Ligga,gifta,mörda.

I somras körde jag och Sara stenhårt med leken
- ligga, gifta, mörda?
För er som inte vet hur det går till så får man tre alternativ och ska välja vem av dom du vill mörda, ligga med och gifta dig med.
Nu ikväll har vi återupptagit leken och då kan det se ut så här:

 

Ibland kan man helt enkelt inte välja ;)

Doggy

img_1750 (MMS)

Nu är både jag och tutan riktigt trötta. Det blev 1,5 timmes promenix så nästa sak på schemat är soffhäng.  Sen måste jag få passa på att skryta lite om min älskade vovve.  Inte bara det att hon är sötast i världen, hon är även jätte mysig och typ världsbäst på att gå utan koppel.  När jag sitter i soffan ska hon helst ligga på mig och går inte det så ligger hon så nära mig det bara går.  Förstår inte hur jag klarade mig utan henne i tio veckor.

Dagens smoothie

img_7612 (MMS)

Apelsin juice, mango och ananas va dagens kombination.  Resultatet: det godaste jag fått i mig på länge! Det va som att dricka regnbågen och solsken.  Nu blir det en runda med tutan och vad som händer efter det vet jag inte än.

120229

Där har vi ett datum man inte ser varje dag. Inte en varje år heller för den delen.
Idag är det nämligen skottdag som bara infinner sig var fjärde år. Vill ni veta varför?
Det är klart ni vill!!
Skottår är ett sätt att hålla årstiderna på plats i kalendern. Eftersom det tropiska året (årstidsåret) är cirka 365,2422 dagar långt går det inte att ständigt använda 365 dagar i kalendern. Inom loppet av 100 år skulle årstider, datum för solstånd och dagjämningar med mera då nämligen förskjutas mer än 24 dagar i kalendern. Genom att vart fjärde år öka årets längd med en dag kan kalendern hållas någorlunda i fas med årstiderna. Ordet skott betyder ’något som skjutits in’
Visst känns det bra att lära sig någon så här på morgonen.
Och enligt traditioner från 1800-talet är detta dagen då kvinnor får fria och om mannen skulle neka måste han ge sin friare en dyrbar gåva. Så win/win helt enkelt. Kanske skulle ta och fria till nån?
Frågan är ju bara vem? Har ju inte direkt någon av blivande make material i mitt liv.
Jag får fila på den så får ni ha en bra dag.

Fruit

img_2409 (MMS)

När jag mår bra behandlar jag min kropp som en ovärderlig skatt. Jag äter bra, tränar som en atlet och sover som en Gud.  När jag mår dåligt äter jag däremot som en sopa, rör mig så lite som möjligt och sover mycket men dåligt.  Nu är jag i nått mitt emellan period men eftersom det inte bara är min kropp jag har ansvar för har jag fått ta mig i kragen så istället för godis och chips på kvällarna så blir det frukt eller kvarg. Kvällens snack blev fruktsallad av päron, äpple, kiwi, banan och ananas.  Väldigt uppskattat av både mig och honungsbebisen.

Solskens smoothie

img_4424 (MMS)

Efter jobb gick jag en långrunda med tutan i det sköna vädret.  Har precis diskat och betalt räkningar och som belöning blir det en smoothie gjord på apelsinjuice, hallon, jordgubbar och lätt kvarg. Mums!

120228

img_1676 (MMS)

Vill ni få en ordentlig munorgasm? Smaka då yoggis hallon & tranbärs yoghurt.  Den förhöjer vilken kornflakes frukost som helst. Så jäkla gott och tack vare denna fantastiska start kommer min dag säkert bli kanon bra.

Strawberry & raspberry

img_2151 (MMS)

Lätt kvarg med hallon och jordgubbar. Varför? För att det är nyttigt men mest för att det är så jäkla gott.  Och eftersom mitt varmvatten valt att protestera idag så va jag tvungen att duscha i kallvatten så just nu förtjänar jag något smarigt.

Vår?

img_7589 (MMS)

Åh Yes snöblandat regn! Precis det man längtar efter nu när man tror att våren är på väg.  Och för er som undrar så har jag idag bytat 19!!! blöjor varav 3 va fyllda med resultatet från 2:an.  If you know what I mean?! Så att ha ett barn kommer vara rena semestern för mig. Jag kan till och med blir rastlös? Fast nej det tror jag inte.

