130630

Helgen är över och jag inser hur slarvig jag varit med bloggandet. Ibland går jag in och börjar skriva något men raderar det och tänker: det är ingen som bryr sig om vad jag gjort/ tränat/ tänkt eller tyckt men nu inser jag att det är mellan 100-150 personer som bryr sig tillräckligt mycket för att klicka sig in här nästan dagligen. Så jag lovar att bli bättre om ni lovar att ge lite respons ;) vad vill ni läsa om?

Tänkte sammanfatta helgen lite snabbt för er som tagit er tid.
I fredags satte jag på mig promenadpjuksen och stoppa i hörlurarna med öronbedövande hög volym och lät tankarna skena iväg samtidigt som jag gick 12 km i ruskigt snabbt tempo.
Lagom till jag kom hem kom Kalle hit för fredagsmys.
Vi lagade först middag tillsammans och precis som vanligt på våra -bästabästevänsmyskvällar pratades det en himla massa och tittade på ett par avsnitt himym.

I lördags tog Molla en ordentlig sovmorgon efter en katastrofal natt. Hon sov som max 30 minuter i följd och va sen vaken lika länge. Vid 10 vaknade vi båda till liv och M visade inga tecken på övertrötthet så vi mötte upp Kajsa och Sara på stan för fika och lite fönstershopping.
På kvällen bjöds det på ett helt okej ryggpass. Är så förbannat sugen på att kunna göra chins att jag håller på att bli knäpp men än så länge får jag nöja mig med stöd från bänken.

Idag har det varit väldigt lugnt. En ätardag som kallas duga och ett benpass som jag inte är särskilt stolt över men det är gjort iaf.
Snart ska jag slänga mig i sängen och förhoppningsvis sova som ett barn
(nån annans barn då eftersom min unge just nu är i en semi antisömn period)

Sov gott!

130527 bröst och mage

Det bjöds på ett lagom tungt bröst pass och ett sjukt jobbigt magpass på gymmet idag.
Det är väl 4-5 gången jag kör bröst på ca 2 år. Anledningen är att 1. Jag tycket att det är så T R Å K I G T! Och 2. Jag hatar att ha träningsvärk i brösten, hela överkroppen blir typ låst och det gör så ont. Men nu har jag iaf tagit tag i det och belönar mig med att träna mage efteråt.
Mage är jobbigt och riktigt krävande, särskilt med tanke på att mina magmuskler inte växt ihop riktigt än men jag tycker att det är så kul. Just därför passar det bra som belöning.

130627

Idag har jag och M sprungit runt halv Trelleborg på hitta' rosa, vitprickiga muffinsformar- uppdrag men inte nånstanns gick det att hitta. Jag hade kunnat nöja mig med helt rosa oxå men inte ens det finns. Hur svårt ska det vara?
När vi inte lekt hemliga muffinsformas agenter så har vi busat, myst och övat på att gå. Molla går omkring här hemma både med och utan stöd. Sträckorna utan stöd blir längre och längre för varje gång och jag håller tummarna att hon glider omkring som en kung på sin födelsedag om lite mer än 1 vecka.
Nu blir det gymmet!

130627 axlar, triceps.

Att kunna köra 8 övningar axlar och 4 övningar triceps på under timmen är inte illa. Tack vare superset så behöver träning inte ta flera timmar.
Som sagt körde jag axlar och triceps idag och det är så jäkla gött att märka resultat. Jag skriver märka eftersom att jag inte tycker att det syns nån skillnad men tar tyngre vikter/ gör fler reps i nästan allt så nån nytta gör träningen absolut. Nu ska jag bars lära mig att äta ordentligt oxå så blir det ännu bättre.
Under hela passet lyssnade jag på samma låt om och om igen.
Best you ever had (tonight) - John Legend.
Herregud vilken låt! Den sätter sig på huvudet efter första gången och sen är man fast.

130626

Gårdagen gick verkligen ett.
30 minuter efter vi vaknat var vi ute och gick med Amanda. Resultatet blev en 2 timmars promenad som plågade min träningsvärkande ben med varje steg jag tog.
När vi kommit hem kom mamma hit. Efter att hon gosat lite med M gick vi ner i stan för att hitta något jag kan ha på mig på Mollas födelsedag som närmar sig med stormsteg. Vi hittade ALLT annat förutom kläder till mig.
Vi laddade batterierna på subway där M utan större problem tryckte i sig en halv sub.

