140826

When life gives you lemons, take a nap! 

Lite så hanterar jag det mesta och har gjort så länge jag kan minnas. När något blir jobbigt ser jag till att begrava det. Antingen funkar det ett tag och smäller till sist ordentligt eller så lyckas lite känslor rymma vid de sämsta möjliga tillfällena. 
Idag har varit en sån dag då jag borde gett mig själv åtminstone 5 minuter att känna efter men nej istället har jag jobbat, skyndat mig att hämta hem Melissa, mysa och busa lite och sen dra av ett lååångt ryggpass tillsammans med Daniel. 


Men hur mycket jag har försökt förtränga det så har den smärtsamma sanningen kommit till yta med jämna mellanrum under dagen. 
Idag skulle min pappa blivit 50 år. Istället är det 10 år sen vi senast kunde fira honom. Han kommer aldrig bli äldre än 40. 
Det har inte gått en enda dag under dessa 10 år som jag inte tänkt på honom. Det har blivit mycket mer sen Melissa kom. 
Det smärtat mig att han missar henne. Han missar allt det underbara hon är och hur mycket jag än pratar om honom kommer Melissa aldrig få träffa honom. 
Molla vet att morfar bor i himlen och här om dagen stod hon och kastade upp sina nya gosedjur i luften. När Daniel frågade henne vad hon gjorde. Hon svarade då att hon kastade till morfar. 
Mitt älskade barn är fylld av kärlek, även till de hon aldrig träffat. 
Jag vet att pappa hade älskat Melissa så högt att inga ord kunnat beskriva det och att han varit så stolt över både mig och henne. 
Jag saknar honom så mycket att jag ibland mår illa och just nu sitter jag med tårar i ögonen och känner att det än en gång är dags att lägga locket på. 

140825

Mollas första dag tillbaka på dagis började precis som jag förväntat mig, i tårar. Från oss båda. 
Melissa höll hårt i mig under hela tiden vi va inne på förskolan och när jag sa att jag skulle gå kunde man se paniken i hennes ögon och hon grät. Så jäkla hjärtskärande men det måste göras. 
När jag ringde dit 5 minuter senare hade hon lugnat ner sig och när jag kom för att hämta henne meddelade hennes dagisbästis att Melissa inte ville gå hem utan hon ville stanna och leka. Efter några minuter fick jag dock med mig min älskling hem. 

Innan vi gick imorse kändes hon så stor och jag ville fota henne. I vanliga fall svarar hon nej och trycker upp sig i ett hörn när man frågar om man får fota henne. 👇

Men idag ryckte hon åt sig telefonen och sa kan fälv och började knäppa selfies som om hon aldrig gjort nått annat. 

Ska man skratta eller gråta? Jag valde att asgarva. 


Instagram

Har ni missat att min instagram? 
Mollasmamma heter jag där. 
Jag är betydligt bättre på att uppdatera där än vad jag är här så in och följ mig om ni inte redan gör det 😉 



140824

Helgen är snart över och imorgon är det dags för Melissa att gå tillbaka till dagis efter 5 veckors semester. Jag är SÅ nervös att det är lite larvigt. 
Vi har förberett Molla genom att hälsa på på dagis och nu ikväll fick hon vara med och packa ihop extrakläder och namna sina ytterkläder. Jag tror att det kommer vara svårt imorgon men att hon kommer komma in i det snabbt eller det är det jag hoppas iaf. 

Denna helgen har gått alldeles för fort. Både lördan och söndan bokstavligt sprang förbi och eftersom jag inte bloggat tänkte jag köra en snabb uppdatering. 

I lördags blev det ett morgonpass på gymmet. Ben med den fina Sabina stod på schemat och japp det blev precis så bra som det låter. Vi testade lite nya övningar bl.a. Kickback i benspark kombinerat med gamla hederliga squats och bulgarisks utfall 




Kan även ha dött och kommit till träningsbyxhimlen. Mina byxor är av märket Freddy wr.up och är det skönaste som suttit på mina ben. Att dom dessutom formar rumpan sådär mega snyggt är ju ett stort plus. 

När vi var färdiga på gymmet åkte vi in till emporia och mötte upp min syster. Vi gick på mintgrön flug-jakt men kom hem tomhänta. Vi ska på bröllop nästa helg och klänningen jag ska ha är mintgrön så tanken va att daniel skulle ha en matchande fluga men det fan s inte att hitta någonstans. 
Jag har en likadan klänning i rosa som jag skulle kunna ha istället och rosa fluga är nemas problemas att hitta. 
Vad tycker ni? 
Köra på mintgrönt och inte matcha eller köra på rosa och matcha? HJÄLP! 