120227

Godmorgon sötnötter. Hur har er natt varit?
Min natt har för första gången på länge varit mardröms fri. Så när jag vakna av att telefonen ringde och jag fick reda på att jag ska jobba på min egentligen lediga dag kände jag mig ändå utvilad. Det kanske är allt gråt igår som tömde mitt system. Vem vet?
Nu blir det en runda med vovve sen jobb.
Ha en bra dag :)

Känslor

img_6780 (MMS)

Dessa jäkla hormoner! Jag går från mega ledsen till skit förbannad var tredje sekund.  Har lyssnat på Mollys why am I crying i flera timmar men va tvungen att stänga av för jag först blev så jäkla arg och sen ledsen så kollar på Sofias änglar istället och till ett sånt program är det klart att tårarna rinner.  Stängde av tvn och la mig för att stirra upp i taket och försöka samla känslorna   Det går inte så bra det heller så jag får helt enkelt fortsätta gråta tills tårkanalerna torkar och ilskan lagt sig.

Handyman 2

img_1802 (MMS)

Målaren som kom hit va en riktig 10 poängare. För det första gjorde han ett jättebra jobb För det andra va han precis min typ av kille med både tatueringar, rakat hår och muskler.  Men det som gjorde honom bäst va att han hjälpte mig att tvätta taken i hela lägenheten när han målat klart så jag känner mig jäkligt nöjd med val av målare.  Nu ska jag skura klart väggarna och sen placera rumpan i soffan en stund.

120226

Åh ljuvliga söndags morgon. Vädret idag är ännu bättre än igår så självklart blev det en runda med tutan. Till frukost blev det smariga bullar och snart kommer ytterligare en hantverkare hit, denna gången är det en målare som ska måla om honungsbebisens blivande rum.
Berg och dalbannan börjar äntligen gå uppåt igen!

Reunion

Denna lördag har spenderats i Malmö med 2 av mina gamla rumskamrater från Hassela och deras 2 barn samt den bästa Ted.
Vi pratade lite minnen över en fika innan vi gick runt i stan. Det har varit en jätte trevlig dag och jag hoppas att det händer oftare hädanefter.

V.21

img_9463 (MMS)

Var tar tiden vägen?  Jag har burit ett barn i min mage i 21 veckor och om 19 veckor är hon beräknad att titta ut. Honungsbebisen  väger nu ca 360 gram och är 27 cm lång.

120224

Förutom den orkanliknande vinden har detta varit en perfekt start på dagen.
Vaknade av mig själv till solsken med tutan på kudden bredvid.
Gick till östervångsparken och gick runt där i 45 min. Och trots blåsten va det mysigt och det fick mig att tänka tillbaka till i somras, då jag gick runt i parken nästan dagligen med en person som då fick mig att må underbart.
Gick runt och tänkte på hur mycket dom kan förändras på bara 6 månader samtidigt som tutan sprang runt och jaga löv.
Hoppas ni får en bra dag!

Girltalk

Åh min älskade säng! Äntligen har jag lagt mig i sängen med tutan tätt intill mig.
Kvällen har spenderats hos Nina med hemmagjord pizza och en väldig massa snack. Sånt som bara vi tjejer kan och förstår. Nu ska jag räkna får, lär inte komma längre än till 3 för jag är så trött att jag är osäker på vad som är fram och vad som är bak.
Sov gott sötnötter.

True

img_4382 (MMS)

Älskade

img_2034 (MMS)

Min älskade vovve är hemma efter 10 långa veckor!! Som jag har saknat henne men nu släpper jag inte henne igen. Som vi ska mysa i sängen när det är dags att sova.

