrik och försökte slingra sig ur prellens grep. Hon tystnade dock snabbt och somnade om när fadder Andréas fick henne.
Lilla M har fyra underbara faddrar som kommer förgylla hennes liv på alla möjliga vis, att vara allvarlig i en kyrka är däremot en grej ingen av dom kan lära henne. Vi stod och fnittra och hade oss där framme och ett par gånger fick jag till och med gömma mig bakom psalmboken men allt gick bra ändå. Men till vårt försvar är det väldigt svårt att hålla sig för skratt när prästen klämmer ur sig: OJ det här blir tungt, precis innan hon tar M. Efteråt bjöds det på alldeles för mycket kaka, tårta, läsk och kaffe. Har hela frysen fylld med kakor som blev över så nu är vi alltid redo för besök 
Just nu är det svårt att avgöra vem som är tröttast här hemma så det blir en tidig kväll.
Vill bara klämma in ett tack till alla som gjorde denna dagen till en så väldigt bra dag. Speciellt tack till min fantastiska familj för all hjälp. 

121111

Idag är den stora dagen. Melissa ska döpas och jag är så nervös att jag inte kunnat sova.
M däremot är cool lugn. (sover som en stock)
Jag går igenom alla listor i huvudet och hoppas att jag inte glömt något. Försöker planera allt in i minsta detalj och tänker ut alla möjliga scenario.
Något jag inte kan komma på hur mycket jag än tänker på det är var tusan jag ska göra av händerna medans jag står i kyrkan. Några tips?
Jag är så van vid att hålla M men nu ska nån annan göra det så jag har händerna fria men ingen aning var jag ska göra av dom. Nu ska jag återgå till att springa runt som en yr höna.
Ha en bra dag!

121110

Nu har det varit tyst här lite för länge. Sorry sorry för det!
Igår spenderades 12 timmar med mamma som sällskap i köket och fixade det sista inför dopet. Imorgon är det dags och ingen är gladare än mig för att det snart är över.
Idag va jag först nere i stan och köpte melissas första lackskor, oemotståndligt söta ju!
Efter det träffade vi upp My och Molly för att gå till Gislöv.
Nu sitter Melissa och myser med sin pappa medans jag städar lägenheten som ser ut som en krigszon.

121108 stolt som en tupp

Jag har varit pinsamt stolt över att M kan vända sig från rygg till mage. Så när hon idag snurrat runt som en boll både från mage till rygg och rygg till mage är jag så stolt att jag håller på att explodera.

121108 svar

Sover Melissa i din säng varje natt? Varför i så fall? :)

Ja Melissa sover alltid i min säng. Dels för att jag älskar att ha henne nära mig och sen är det för att jag ska slippa gå upp på nätterna. Att vakna flera gånger per natt är en sak men att dessutom behöva resa mig från sängen hade bara gjort det jobbigare.

121108

Jag älskar Melissa mer än något annat i världen och varje gång jag tittar på henne fylls mitt hjärta med glädje men den lilla tjejen är banne mig inte så smart alla gånger. Fram till klockan 5 har hon vaknat en gång i timmen för att visa vem som bestämmer, hon har somnat om efter ca 5-10 minuter men ändå! Efter 5 kände hon nog att hon behövde lite mer sammanhängande sömn och sov till 9.15.
Jag vaknade av att hon snurrat och ålat sig upp bakom mig och låg och klappa mig på axeln. Allt glömt och förlåtet!
Snart ska vi till kyrkan och prata med prästen om dopet.

121107 presenter

Även denna månad fick Melissa månadspresent och eftersom att hon snart ska börja äta tyckte jag att det passade perfekt med söta tallrikar och skedar som gör matkladdandet lite roligare.

121107 bvc

Nu när M blivit lite större så sker BVC besöken med 1 månads mellanrum och idag va em BVC dag.
Melissa skulle vägas och mätas och innan vi la henne på vågen gissade jag och loppan vad det skulle va för siffror som visade sig. Jag gissade på 66 cm och 7080 g Loppan gissade 67 cm och 7100 g. Loppan va närmst på båda. Lilla Molla väger 7205 och är 66,7 cm lång.
Och nu när M är 4 månader så ska man börja prata om smakportioner så månadspresenten som ni får se sen är väldigt passande.
Nu ska vi gå ut till Maxi och handla det sista inför dopet.

121107

4månader. Min lilla Molla blir idag 4 månader. Jag kan tjata mig blå om hur tiden bara springer förbi men det ska jag försöka undvika för er skull.
Istället tänkte jag berätta lite om Melissas utveckling.