Idag blev det bara ett snabbt cardiopass och lite solning 



Innan jag och Molla drog på oss nått sånär matchande outfits och begav oss ner till stan för fika med Amanda ❤️ 






Såhär trött blir man efter en tjejdag på stan. 

140820

Igår körde jag ett tokbra axel/bicepspass tillsammans med Petra. Jag fick äntligen upp de där eftertraktade 15 kilos hantlarna i hantelpress, visserligen med både uppdragnings och upputtningshjälp från Petra men upp kom dom och det blev 7 och 6 reps. Nästa mål är att klara det utan hjälp. 
När vi lämnade gymmet vart till och med riskakan jobbig att bära. 

Imorse ringde klockan 4.40 och då var det cardiotime. Jag får passa på nu under Daniels sista semestervecka för sen finns det ingen chans för morgonträning. 
Imorse blev det en timmes promenad i uppförsbacke och ja framåt lunch blev jag trött men det löste jag med hjälp av koffeintabletter 😉 


Vill man komma i världens tajtaste klänning och bara har 10 dagar på sig gäller det att ligga i. 

Tanken va att jag skulle träna efter jobb men 24 timmars jobb på 3 dagar och med 2 jobbiga pass i bagaget sa kroppen tack men nej tack så jag och Molla cyklade ner till stan och satte sprätt på barnbidraget istället. ✌️💸

140818

Idag va min första dag tillbaka på jobb efter 4 veckors semester. 
Nej det va inte så jobbigt som jag trodde det skulle bli men just nu är jag tröttare än vad jag trodde va möjligt. 
8,5 timmars arbetsdag på en full avdelning varav 3 inskolningar kör verkligen slut på varenda energinivå i både kropp och hjärna. Det blev inte ens nån träning så då kanske ni förstår hur trött jag är. 
Visserligen blev det ett benpass som räcker för ett par dagar igår så nån ångest har jag inte. 
70 kilo knäböj, 50 kilo utfall, 60 kilo kickbacks i lårcurl och 17,5 kg hantel/hand i rakalyft va bl.a. Vad jag och Sabina körde igår. Mina ben darrade fortfarande när jag gick och la mig flera timmar senare men tack vara massage från Daniel har jag knappt nån träningsvärk överhuvudtaget. 

Imorgon har jag 10 timmars jobb att se fram emot. Nu är det dags för Melissa att sova och sen ska denna mamman raka vägen in i bingen. Sov gott! 

Min födelsedag

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag. Hurra hurra hurra 🎶 
Jag väcktes av en Molla som i princip kastade en ros på mig och slet upp kuvertet med vad som skulle visa sig vara det första av 3 kort i åt mig. 
På kortet hade daniel skrivit en kärleksförklaring som gjorde mig alldeles varm i hjärtat. 
Och eftersom jag är en mega rutin människa visste han precis vart han skulle lägga nästa kort och ros. 
Om ni gissade på toaletten så hade ni helt rätt. 
På kortet stod det att jag fick välja min egen present och medans mina tankar gick bananas gick jag ut i köket och möttes av världens lyxfrukost och ännu fler rosor. Färska bär, bullar, massor med pålägg och sista kortet. 
Presentalternativen var: 
En cykel
Inlines
Ett par egendesignade nike skor eller 
Ett besök på Ystad Saltsjöbad. 
Så många bra alternativ att jag har jättesvårt att bestämma mig. 


När jag tryckt huvudet fullt av nutella bullar gick vi till gymmet där jag skulle träna ett pass med Sabina och den fina lilla människan hade med sig blommor till mig. Världens bästa pwo! 
Passet i sig vart extremt halvdant eftersom att Melissa inte helt otippat vägrade vara på dagiset. 
Nu har jag precis fått Melissa att somna och ligger med henne på min arm och känner absolut ingen stress över att bli äldre. Jag är 26 år gammal. Stolt mamma till min fina 2 åring. Sambo med min stora kärlek och jäkligt nöjd med livet. 




140814

Precis som förväntat kom en jäkla snorförkylning som ett brev på posten efter jag dragit ut min tand. Så är det ALLTID. Det är varenda gång min kropp utsätts för något sånt så blir jag förkyld. 