120224

Fy farao vilken natt jag haft!
Har läst på rätt många ställen att kramp i vaderna är något man kan räkna med under graviditeten. Lyckligtvis har jag inte blivit drabbad och därför bestämt att det bara va en myt. Fram till inatt! Fy fan! Första gången gjorde så jäkla ont att jag inte visste hur jag skulle hantera det men lyckades hålla mig relativt lugn. Andra gången gjorde ännu ondare och då började jag få panik. Tredje gången va jag redan så öm i vaden att det skrek rakt ut av smärta.
Idag har jag så ont i vaden att den närmsta jämförelsen skulle vara den brutalaste träningsvärk man kan tänka sig. Kan inte sätta ner foten ordentligt utan att det gör ont.
Kramp i vaden= ännu en rolighet med att vara gravid.
Ska släppa bitterheten för snart är det dags för jobb.

bild från 2006

..

Exakt.....nu! Satte jag mig ner för första gången sen jag kom hem 13.30
Jag har alltså hållt på non stop i 6 timmar! Jag har sprungit upp och ner för trapporna i 45 minuter. Jag är helt slut. Min rygg håller på att gå av på mitten och honungsbebisen snurrar som en galning men Gud vad nöjd jag är med mig själv. Om jag orkar resa mig från soffan så ska jag fixa lite te och sen inte röra mig mer än från soffa till säng.

Effektiv

Idag har jag hunnit med helt galet mycket. Jag har:
Jobbat.
Putsat alla speglar och fönster.
Tvättat 4 maskiner tvätt.
Renbäddat min säng.
Diskat.
Blivit fruktansvärt besviken på personer i min omgivning.
Sorterat ut kläder ur min garderob som inte lär passa mig det närmsta året.
Fått i ordning i vindsutrymmet så nu kan jag äntligen börja fixa till barnkammaren.
Gjort och ätit en pulig fruktsallad.

Nu blir det en energipaus och sen fortsätter uppdraget.
Har bara dammsugning och golvmoppning kvar sen blir det siesta för hela slanten.

 

120223

Att vakna till att hela lägenheten är upplyst av solen va helt underbart. Att solen nu är borta är ju inte lika kul men man kan ju inte få allt.
Hoppas den kommer tillbaka snart och att ni får en bra dag.

Finbesök

Det finna få saker som kan lysa upp en onsdags kväll så som ett överrasknings besök från Sanne kan göra.
Blev en massa prat om allt möjligt och det är ju aldrig fel.
Snart bb sen bingen.

Stupid

Jag har precis gjort något jätte dumt!
Jag har blivit som besatt i programmet
-unga mödrar som går på kanal 5. Och idag va det en förlossning. Hade jag varit smart hade jag bytt kanal iaf en liten stund men nej smarta jag ska givetvis titta på det och jag började gråta!
Jag kände paniken växa inom mig och när hon skrek sprutade tårarna. Jag längtar helt galet efter min honungsbebis men att föda skrämmer mig mer än något annat i hela världen. Jag är fortfarande helt skakig!
Det kommer krävas en väldig massa terapi för att få bort denna paniken men är tveksam till att ens det kommer hjälpa.

Handyman

SCORE! Elektrikern va riktigt söt och väldigt trevlig. Jag brukar inte komma på något att säga men med honom rulla snacket bara på.
Han fixa värmen för tillfället men måste komma tillbaka för att göra en permanent lösning.
Passar mig perfekt ;)

120222

God morgon. Sovit gott?
Har varit vaken i 30 min så det har inte hunnit hända så mycket än och därför har jag inte något speciellt att skriva.
För att göra inlägget lite längre kan jag ju passa på att berätta att efter jobb kommer det äntligen 2 elektriker hit gör att kolla på min värme då det varit väldigt kallt här hemma under vinter halvåret och min Hyresvärd är
"bättre sent än aldrig"- typen.
Självklart hoppas jag på att elektrikerna eller iaf en av dom är mums mums. Har alltid varit svag för hantverkare och om jag tänker efter är de flesta killar jag träffat någon typ av hantverkare. HABBA HABBA!
Nu är det dags att trampa iväg till jobb så jag önskar er en bra dag.