120625

När Molla vaknar på mornarna så bär jag över henne i min säng och försöker gosa lite i hopp om att hon ska somna om. 8 gånger av 10 funkar det INTE.
Men hon låter mig alltid tro att det finns en chans och när jag sen är som mest avslappnad slänger hon benet över mig och hoppar upp på min mage för att använda mig som häst.

130624 kvällstankar.

Just nu sitter jag i soffan med Molla sovandes på mitt bröst och jag kan inte låta bli att tänka på hur lyckligt lottad jag är.
Melissa är frisk, glad, framåt, äventyrlig, bestämd, självständig och väldigt kärleksfull. Hon kan sitta i sin lekhöra med alla leksaker omkring sig, titta åt mitt håll, krypa till mig, lägga armarna om min hals och sen krypa tillbaka till sina leksaker.
Jag är övertygad om att jag lever för att vara hennes mamma. Att varje dag få överösa henne med kärlek och göra allt i min makt för att hon ska ha det bra. Om jag kan få henne att känna sig hälften så lycklig som hon får mig att känna mig så kommer Melissa att bli en extremt lycklig individ.
Samtidigt som jag redan nu saknar nyfödd Molla så ser jag fram emot att få se henne växa upp. Och som dom flesta föräldrar kan jag inte låta bli att tänka på hur vilken sorts person hon kommer bli. Kommer hon fortsätta charma alla hon möter med ett helt fantastiskt leende och otroligt självförtroende eller kommer hon bli en blyg liten tjej som gömmer sig bakom mina ben när någon pratar med henne? Hur kommer hennes leende se ut? Kommer hennes hår fortsätta locka sig eller får hon rakt hår som jag hade som barn? Hur kommer hennes röst låta?
Kommer hon bli en pojkflicka eller kommer hon nån gång under årens lopp bli en liten prinsesstjej?
Jag älskar varenda sekund av bebistiden och önskar ofta att jag kunde pausa tiden men herregud vad jag ser fram emot framtiden.
Med tanke på hur snabbt detta året har gått så vet jag att hon kommer börja skolan om bara ett ögonblick så nu ska jag försöka lägga framtidsfantasierna åt sidan och bara njuta av min snart 1-åriga dotter som är det absolut bästa som någonsin hänt mig.
Jag gav henne liv men hon räddade mitt! Det är för henne jag andas, det är för henne mitt hjärta slår!

130624 legday

Det va inte lätt men jag lyckades till slut att ta mig upp från solstolen och ge mig iväg till gymmet. Och satan vad bra det blev. Nytt PB i både knäböj och benpress.

130624

Efter att jag och M suprisat pappa Daniel stack jag ner till gymmet och körde det bästa armpasset i min träningshistoria. Och det säger inte lite det! Jag har ökat i alla övningar och kan ÄNTLIGEN curla med dom stora vikterna! I en del övningar har jag till och med dubblat vikterna, visserligen bara från 2,5 kilo till 5 men det är fortfarande en ökning.
Jag blir så jäkla motiverad av såna pass så om nån undrar hur jag håller mig motiverad och vad som får mig att fortsätta så är det när jag ser resultat och viljan att hela tiden bli bättre, snabbare och starkare.
När jag ändå va på så bra träningshumör passade jag på att avsluta med några övningar mage.
När jag hade tränat färdigt bjöd D på födelsemiddag.
Kan absolut vänja mig vid att maten står på bordet efter ett träningspass ;)

Just nu ligger jag på balkongen och suger i mig D-vitaminer som en svamp och förbereder mig mentalt inför kommande benpass.

130623

Jag och Sara använde varenda ursäkt som någonsin funnits för att slippa gå ut och gå i regnet.
Lagom till ursäkterna va slut upphörde regnet och det blev en mysig 11 km runda i solsken.
Nu sitter vi utanför pappa Daniels lägenhet och väntar på att han ska komma hem så att vi kan överraska honom med paket och skönsång på sin födelsedag.