Så idag borde jag lyssnat på min kropp, låtit den vila och ge den en chans att återhämta sig genom att inte gå till gymmet. 
Men det finns ingen tid för det för om 2 veckor ska jag på bröllop och klänningen jag dumt nog valt att ha på mig är så jäkla tajt att till och med mina små myggbett till bröst knappt får plats. Så ni kan ju tänka er vilket jäkla jobb jag har framför mig. 
Men skam den som ger sig. Jag jobbar bäst under press. Det kostar att ligga på topp och alla andra peppfraser. 
Det blev dock ett väldigt lugnt pass idag. Axlar, vader och mage. 
Jag tränade men kan inte påstå att jag gav allt. Inte ens 80% men ändå känner jag redan den berömda träningsvärkskänslan komma krypandes i mina axlar. Det blev även en lugn kvällspromenad med Sabina mest för att komma ut i friska luften. 
Jag är övertygad om att frisk luft och apelsiner kommer göra mig frisk igen. 




140813

18.30 mötte jag och Molla upp Amanda för en kvällspromenad och detta gjorde jag av 2 anledningar. 
1. Var såklart för att träffa Amanda. 
2. För att få igång mina ben efter ett helt sjukt benpass tillsammans med Sabina. 

Jag måste erkänna att jag underskattat Sabina lite. Hon är en liten räka med en stor fin rumpa. Trodde jag! 
Hon är som en jäkla oxe i ett litet format med en stor fin rumpa. 
Vi värmde upp med lätta knäböj. Inga problem såhär långt. 
Sen går vi vidare till kickbscks i liggande lårcurl och här hade jag inte alls tagit dom vikterna vi tog idag om det inte varit för S. Jag hade mesat med typ hälften men att Sabina klarade det och sen hejade så bra när det vart min tur gjorde att jag gav allt! 
Sen gick vi vidare till benpress och redan första setet på 80 kg kändes tungt men jag lyckades med 21 reps på 110 kilo. Så underskatta aldrig en liten tjej för hon krossar dig 👊 









140812 spontanitet.

Idag körde vi lite inskolning på gymdagiset för Molla. Hela familjen gick tillsammans ner till gymmet men väl framme var det bara pappa som gick in och tränade. 
Jag stannade kvar och lekte med Melissa. Det funkade bra och hon lekte fint men jag fick inte ens gå på toaletten själv. Så att vara där är inga problem men att vara där ensam är tydligen jättejobbigt. Vi får köra ett par dagars inskolning till och hoppas att det blir bra. Nästa vecka börjar jag jobba och veckan efter det börjar D jobba så målet är att det ska funka till dess. 
När daniel tränat färdigt blev det min tur att träna och han gick hem. 
Precis innan jag kom igång med mitt pass bestämdes det att vi skulle till busfabriken med Sabina, Chrille och deras 2 sötnosar. 
Så det blev ett snabbt rygg pass. Men snabbt behöver inte alltid betyda halvdant. Dagens pass vart tungt och effektivt och jag lämnade gymmet och kände mig jäkligt nöjd. 




Väl på busfabriken är det svårt att avgöra vem av oss 4 vuxna eller de 3 barnen som blev mest rastade. Men efter många timmar av hoppande, klättrande, kasande och springande var vi alla 7 ganska trötta. 






140812

Igår va jag hos tandläkaren och drog ut min ena visdomstand. Något jag sett fram emot att få gjort länge då jag har haft så jäkla mycket problem. Har haft ont varje dag i 6-7 månader. Ibland meroch  ibland mindre men alltid ont. 
Även om jag visste att det var något som behövdes göras drömde jag mardrömmar om det i nästan en vecka. Bl.a. fick dom inte in bedövningssprutan i tandköttet och fick därför hugga in nålen. Så när jag väl satt i väntrummet igår började jag hyperventilera och när jag blev uppropad brast det och jag grät som ett litet barn. Fast värre. 
Den supersöta tandläkarn gav mig lugnande och frågade vad jag var mest rädd för. Jag svarade bedövningen och hon sa snabbt att jag inte hade något att oroa mig för och att vi löste det. Så jag fick först en bedövningssalva så när hon sen satte sprutan kände jag ingenting. Helt underbar tandläkare och sköterska. Utan dom hade jag troligtvis inte klarat det. Den andra visdomstanden ska oxå ut men nu vet jag att jag kommer överleva. 
Så för tillfället går jag runt med ett hål i munnen och en sjujäkla värk i munnen men jag vet att det snart kommer kännas bättre. 
Hur är ni när det gäller tandläkaren? Rädda? Modiga? Helt orädda? Skräckslagna? 