Sorg

Jag har tänkt en hel del på detta och jag lär tänka på det ännu mer ju längre tid det går.
Som jag skrivit innan dog min pappa när jag va 16. Det har varit hemskt och jag saknar honom varje dag.
Något som gör fruktansvärt ont i mig är att min pappa aldrig får se sitt barnbarn. Han kommer aldrig få hålla min dotter i sina armar och han kommer aldrig få möjligheten att försöka dölja sina tårar första gången hon ler åt honom. För mig är det viktigt att honungsbebisen får reda på vem mammas pappa är och vilken fantastisk person han va.
Som tur är har min mamma gift om sig med en underbar man som jag med glädje kommer presentera som hennes morfar. Jag vet att han kommer älska henne så som bara en morfar kan och det ger mig lugn. Min förlust ska inte drabba min dotter istället kommer hon få 2 helt otroliga morfrar. En som vakar över henne från ovan och en som tar hand om henne på jorden.

Fettisdagen

img_6664 (MMS)

FinaLina har nyss varit här på en snabb fika och eftersom det är fettisdagen bjöds det givetvis på semlor. Satt som en keps kan jag berätta för er!

Jordgubbar

img_9721 (MMS)

Nu vill jag så gärna ha sommar.  Hur gärna undrar ni säkert.  Så JÄKLA gärna! Jag längtar så det snurrar i huvudet. Och jag längtar inte bara för att det är då min honungsbebis kommer utan jag behöver värme, sol och ännu mer värme.  GE MIG SOMMAR! För att göra det lite bättre har jag köpt jordgubbar och sitter just nu och trycker dom i mig. Men inget slår svenska jordgubbar så jag säger det igen:  Ge mig sommar!

120221

Förkylningar är livsfarliga, dom är som en ninja som smyger sig på en och slår en helt ur balans!
Jag vet inte om det är graviditeten som försämrat mitt immunförsvar eller om jag bara är extra känslig för detta är nog 5-6:e gången på bara ett par månader som jag är förkyld. Sen känns det inte helt bra att knarka ner sig med värktabletter och nässpray heller så jag får helt enkelt gå omkring snorig och dann.
Nu blir det jobb hos favoritbarnen och eftersom snön äntligen är borta kan jag återigen cykla.

Dödstrött

Jag är så trött att jag inte vet riktigt vart jag ska ta vägen men nu har ju äntligen big brother börjat så jag får hålla mig vaken ett par timmar till.
Dagen gympass blev 1 timme på löpbandet och det känns i knät nu men eftersom jag inte ska göra ett skit så kommer ju benet få vila.

Fika och fågelmat

img_5152 (MMS)

Allt gick bra hos barnmorskan. Fick höra honungsbebisens hjärtslag trots att det va svårt med tanke på att hon är en riktig akrobat. Hörde hennes rörelser mycket tydligare än hjärtat men jag vet att hon lever iaf. Bäst av allt är att jag slapp blodprov!   Efter bm träffade jag Nathalie för en fika och sen kom lilla Stella så vi gick och matade fåglarna.  Nu ska jag ta det lugnt ett tag och sen gå ner till gymmet.

120220

img_5699 (MMS)

Än så länge, helt underbar dag!! Vaknade innan klockan ringde och kände mig utvilad. Åt kessela frukost i lugn och ro framför tvn och gjorde mig iordning utan minsta stress och hela tiden lös solen på mig. Våren är nog äntligen på gång mina vänner :) Nu ska jag iväg till barnmorskan för rutinkontroll och tyvärr blir det nog ett blodprov oxå, fy fasiken vad jag hatar det men allt för att se så det står rätt till med honungsbebisen.

Brunetter har roligare.

img_5513 (MMS)

Det röda är nu borta och det mörka är äntligen tillbaka. Förstår inte varför jag ska experimentera när jag vet att jag trivs bäst i mörkt.  Nu får vi se hur länge det varar innan jag glömmer det och får för mig att testa nått annat.

Listan

Jag trodde jag visste på ett ungefär vad det innebar att vara gravid men nu när jag väl är det visar det sig att jag egentligen inte visste något. Så jag har gjort en lista så att blivande gravida vet vad dom kan förvänta sig.

Saker INGEN berättat:
1.Att man blir luden över hela magen.
2. Att tandköttet börjar blöda bara du tänker på tandborstning.
3. Att det kliar något fruktansvärt på kroppen. På mig har benen blivit offer och är numera helt sönderkliade.
4. Att naglarna växer som ogräs.
5. Håret trillar av men ser fylligare ut.
6. Svimkänslorna som dyker upp närsomhelst, varsomhelst.