Som ni kan se är Melissa SJUKT taggad!

130622

Bilder från gårdagens midsommar firande.

130621 midsommarafton

Förra midsommarafton hade jag på mig en klänning i stl 42 som tröja eftersom att magen gjorde att den blev alldeles för kort. Jag drack fanta hela kvällen och låg i sängen 23.00
I år har jag på mig en minimal klänning i stl XS och känner mig ganska bekväm i den. Ikväll dricks det fanta och Rosé (med måtta!!) och jag får spendera dagen/kvällen med min lilla familj.
Mycket har hänt på ett år och jag kan inte påstå att det gått spikrakt uppåt men just nu är allting så otroligt bra och jag är lycklig!

Molla går

Det här underbara barnet gör mig gråtfärdig av stolthet. 

Sist moster va här och hälsade på släppte M taget 2 gånger och tog ett par steg. Idag gick hon verkligen. Flera gånget tog hon sig fram gåendes. Inte för att skryta men jag har varit med och skapa världens bästa unge. 

130619

jag är ganska säker på att dagens benpass fick min rumpa och mina ben önska att dom tillhörde nån annan. Ett tag hörde jag till och med rumpan snyfta om nåd. Men växer man inte i den takt jag önskar så får man skylla sig själv. 

vad tycker ni bäst om, när jag lägget upp filmer eller bilder från träningen? 

160618

När jag och M vaknade efter ännu en bra natt vart vi båda överens om att det va dags för något nytt så idag blev det en liten tofs i Mollas hår.
Efter att ha spenderat dagen hemma hos D's farmor kändes det lägligt att gå ner till stranden och doppa tårna. Melissa har varit på stranden förut men idag va första gången hon var i vattnet. Inte helt otippat så gillade hon det. Varken vatten, sand, stenar eller tång skrämmer vår lilla galning som utan tvekan är mer vild än tam.

130615

Igår sov Melissa bara middag en gång och det va mellan 12-14 så klockan 19.30 kröp Melissa upp i soffan, la sig till rätta och somnade. Jag lät henne ligga där tills jag gick och la mig vid 23 tiden. När jag bar över henne till sin egen säng vaknade hon till och fick välling sen sov hon gott till 6 då jag bar över henne till min säng. 8.45 vaknade jag av att hon låg och kliade mig på ryggen. En väldigt bra natt med andra ord.
Är en tupplur mitt på dan för lite?

Nu har vi precis varit ute och gått 7 km med Amanda. Sååå jäkla bra sätt att starta söndagsmorgonen på!

130614 hjälp!

Hej alla mammas bloggläsare.
Jag behöver er hjälp!
Min pappa fyller år nästa vecka men eftersom att jag bara är 11 månader så har jag inte så mycket fantasi. Min pappa tycker om träning, mat och mig såklart!
Snälla ni. Hjälp mig! Vad kan jag ge min fina pappa i födelsedagspresent?

Tack och kram på förhand.
// Melissa :)

130614

Som mammaledig är varje dag som en lördag. Skillnaden från mina lördagar och riktiga lördagar är att på riktiga lördagar är de flesta andra oxå lediga. Så idag har jag fått sällskap i ledigheten.
Lördags morgonen började med en liten pw som belönades med en mysig bullfrukost.
När matkoman lagt sig mötte jag upp Sara på stan för en fika och ett varv i stan. När vi tittat runt tillräckligt gick vi och satte oss i solen och mumsade i oss årets första kulglass. M fick nöja sig med en strut men va lika glad för det.
Resten av lördagen blir VÄLDIGT lugn och troligtvis väldigt kort eftersom jag är helt slut.

130613

Melissa har fått dagisplats. I slutet på september kommer min lilla fis att börja på dagis och igår va vi där och på en "introduktions samling".
Vi fick träffa M's blivande fröknar, titta runt på avdelningen och även träffa en del av de barnen hon kommer spendera sina dagar mer.
När jag bott i Trelleborg i ca 1 år fick jag jobb på den förskolan och jobbade där i nästan 1 år så trots att bara tanken på att lämna M är fruktansvärd så är det en ganska stor trygghet att jag känner till stället och känner i princip alla i personalen.
Medans fröknarna pratade kröp M omkring och kolla läget. Jag tror inte att hon kommer ha några problem med att börja på dagis, problemet ligger nog mest hos mig men jag har lyckligtvis hela sommaren på mig att förbereda mig.

