Och vinnaren är..

GRATTIS! 🎉

140429

Igår körde jag ett sent armpass. Med sent menar jag kl 20. 
Jag tycker verkligen inte om att träna så sent. Dels för att tröttheten börjar komma krypandes och innan man är färdigtränad, duschad och har ätit är klockan typ 22.30. Men eftersom jag var ledig idag tänkte jag att jag kunde bita ihop och bara göra det. 
Och det blev faktiskt ett riktigt bra armpass. Armarna skakade när jag va klar och när jag äntligen kom i säng 3 timmar senare kände jag fortfarande pulsen dunkandes i mina biceps 


Idag har jag och Molla som sagt varit lediga så vi började med lite sovmorgon för att sen gå en timmes pw. 


Magen är alltid som plattast på morgonen så då gäller det att vara snabb med kameran 😉 

När vi gått färdigt gick vi raka vägen till lekplatsen och busade en timme. Sen va det lunch och sovtajm för Molla och lunch och solpressning för mig. 

Dagen träning blev ett benpass. 
Mina jäkla knän spökar igen. Dom gör alltid ont. Ibland mer och ibland mindre. Hur mycket jag än värmer upp så finns det övningar jag inte kan göra. Knäböj tex är helt uteslutet. Lagom till sista övningen så började smärtan att släppa men då va jag så trött i ben och rumpa att jag gav upp och gick hem. 



140428 den nakna sanningen.

För några månader sen gav jag mig på -projekt viktökning. 
Och ökat i vikt har jag absolut gjort. Ca 5 kilo har jag lagt på mig och även om tanken va att bara lägga på mig bra kilo har det inte blivit riktigt så. Jag äter ca 3 ggr så stora portioner som jag gjort innan och försöker äta var tredje timme. Sen har det även stoppats en hel del onyttigheter i munnen oxå. 
Jag trodde att jag skulle märka större skillnad på gymmet men kan inte påstå att jag kör mycket tyngre nu än vad jag körde med tidigare. Märker inte heller några mega skillnader på kroppen mer än att mina linjer på magen är som bortblåste och att benen känns fläskigare. Jag hade höga förhoppningar om att rumpan skulle säga kaboom och helt plötsligt bli minst dubbelt så stor men icke. 
Det jag hoppas på är att iaf de fysiska skillnaderna kommer fram när jag börjar "dieta"
När det sen blir har jag ingen aning om. 




Såhär ser det ut nu. 


130427

Ännu en helg är slut och jag lika så. 

Igår steg jag upp 3.30 efter ca 4 timmars sömn för att spendera hela dagen med Kalle uppe på gekås (Ullared)
Vi va där vid öppning kl 7 och kom ut till bilen ganska mycket fattigare 6 timmar senare. 
Jag måste erkänna att där va mycket mindre folk än jag hade räknat med med tanke på att det var lönehelg och så. 
Blev bara påkörd av en annan vagn 1 gång och suckade bara högt och demonstrativt ca 5 ggr. 
Att komma fram till kassan tog max 10 minuter så jag kan absolut inte klaga. 


Man kan ju tycka att jag borde varit smart och gå och lägga mig så fort Molla somnat men nä. När Daniel jobbar natt har jag alltid svinsvårt att somna och just igår va en sån natt. 
Så om jag va trött igår är det ingenting emot vad jag är idag. 
Klockan 7 tyckte Molla att det va dags att carpe diem. 
Dagen har spenderats i Ystad med thilde, Alex och deras fina barn. 
Det har bjudits på sol, picknick, lekplatsbus och pizza. 









Nu har vi nästan precis kommit hem. Molla sover och både jag och Daniel ligger i soffan och är mer döda än levande. 

PS: ni glömmer inte bort tävlingen ett par inlägg ner? Valfri fotografering och 5 foto av den extremt duktiga Ida. Allt ni behöver göra är att skriva i en kommentar att ni vill vara med. 

140425 dagen pass

Hej och hå vad det går. Ett 45 minuter kort ryggpass blev det idag. 
Jag skriver kort eftersom det är ovanligt snabbt för att vara jag. 
Brukar träna i 1,5-2 timmar i vanliga fall och kan då ofta känna mig stressad. Det blev inget super mega grymt pass utan gjorde det mest för att jag kände för det. Lite chins här, lite latsdrag där och lite annat smått och gott. Funderade på att köra lite marklyft så att jag kan få in ordentlig teknik men strunta i det. Tycker det är så jäkla svårt och tyvärr skiter jag oftast i det istället för att ta tag i att lära mig det. 