Saker folk berättat som jag trodde va en överdrift:
1. Hormonerna! Mitt liv verkligen styrs av mina helt oförklarliga känslor.
2. Tröttheten. Folk säger att du blir tröttare, inte att du är DÖDSTRÖTT konstant.
3. Toalettbehoven. Dom säger att bebisen trycket på urinblåsan, dom berättar dock inte att du måste kissa 1 gång i kvarten. Jag snittar ca 2,5 rullar i veckan och det är bara hemma.

Har jag missat något?

V.20

img_9227 (MMS)

Jag kan inte riktigt förstå det.  Jag har gått halva tiden och burit på min honungsbebis i 20 veckor.  Och det som är svårast att förstå är att om 20 veckor får jag träffa henne! Istället för att bära henne i min mage får jag hålla henne i min famn. 20 veckor!! Det är typ ingenting. Som jag längtar efter henne. Något jag inte längtar efter är förlossningen men alla jag pratat med säger att det är värt all smärta och jag väljer att tro dom.

Svartsjuk??

img_8983 (MMS)

NÄÄ jag är inte bitter och lever inte det minsta i en drömvärld!

Belöningen

img_8519 (MMS)

Belöningen för mitt extremt goda arbete idag skulle blivit säsong 3 av  Sons of anarcy men de fanns inte så tänkte unna mig säsong 7 av desperat housewifes istället men hemmakväll i Trelleborg suger så givetvis hade dom inte den heller.  Och sen hittade jag skilda världar. Serien jag älskade för 16 år sen! Har sett 5 avsnitt hittills och jag måste säga att det kan vara det sämsta skådespeleriet jag någonsin sett men kan inte sluta titta. Har ju glömt allt och det är rätt kul att se det igen.

Cinderella

Nu känner jag mig som Askungen. Minus den elaka styvmorsan och dom pratande mössen.
Har skurat HEEELA köket, vi snackar skåp, lådor, lister, karmar och väggar. Började även inne på toaletten men honungsbebisen och ryggen började protestera så får fortsätta med projekt storstädning en annan dag.

Vuxenpoäng

img_1823 (MMS)

Idag slog det mig varför jag aldrig storhandlar mat.  Det är ju ett sånt jäkla projekt!! Cyklade bort till Willy för att handla lite mat. Lite mat blev 3 smockfulla, svintunga kassar och det hade dessutom börjat regna. Slängde upp kassarna på cykeln men då va det omöjligt att cykla så jag fick leda den med all mat och i regnet.  När jag kom hem va jag skit förbannad och svor som aldrig förr.  När jag packat upp alla varor och ställt på plats och ser för första gången i mitt bo själv liv att mitt kylskåp är fullt blev jag glad igen och tyckte att det hade jag jäklar i det gjort bra.  Så nu blir det en belöning! Vad det blir får ni veta sen ;)

Shopping

img_2041 (MMS)

Det blev efter många om och men en runda ner till stan för lite shopping. Hade nog kunnat köpa varenda babyplagg men lyckades hejda mig själv. Men det blev ett par outfits iaf. Allt för min honungsbebis!

Lucky

Jag har ingen tur i varken kärlek, pengar eller spel.
Fram till idag! Tack vare en kärlek fick jag tur i pengar.
Så nu vill jag bara ner i stan och spendera! Meeeen, ska försöka tänka långsiktigt. Får se hur det går ;)

120217

Idag är jag en zombie! Kunde inte somna igår så låg och vände och vred på mig. Vid 1 kände jag att nej nu räcker det så gick upp och satte på en film i hopp om att somna på soffan men nej då klockan 3 hade jag fortfarande inte sovit en sekund. Tror jag somnade någonstans mellan 3.30-4 och efter det va det mardrömmar nonstop! När klockan ringde 6.15 va jag allt annat än sugen på att gå upp men ibland har man inget val. Längtar tills jag slutar så att jag kan sova!

..