140810

Igår tränade jag axlar, vader och mage. Inte bara tränade utan piskade både axlar och vader. 
Nytt PB i hantelpress. 12,5 kg! Försökte mig på 15 men fick skamset lägga tillbaka hantlarna då jag inte ens fick upp dom. Och vaderna tryckte upp 108,9 kg. 
Så idag när klockan ringde 6 va jag stel som en pinne. Att jag dessutom har cray cray träningsvärk i både rumpa och ben sen mitt och Daniels pass gjorde inte den 60 minuter långa cardion lättare. Men jag kämpade mig igenom det. 3,2km löpning och lite mer är 4 km uppförsbacke i högt tempo. 




140809

Min dotter, en blivande meteorolog. 

Jag: det börjar nog regna nu. 
Melissa: nähä. 
Det går ungefär 2 minuter sen öser det ner. 
Jag: men Molla nu regnar det faktiskt. 
Melissa: nähä. 
Jag: går vi inte hem nu så kommer vi bli jätteblöta. 
Melissa: jaha. 
När hon själv efter bara någon minut inser att hon faktiskt blir ganska blöt så skyndar vi oss hem. När vi kommit hem går hon bort och hämtar ett paraply och räcker det mot mig och säger här mamma. 
Too little too late skitunge. 

Jag trodde att vi hade lyckats sova oss igenom dagens regnskur så efter middagsluren tog Molla på sig regnbyxor och gummistövlar för att hoppa i vattenpölarna. Något hon älskar. 








Mitt under vattenpölsjakten hittade vi en lekplats och passade på att leka av oss lite istället fick vi oss en oönskad dusch. 



140808

Imorse vart vi så jäkla optimistiska. Idag skulle vara dagen då vi skulle kunna lämna Melissa på gymdagiset. Vi packade väskan med vindruvor, mer och en ask zoo apor. 
När vi kom till gymmet sprang Melissa direkt till dagiset och peka in och sa: jag här. 
Vi gick in och packade upp väskan, pussades och sa hej då. Sen började cirkusen. Jag försökte med ALLT! Jag satt och lekte med henne, vi tittade i bok jag körde med hård kärlek och sa att hon inte hade nått val, nu skulle mamma och pappa träna och Molla fick stanna där och leka men det slutade ändå med att hon fick vara med oss ute i gymmet under tiden vi körde ben. 
Benpassen med Daniel brukar kännas helt galet mycket men idag vart fokus på Molla istället så passet kändes sådär. Trots det känner jag redan hur träningsvärken kommer krypandes. Speciellt i framsidan. Vilket faktiskt är värst. Toabesök och träningsvärk i benen = AJ! 




Och ännu mer aj blev det när vi skulle äta middag. När vi stod och fixade maten ställde sig Melissa upp på en av stolarna. Och trillade ner. Och nej det tar inte slut där. Stolen trillade dessutom samtidigt som Molla föll och landade på hennes fot. 
Foten svullnade och fick ett blåmärke storlek 5 krona mitt uppe på och jag tänkte direkt. Brutet. 
Men sen började hon stå, gå, hoppa, klättra, stå på tå och springa. 
De på sjukvårdsupplyssningen tyckte att vi kunde avvakta men vi skulle hålla koll så att det inte var en muskelutgjutning. Svullnaden och det blåa har lagt sig lite så förhoppningsvis är det bara en ordentlig smäll. 

Såhär taggad va Molla på väg till gymmet imorse. 



140806 Ystad djurpark

Idag blev det en spontanare till Ystad djurpark och med spontanare menar jag att vi gick från ord till handling på under 5 timmar.  😋 

Efter träning och mat körde vi till Ystad där vi mötte upp två vänner och deras 2 barn. Vi gick runt och tittade på djuren och dom som intresserade Molla mest var de djuren hon kände till sen innan. Får, hästar, kor och grisar. Allt med horn vart iofs kor. 
Men det bästa på hela dagen är vi alla nog överens om. Badet! Badet i sig va absolut inget speciellt men att få svalka sig efter en dag i solen är ju så underskattat. Innan Molla ens hade doppat sig sprang hon direkt till en vattenrutschkana som va både hög och brant. Och inte bara en gång skulle hon ge sig på den utan 5-10 ggr åkte galningen. Helt orädd. 
I bilen hem fick jag sitta och peta på henne med jämna mellanrum och då och då sjunga en liten trudelutt. Allt för att hålla henne vaken. 
När vi kom hem gick vi raka vägen till sängen och både jag och Molla somnade. Första gången sen semestern började som Melissa somnar i tid. 