140425

3 dagar sen jag körde ett "lätt" rumppass och jag har så jäkla mycket träningsvärk att jag inte vet var jag ska ta vägen. Det gör ont att sitta, det gör ont att gå och att sätta sig ner ska vi inte ens snacka om. Igår va det vilodag med en kvällspromenad med Molla och Amanda. 




Idag tänkte jag köra ett snabbt ryggpass efter jobb och sen gå och lägga mig tidigt. Imorgon blir det uppstigning 3.30 för halv 5 hämtar Kalle upp mig för en heldag på Ullared. 😄

140423

Jag vet inte vad ni tycker om mina videos men här är iaf en av övningarna jag körde idag. 5*15 set med 40 kg. 

Fler, färre eller det är lagom som det är nu med videos? 

140423 - dagens träning

Gårdagen pass har verkligen satt sina spår och bara tanken på att det kommer vara ännu värre imorgon får dig att rysa. Men man får ju inte fylligare rumpa av att sitta på den så det är bara till att köra på. 
 
Idag har jag tränat bröst och mage. Bröst är en sån grej som går upp och ner på topplistan. Just nu är det inte alls särskilt kul utan känns mest jobbigt och tråkigt eftersom jag står stilla i vikterna. Men jag vet att så fort jag ökar känns det bra igen så det är bara att härda ut. 
Mage är däremot något jag nästan alltid gillar trots att det är sjukt jobbigt. Tanken på ett sixpack får mig att ge allt jag har. Just nu är det jäkligt långt bort men drömma går ju. 
 

Bröst och en obligatorisk efter passet-pose. 
 
 

140423

När jag tog upp Melissa imorse hade hon på sig pyjamasen bak och fram. Daniels ursäkt va att hon tagit på den själv, han hade bara knäppt den. 
När jag kom för att hämta Melissa på dagis i eftermiddags hade hon på sig overallen bak och fram. Fröknarnas ursäkt va att hon tagit på den själv, dom hade bara knäppt den. 





Ungen har förstått det här med att klä på sig själv fast ändå inte alls. 

140422

Efter 2 dagars tystad fick jag ett kort men effektivt medelande från min blogg-coach. Japp jag har en bloggcoach som ser till att jag bloggar. varför har här då varit tyst de senaste dagarna? Det har jag faktiskt inget bra svar på om jag ska vara helt ärlig så jag tänker låtsas som ingenting och istället berätta om
min dag. 
Jag valde att ta ledigt från jobb idag och umgås med min dotter. Det är så sjukt hur mycket man kan älska sitt barn.
Jag saknar henne när hon sover, ibland räcker det att hon är i ett annat rum för att saknaden ska komma krypande. Och efter att vi varit lediga i 5 dagar va tanken på att lämna henne på dagis nästan hjärtkrossande så jag drog ut på lidandet en dag och hade en supermysig dag istället.
Medans Molla satt och åt frukost drack jag en celsius och när vi var färdiga gav vi oss ut på en promenad i solen. Vi tittade på ankor och sjöng alla sånger vi kunde komma på. 
 
När vi kom hem åt hon lunch och jag frukost och sen lekte vi en stund innan det var dags att sova middag. Molla somnade på mig och jag låg och drog in hennes doft tills jag blev helt snurrig. När jag samlat på mig tillräckligt för att klara mig en stund gick jag ut och sola på balkongen. Efter ett tag hörde jag en liten röst viska: mamma, hej mamma. 
Vi åt ett litet mellanmål och cyklade sen ner till stan och gungade med Amanda. 
 
På kvällen stack jag ner till gymmet för att träna rumpa och vader. En skum kombination men det funkade faktiskt väldigt bra. Körde lätta men jobbiga övningar på rumpan. En ser ni här 👇

Vader däremot körde jag tungt. Tungt som fan faktiskt. Det gjorde jag sist och då jag fick en hemsk träningsvärk som höll i sig i 5 dagar. 

140420 axel/armpass del 2

 Här är 2 av övningarna vi körde på dagens pass. Jag tänkte att dom kanske kan få fungera som "veckans övning"? 