M är fortfarande lite snorig men på bättringsvägen. Den lilla fröken har däremot kommit på att när man är sjuk får man sova på mamma och utnyttjar detta till MAX så nu är vi inne på 4 natten av sittande sömn. Därför har jag idag varit trött, väldigt trött!
Men tack vare celsius har jag lyckats ta mig igenom dagen och dessutom genomföra ett rygg/biceps pass på gymmet. Det märket däremot att kroppen inte har fått tillräckligt med sömn då jag inte orkade lika mycket som vanligt men bättre med ett halvbra pass än inget pass alls.

130612

De senaste 3 nätterna har jag fått så lite sömn att jag kan räkna timmarna på mina händer. Jag vet inte om det är tröttheten som gör att jag känner mig sjuk eller om jag faktiskt börjar bli sjuk på riktigt.
M kan bara sova om jag sitter upp med henne på bröstet vilket resulterar i extremt lite och dålig sömn. Om jag snittat 3 timmar per natt denna veckan så är det allt. Idag verkar hon må bättre så förhoppningsvis blir det bättre inatt.

Sol ska vara uppiggande och motion skadar aldrig så därför fick det bli en mils promenad med fina Amanda imorse.

130610

Egentligen skulle vi passat killeman idag men Molla har dragit på sig en förkylning som heter duga så istället fick det bli en mysdag tillsammans med mormor.

130609

Vilken dag vi haft!
Efter benpasset skyndade jag mig hem och gjorde mig iordning för en hel dag i D's pappas och Carinas stuga.
Melissa har åkt gräsklippare med sin farfar, övat på att gå, gungat hammock och smakat jordgubbar medans jag och Daniel mest njutit av solen.
Fem solar av fem möjliga får denna super mysiga dag.

Ass and abs

Det känns som att jag inte gör mycket annat än tränar ben. Och för att inte tröttna så försöker jag variera så mycket som möjligt och ibland bara köra det jag känner för utan att tänka så mycket. Idag blev det ett sånt pass där jag körde just de övningarna som föll mig in. 

Jag avslutade med ett par övningar mage. Bland annat situps från boxningssäcken. Något jag velat göra länge men klarade idag för första gången. 

 

Quitters never win. Winners never quit.

Inte nog med att M lärt sig att klättra upp i soffan och sen vidare upp i fönsterkarmen och ofta sitter där och vinkar till alla som går eller kör förbi. 

Nu har hon även lärt sig att klättra upp i sängen. Inte EN lugn stund här inte. 

130607

Min lilla fis blir idag 11 månader gammal. Förstår ni hur sjukt det är? I 11 månader har jag fått uppleva mer kärlek än jag trodde va möjligt.
11 månaders dagen har vi firat med långrunda längs havet, bad på balkongen med moster och mys mormor.
Vi stannar här inatt för imorgon ska vi försöka bli rika på loppis ;)

130606

Idag när jag (som vanligt) var ute och gick min morgonmil fick jag en otroligt positiv känsla av att allt kommer lösa sig. Och för mig som varit inne på ett ganska negativt spår den senaste tiden va detta en väldigt välkommen känsla.
It ain't over till the fat lady sings säger ordspråket och än så länge hör jag ingen tjockis ta några toner.
Dagens runda gick alltså som en dans och leendet har suttit kvar på läpparna större delen av dagen.
Efter att både jag och M vilat upp oss lite gick vi ut på balkongen där M plaskade i sin pool medans jag solade lite. Fast så mycket ligga still och pressa blir det inte eftersom att Melissa gärna hoppar i och ut ur poolen hela tiden och hon vill gärna att jag är precis bredvid där hon ska vara hela tiden. Hon leker jättefint själv men vill ha sällskap och hjälp om det behövs, nära till hands.
När Daniel slutat jobba kom han hit och tog med M ut på en promenad så då passade jag på att ta mig ner till gymmet och köra ett rygg/triceps pass med My. Jag känner redan nu hur det ömmar i armarna så jag räknar med träningsvärk imorgon.
Nu kastar jag in handduken för idag och säger god natt.