140806

Om ca 3 veckor är det dags för Melissa att gå tillbaka till dagis efter 5 veckors semester. Med tanke på hur det har gått på gym dagiset så är jag faktiskt lite nervös. 
Snespår: idag gick det inte ens att lämna henne utan jag och daniel fick turas om att hålla henne medans den andra tränade. 

Åter till ämnet. Sen Melissa började på dagis i slutet på september förra året har inte inte gråtit en enda gång under lämningen. Hon har klamrat sig fast och försökt dra ut på det men jag har aldrig gått ifrån en gråtande Molla. Hon trivs jättebra på dagis och springer oftast in och glömmer nästan bort mig. 
Men efter 5 veckor är jag rädd att hon ska ha glömt hur mycket hon egentligen trivs. Men det återstår att se. 

Förra veckan beställde jag ett litet start kit i form av keps och ryggsäck. 




140805

Tanken va att jag skulle träna när Melissa somnat för kvällen så att jag skulle kunna spendera så mycket tid som möjligt med henne idag. Men ändå blev det ett pass i förmiddags vilken jag är glad för just nu eftersom att Molla preciiiis somnade. 
Vi har som sagt bytat gym till ett med barnpassning men Melissa vägrar bli lämnad där men idag vart där ett annat barn hon har träffat ett par gånger och det gick att lämna utan problem. Jag satt med en liten stund och när hon va mitt uppe i leken sa jag hej då. 

Det blev ett snabbt armpass tillsammans med Daniel. Måste erkänna att jag kände mig sjukt ofräsch och fladdrig när jag klev in på gymmet men jag hittade iaf en del av glöden och det blev ett helt okej pass. Nu är jag nästan mer taggad än nånsin att komma i absolut toppform. 

Såhär ser det ut just nu: 



Efter gymmet åt vi och sen gick jag och Melissa in i sovrummet för att sova middag och efter 3 timmars mys vaknade vi och då vart middan serverad. Vi lätt maten smälta lite och gick sen en kvällspromenad ut till kyrkoköpinge och tittade på hästar. 
Molla har nyss somnat och jag ska ta mig en dusch innan jag kryper upp i soffan med min kvarg och ser minst ett avsnitt pretty little liars. 
Har ni sett den? 
Så j.ä.k.l.a bra!! 

140804

Måndag-onsdag vart vi som sagt uppe i Daniels pappas stuga och hade det fantastiskt bra! 
När vi kom hem packade jag bara om mina väskor för att på torsdags morgon sticka till Gotland i 5 dagar. 
På Gotland är kubb lite löjligt stort och dom anordnar (för 20:e året i rad) kubbvm. Vem som helst kan anmäls sig och det är faktiskt riktigt kul. Jag har varit med 2 år tidigare men har tagit paus pga av graviditet och Molla. I år trodde jag dock att jag skulle vara redo för lite cizzi tid men NEJ! Jag saknar att vara mamma och sambo. 
Eftersom att vi är hobbykubbare åkte vi ut redan i fredags och har sen dess mest gått och dratt. I lördags regnade det så då låg jag i husbilen och kollade serier på netflix i 6 timmar. 
Igår va det strålande sol så vi lämnade campingen och körde mot Visby och hittade en strand att svalka oss vid på vägen. Glass från glassfabriken (tror jag) vart så klart ett måste. Igår avnjöt jag: Kokos, Ferraribilar,Saltlakritsdjungelvrål
och Himmelsk röra
Idag tryckte jag i mig:
Vattenmelonsorbet, Saffran, Dammsugare och Sockervadd. 
Så trippla gympass under resten av semestern. Att dessa fem dagar dessutom beståt av cigg, alkohol ca 2 mål mat och chips gör ju att formen känns si sådär. 

Nu sitter vi på färjan till Oskarshamn och har ca 8 timmar kvar innan jag kan kasta armarna om min man och dotter. Så mycket jag saknat dom båda. Tror absolut att en paus då och då kan vara bra. Så att man får känna efter, lära sig uppskatta vad man har och få vara sig själv en stund. Men 5 dagar så långt hemifrån gör jag aldrig mer om! 






RSS 2.0