Den andra övningen har jag aldrig kört förut men det är definitivt en övning jag kommer lägga in i min axelpass rutin. Riktigt go! 

140420 axel/armpass

Även denna söndan fick jag och Daniel möjligheten att träna tillsammans medans Molla körde slut på sin farmor. 


Det va axlar och armar som stod på träningsschemat och som vanligt lyckades Daniel köra helt slut på mig. 
Vi började med axlar och supersetade sedan armarna. 
Min smärta i axlarna kommer och går lite som den själv vill men idag dök den bara upp en gång. Så det va ett lyckat pass med andra ord. 

Efter träningen töntade jag och Daniel loss ordentligt. 





 

140420 kärlek

Melissa har nu lärt sig att jag inte heter mamma utan Cizzi  Vilken jäkla milstolpe! 

Att bli kallad mamma är det absolut bästa jag vet men att hon förstår att det inte är mitt namn känns stort och visar att hon faktiskt blir met medveten om allt runt omkring henne. Nu ska vi lära henne vad pappa heter och även att hon heter Melissa eller Molla och inte jag. Men en sak i taget 😉

140419

Jag vet att det är lite tabubelagt att använda ordet perfekt men det är faktiskt det enda ordet jag kan använda för att beskriva denna dagen. 
Jag vaknade av att Melissa låg bredvid mig och sa mamma. 
Hon sover i egen säng i eget rum i vanliga fall men ibland saknar jag eller Daniel henne för mycket så vi bär in henne till oss. Och just inatt va en sån natt. 
När vi legat och dragit oss gick vi upp och åt frukost i lugnt och ro. 2 timmar senare va vi redo för en heldag ute i det helt underbara vårvädret. Vi började gå med sikte på Allbäcksskogen. 
När vi kom fram åt lunch i stålande solsken för att sen spendera de nästkommande 6 timmarna med lek, bus och familjemys. 


















TÄVLING!!

Glad påsk på er alla fina! 

Jag har en liten present till er eller ja iaf 1 av er. 
Vad sägs om chansen att vinna en fotografering och 5 bilder? 
Toppen eller hur?!

Den fantastiska Ida tog bilder på min ögonsten och nu vill jag ge er chansen att få lika fina bilder som jag fick. 
Skriv en kommentar om ni vill vara med och tävla så lägger jag ert namn i en låda så drar Molla ett namn den 30/4. 
Ni har alltså till den 29/4 på er att vara med och tävla. 
Glöm inte få med mejladressen så att jag kan kontakta vinnaren. 









140418 tips!

Följer ni Alexandra syr. Mössor med mera... på Facebook? Inte?Se till att göra det då! Länken hittar ni här 👇

https://www.facebook.com/groups/1412683688948508/

Alexandra syr mössor, dregglisar, tossor, vantar och mepsar (möss/kepsar) med mera. 
Allt efter era önskemål. 
Hon har just nu 10% rabatt på valfri vara och en fågel viskade i mitt öra att det är tävling på G. Så in och bli medlemmar! 


140418

Jag ha lite koll på när det här med påskpresenter och sånt ska ges så Molla fick sitt ägg idag. 

Det innehöll: kläder. Vad annars?? Och leksaksglassar till sitt kök. 

Man måste ju knacka på ägget innan man öppnar! 











140417 om mamma får välja.

Såhär ser Molla ut om det är mamma som får bestämma. 





Efter att vi varit ute och gått i nästan 2 timmar blev det lunch för Melissa och frukost för mig. 
Vi lämnade sen vagnen hemma och cyklade istället ner till stan där vi gick omkring i ett par timmar. 
Är så jäkla imponerad av min lilla stora tjej. Flera timmars gående men undantag för ett par bärningar och sen 45 minuter lekplatsbus utan att klaga en enda gång. 

140417

2 nyanser av grått och blommigt. 
Om Molla själv får välja! 

Imorse bar jag upp Melissa till sin klädlåda och lät henne välja sina egna kläder. 
Hagig som hon är roffade hon åt sig ca 12 plagg som vi sen la ut på golvet i olika kategorier. 
T-shirt
Tjocktröja 
Byxor. 

Resultatet blev ljusgråa kattbyxor, rosa/vitprickig T-shirt och grå blommig hoodie. Jag hade aldrig komponerat ihop det själv men det vart bättre matchat än vad daniel någonsin lyckats med fick hon behålla det på sig. 
Sen pekade hon på sitt huvud och sa keee så jag gick och letade upp hennes rosa keps medans hon drog på sig sina blommiga kavatskor. 