130605

Tidigare idag va jag ute och gick med Loppan.
Det kan vara den roligaste rundan jag gått på länge! Istället för att fokusera på hur snabbt och hur långt vi gick så gled vi fram och pratade och skrattade åt allt mellan himmel och jord.
Det är få människor som kan peppa mig och få mig att må så som Loppan gör. Tack underbara bestie!

130604

I helgen fick Melissa en grodpool av sin mormor. Vi valde att inviga den nu i eftermiddas och jag är ganska säker på att M älskar den.
Hon kunde inte ens vänta på att jag skulle ta av henne kläderna innan hon hoppade i.

130603

Fy för satan vad jag är trött i mina ben nu. Men om man går 11 km innan ett benpass så får man skylla sig själv. Så nu har jag förutom grotesk träningsvärk i bröst och mage även halvdöda ben. Om smärta är svaghet som lämnar kroppen så är jag snart sjukt stark.
Nu ska jag hem till D för att mysa lite med M.

130602

Det finns ingenting jag inte skulle göra för min dotter! Ett av bevisen för det är att jag har spenderat den senaste timmen liggandes som en boll i hennes spjälsäng. Varje gång jag försökt flytta mig har hon klamrat sig fast som en liten schimpansunge runt min nacke och midja. Efter många om och men, vagningar och vyssningar, pussar och klappar kunde jag klättra över till min egen säng. Det absolut lättaste hade varit att bara bära över henne i min säng men hur jobbigt det än är så måste jag stå emot för jag vet att jag tjänar på det i längden.

Bilder från bullfikan med mormor och moster.

130601 njutning

Inte nog med att det va helt fantastiskt väder när vi va ute och gick. Vi lyckades även få med oss Sara på rundan. Så dagens mil gick som en dans. När jag kom hem sov M i vagnen så jag passade på köra lite basövningar i trädgården.

130601 celsius i mitt hjärta!

Igår hade jag vila från allt vad fysisk ansträngning hette.
Så idag är kroppen laddad och supersugen på lite aktivering så därför häller jag i mig världens godaste celsius och ställer in fötterna på milen.

130601

Att ha Melissa sovandes i sin egen säng funkade skit bra. När hon fått välling och somnat i min famn bar jag in henne i sin säng.
Hur gör/har ni gjort? Har era barn somnat i sin egen säng eller blivit dit burna när de somnat på andra ställe?
Vid 2 tiden vaknade hon och grät så då tog jag över henne i min säng där hon fick välling. När hon somnat om bar jag tillbaka henne i sin egen säng där hon sov till 7.45 och vaknade med ett leende.
För första gången på nästan 2 år hade jag sängen helt för mig själv. (Innan M kom delade jag säng med hunden)
Och trots att jag inte sov särskilt mycket va det helt fantastiskt att kunna vända och vrida sig som man ville!

130531/0601

Igårkväll (torsdag) kunde jag verkligen inte somna. Jag va för varm sen va jag för kall. M tog för stor plats. Det klia på min hand. Tankarna skena iväg. Sen va jag lite för varm igen. Sista gången jag kollade på klockan va hon strax efter 3 så när M sen vaknade vid 7.30 vart jag långt ifrån fulltankad på energi så morgonrundan ställdes in och istället blev det en lugn förmiddag ute på balkongen. Melissa plaskade runt i sin badbalja och jag försökte få lite färg på min alltför bleka kropp.
När M somnade tänkte jag passa på att pressa som en dåre men solen valde att gå i moln så istället gick jag in och tog ikapp lite sömn tillsammans med superfäktarn.

Kvällen har spenderats med Kajsa och Sara. Tanken va att vi skulle se lets dance finalen men tvn blev mest ett bakgrunds ljud medans vi pratade om allt från politik till kärlek.
Inatt är tanken att M ska sova i egen säng och att jag ska lyckas sova mer än 4 timmar. Hur det går med det får ni veta imorgonbitti.
Sov gott!

RSS 2.0