• Hon ler när hon ser någon hon känner igen.
• Snurrar från rygg till mage.
• Förflyttar sig genom att åla sig i sidled.
• sitta med stöd.
• greppa.
• dra föremål till sig.
• när hon ligger ner kan hon ta tag i mina fingrar och dra sig upp i sittande läge.
• hon öppnar munnen när hon ser att jag är på väg att pussa henne så det är hennes sätt att pussas på.

Nu har jag säkert glömt en hel del men detta är de saker jag kommer på på rak arm.

121106 bathbaby

Först sprattlar man som en dåre sen vilar man lite med en mumsig hand eller en smarrig tå i munnen för att sen återgå till sprattlande och blöta ner hela toalett golvet. Det är så våra badkvällar ser ut.

121106

Tisdagar är det 0-18 månader på öppna förskolan så där tillbringade vi förmiddagen. Vi hade sällskap av My och Molly och träffade även Loppan och Matheo och såklart andra småttingar och deras föräldrar. Det sjöngs barnsånger och babyrytmikades som bara den. När Molly fått mat och Melissa somnade så blev det en runda på stan med My och Molly. Vi åt, tittade på barnkläder och fikade och helt plötsligt va det kväll. Livet som mammaledig går ju bara att älska.

121104 fötterna på jorden?

Det här med fötter är sjukt spännande när man är 17 veckor gammal.
Dom ser spännande ut och är tydligen väldigt goda.

120411 handen i handsken.

En riktig go fika bestående av gifflar, choklad och cola hemma hos syster satt som en keps. Efter fikan kollade vi igenom systers fotoalbum och pratade minnen. Och såklart busade vi med M.

121104

Som tack för att jag fick sova på din fantastiskt sköna soffa även denna helgen mamma så bakade jag bullar till mamma och syster. Nu ska vi ner till hundrastgården och rasta mammas 511 hundar och sen hem till syster och fika.

121103

Idag är det fest. Och inte vilken fest som helst. Det är bästaste bästevännen Kalle's 25 års fest. Och det firas i sann hallowen anda med maskerad. Både jag och M valde att köra på djur tema. Ser ni vad vi föreställer?

121101 för ett år sen..

Kissade jag på en sticka och efter två minuter dök ett blått streck upp. Jag va tvungen att dubbelkolla på paketen.
Jodå blått streck betydde gravid.
För ett år sen fick jag veta att jag hade ett liter embryo i min mage. Ett embryo som efter 33 veckor skulle bli den underbaraste dottern i världen.
För ett år sen förändrades mitt liv för alltid! Det blev ett liv jag inte ens vågat drömma om.

121102 vad är det som går och går?

Jag!
Från mitt hem till Ica Maxi är det 2,1 km. Idag har jag gått dit 2 ggr. Det betyder att jag har gått 8,4 km bara för att handla. Det man inte har i huvudet får man ha i benen heter det ju.
Förutom att baka och gå en massa har vi även spelat bebisgitarr. Något som verkade roa mig mer än Melissa.

121102 säkra före det osäkra

Vore ju jäkligt jobbigt om någonting tog slut på dopet tänkte jag och bestämde mig för att baka några reservmuffins. 72 reserver blev det och mitt i allt tog de rosa formarna slut så nu har jag även reserv-reserv muffins ifall det skulle behövas. "Better safe then sorry"

121102

Det är fredag så Melissa unnade oss en sovmorgon till 8.45.
Det första jag kände när jag vakna va att förkylningen är tillbaka så det blir ingen träning idag och därför kunde vi ligga kvar i sängen hur länge vi ville.
Och här hemma myser vi med besked. Vill M ha en puss så tar hon en puss!

121101 fixar frida

Oftast blir det kväll utan att jag riktigt vet vad jag gjort under dagen. Idag har jag däremot stenkoll. Efter träningen sprang jag halva Trelleborg runt för att införskaffa saker till Melissas dop. Efter några timmars runtspring va det bakdags, 93 kladdkakemuffins blev resultatet.

121101

Lilla fröken Melissa har älskat sin mamma väldigt mycket inatt. Så pass mycket att hon bara har kunnat sova om vi legat enda intill varandra. Ett väldigt litet problem kan tyckas men jag behöver sömn. Och det blir ingen sömn när ett litet värmeelement ska ligga kloss intill. Men vad gör det om hundra år?
Den dåliga sömnen firades med ett axel/triceps pass.
15 min uppvärmning på löpbandet, 5 övningar axlar, 3 övningar triceps och 30 min avslutning på cykel.

RSS 2.0