Dagens Molla. 





Jag själv satsade på tre nyanser av blått och rosa. 



Ny blirre en promenad! 

Rumpcardio

Efter att jag lämnat Molla på dagis hann jag med ett 50 minuters cardiopass innan det va dags för jobb. 

Jag hade 9/12 i lutning hela tiden och varvade genom att gå vanligt i snabbt tempo i 10 min och saktade sen ner i 5 min för att göra utfall och kickbacks. 

Egentligen va det styrkepass idag men jag har sån jäkla träningsvärk överallt. Till och med i armhålorna! Så jag gav kroppen ytterligare 1 dags "vila"

140416 påskfest

Idag är det påskfest på dagis. Denna överambitiösa morsan satte genast igång att snurra en garnboll och planera hur den skulle sys fast på de vita kläderna som jag skulle sy fast en liten mage på där hon kunde ha sina påskägg i. 
Men efter att ha använt 6 garnnystan vart bollen inte ens halvklar så jag fick erkänna mig besegrad och istället fick Molla gå till dagis i en kaninklänning, kaninöron och målad näsa och morrhår. 

Nu blir det bildbomb













140415

I vanliga fall tränar jag 2 dagar och vilar 1. 
Tidigare körde jag alltid cardio på vilodagarna men just nu har jag iaf minst 1 heldags vila i veckan. Så ca 4 styrkepass och minst 2 cardiopass i veckan. Jag skriver minst eftersom det händer att jag kör cardio på styrkepass dagarna oxå. 
Men åter till ämnet..
Som sagt 2 dagars träning och 1 dags vila är vad jag brukar köra och tydligen vad min kropp vant sig vid och verkar uppskatta/behöva. 
Det märks sjukt tydligt idag. 
Jag tränade axlar/armar i lördes och ben i söndes så egentligen skulle jag vilat igår men så blev det inte. 

Ni som följt bloggen från början vet att jag bodde på behandlings/ungdomshem när jag va yngre. På det här hemmet fanns en man som jag förevigt kommer vara tacksam över att få ha i mitt liv. Det va denna mannen som fick mig att kliva in i ett gym för första gången och det va han som fick mig att gilla det här med träning. 
Så när han ville köra ett pass med mig igår så kvittade det att det va vilodag. 

Så med träningsvärk i axlar-armar och ben klev jag in på gymmet och rev av ett grymt ryggpass med hjälp av Ted. 
Behöver jag säga att jag är öm i hela kroppen och inte har en tanke på träning idag? 
Vila for the win! 


Tjejen som ALLTID går i träningskläder. 


140414

Idag är det måndag och denna bilden på Molla visar tydligt vad vi känner inför det. 


Helgen har gått så snabbt att när Daniel kom in i sovrummet för att säga hejdå frågade jag var han skulle eftersom jag var helt övertygad om att det var söndag. 
När han svarade att han skulle till jobb slog det mig som en käftsmäll att det redan va måndag och inte tusan blev det bättre efter det.  
När jag för en gångsskull kom ner till cykeln i god tid hade låset bestämt sig för att inte fungera så efter det att jag knäckt nyckeln i låset fick jag klippa upp skiten och blev till sist 25 minuter sen till jobb. 

Som tur är har helgen varit mycket bättre. 

I lördags fick vi sovmorgon till 8.30 vilket inte har hänt sen jag vet inte när. Vi åt frukost i lugn och ro, storstädade lägenheten och gav oss sen in till Malmö för att lämna över Molla till Daniels mamma så att vi kunde träna ihop. 
Det blev ett axel/armpass på det grymt grymma gymmet aa-elite i Malmö. 


Att träna tillsammans med Daniel gör att endorfinerna sprudlar lite extra. 

När vi hade tränat klart åkte vi hem till Daniels mamma för att fira D's lillasyster som fyllde år. 

På söndan fick vi till och med väcka Molla vid 9 tiden för att vi än en gång skulle lämna bort skitungen för att kunna träna ihop. 
Denna gången va det ett benpass som skulle köras. Och lord vad jag tog i! Aminosyrorna åkte upp och ner ett par gånger. 




Precis innan jag trodde att jag skulle svimma avslutade vi passet och gav oss hem till min syster som firade sin födelsedag (hon blir 23 år idag! 🎈)

Det va den helgen det och som sagt har den gått way to fort. 
Nu biter jag ihop och jobbar i 3 dagar för att sen vara ledig i 5. 


140410

En celsius på lunchrasten är ett måste! Så förbaskat gott och precis den kicken jag behöver! 
Dricker ni Celsius? 
Vilken är er favorit? 
Min är helt klart apelsin! Vilda bär kommer som 1,5 😉


140409

Igår körde jag ett vad som kändes som ett pissepass rygg. Det tog lixom aldrig och kom inte upp i dom vikterna jag ville komma upp i. 
Eftersom man inte kan vara på topp alltid så accepterade jag det faktum att jag slösade 1,5 timme av mitt liv på meningslös träning. 
Men jäklar vad fel jag hade! 
Idag har jag ont precis överallt i ryggen. (Bra ont) 
Så ett pissepass va det nog trots allt inte ;) 




140408

Sen Melissa började på dagis i september har hon varit konstig i magen. Vi behöver inte gå in på detaljer utan nöjer oss med att kalla det konstigt. 
Så för några månader sen tog vi henne till läkaren för att ta reda på vad felet va då det inte gått över av sig själv. 
Hon fick lämna blod prov (stick i fingret) och va så extremt duktig att jag började misstänka att hon va ett superbarn som va övernaturligt tålig mot smärta. 
Läkaren va ett pucko och testade bara för laktosintolerans och mjölk allergi. Och det var inget av det så idag fick vi gå dit igen för att lämna mer blod för att de ska kunna göra fler tester. 
Nemas problemas tänkte jag eftersom det gick så bra sist. 
När vi kommer in och sätter oss säger dom att dom behöver mycket blod och måste därför ta det från armvecket. Och ungefär där börjar helvetet. 
För det första har Melissa "gömda" ådror så det va jättesvårt för dom att ens hitta var dom skulle sticka. När dom väl bestämt sig så kom det inte så mycket blid dom hade hoppats på så dom va tvungna att sticka i den andra armen oxå. Och att sticka ett barn som redan är helt förstörd och som dessutom vet vad som komma skall va inte det lättaste. Och att för mig som mamma sitta och krampaktigt hålla fast mitt barn som skriker efter mig samtidigt som hon gråter tills hon kräks va det värsta jag varit med om. Tårarna rann medans jag höll fast hennes huvud och ena arm samtidigt som jag upprepade hur duktig hon va. Så fort dom drog ut nålen kastade sig Melissa om och hängde sig runt halsen på mig. Hon tittade upp på mig, sa mamma, la sitt huvud mot min hals, tog ett snyftande andetag och sen va allting bra igen. 
Sköterskan kom fram med en låda leksaker och sa att hon fick välja vad hon ville. Hon tog vara på att alla tyckte synd om henne och grävde upp 3 leksaker och gick nöjt därifrån. 
 
3 timmar senare värker mitt mammahjärta fortfarande och trots att jag vet att det är för en bra sak känner jag mig som den sämsta mamman i hela universum. 
 


 

140406

Hej då underbara helg ❤️ 
Jag lovar att jag ska vårda minnet av dig ömt. 

I fredes var jag ledig så jag, Molla, Frida och Liia tog bussen in till Malmö och fick hela dagen att passera väldigt fort. 

I lördes mötte vi upp Thilde, Alex, Benjamin och Fabian på vanningen och rastade barnen ordentligt. 










Efter 2 timmars plaskande, hoppande, simmande och rutschkanande begav vi oss vidare till Vellinge blomman för lunch och påskutställnings tittande. 

Sen bar det vidare hem till oss för middag och en massa lek. 






När barnen till slut kraschlandade på kuddarna blev det film, chips och godis för oss vuxna. När klockan va 23 kändes det som att jag varit vaken i 5 dygn och även jag störtdök rakt ner i kudden. 

Idag söndag fixade vi barnvakt i 2 timmar för att träna ihop och det resulterade i det sjukaste benpasset någonsin. Tungt, högljutt och jäkligt jobbigt men ändå så skönt. 




Jag hann inte ens hämta andan innan det vart dags att bege sig till oxie för familjemiddag hos moster. 

Nu har vi precis kommit hem och trots att helgen har gått alldeles för fort har den varit helt underbar ❤️

RSS 2.0