Deppiga Doris pinkade i mina frukostflingor imorse så hela dagen har varit lite dimmig.
Eftersom jag inte kan få ordning på oredan i mitt huvud så tänkte jag att ett städat hem kanske gör det bättre. Men nej det hjälper inte ett skvatt så ställde mig i duschen och bara stod där tills jag likna ett russin och huden va röd från det varma vattnet.
Nu har jag tänt ljus, satt mig till rätta i soffan och tänker banne mig inte röra mig härifrån. När jag mår såhär kan jag inte låta bli att tänka på ett underbart citat som alltid får mig att le:

"Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away."

120216

God morgon sötnötter. Sovit gott?
Jag somnade ungefär 5 minuter efter att jag uppdaterade bloggen och sov hela natten. Brukar annars vakna minst 2 ggr per natt men jag har varit på gränsen till medvetslös inatt.
Så mycket mer har jag inte att berätta just nu.
Ha en bra dag.

Söt som honung

img_0100 (MMS)

Nu har tant Ida varit igång igen.  Va i Malmö efter jobb och hälsade på hos Ida. Direkt när jag kommer in får jag två paket, ett till lillan och ett till mig. Den blivande mamman fick ett läppglans som luktar gudomligt och den kommande bebisen fick världens sötaste body, kofta och byxor. Även en jätte pluttig dregelkrage som jag kallar det.  Honungsbebisen kommer bli gulligast i stan tack vare bästa tant Ida <3 Och tydligen är jag inte tjock nog eftersom Ida ville passa på att göda mig lite.  Lax, pasta och skagensås. Kan va det godaste jag ätit på riktigt länge!! Fy fasen vad gott det va.  Det har även blivit  a walk down memorielane och självklart en väldans massa skratt. Roligaste måste dock varit när Ida började prata med bebisen rumpa.  Nu är jag helt slut och är inte långt ifrån sömn så tack för idag och sov gott!

120215

När jag vaknade va tyvärr min första tanke: nu är det krig! Jag ska göra ditt liv till ett levande helvete!
Men kom ganska snabbt fram till att jag är bättre än så och du är absolut inte värd det. Så istället borstar jag dig av mig precis som smuts under skorna.
Och när jag sen reste mig från sängen och såg att det va världens solsken så bjöds det till och med på ett leende.
Så nu slänger jag på mig skorna och promenerar till jobb och njuter av solen.

Wonderland

Eftersom min kropp är mitt tempel eller något sånt crap så tänkte jag att just att hjärtans dag passar perfekt till att ge den lite extra kärlek så det blev en lång och riktigt varm dusch.
Skrubbade och filade varenda mm på min kropp, och det är många millimeter vill jag lova!
Har kletat in mig i brun utan sol så imorgon kommer jag vara så snyggt brunfläckig som bara bus användare kan bli. Som avslutning blev naglarna målade.
Så kroppen har genomgått en ordentlig renovering.
Nu har jag krupit upp i soffan och njuter av min honungsbebis rörelse.
Ha en bra kväll sötnötter.

Dagens pass

Dagen pass blev det tyngsta sen jag blev gravid och allt tack vare en person!
Tack för att du trycker på alla rätta knappar så att jag get 100% på träningen. Låtar som: hate everything about you, I hate you so much right now och why did I ever like you? Sporrade mig bara ännu mer.
Det va armarna som fick ta smällen idag och tyvärr mitt knä då jag avslutade med 1 timme på löpbandet i ovanligt rask takt.
Men smakar det så kostar det.

Valentine

Ända sen jag va liten har jag blivit glad för allt jag fått, smått som stort.
Fråga min mamma om ni inte tror mig!
Och idag räckte det med ett mms för att hela jag skulle lysa upp som en sommar sol.
Hittills är denna dagen perfekt, har fått gosa med favobarnen, byggt snögubbar och någon har lagt ner minst 1 minut för att göra något sött för mig.
Det är det lilla som räknas mina kära vänner.

120214

God morgon sötnötter!
När jag som vanligt vaknade liggandes på sidan hade jag ont i axeln och trodde att det berodde på att jag legat fel men när jag rullade över då rygg kändes det i andra axeln oxå och få insåg jag va det va.
Älskade träningsvärk välkommen tillbaka!
Sen gick jag in på Facebook och insåg ännu snabbare att det är
alla hjärtans dag idag.
Och eftersom jag brukar vara så jäkla bitter så förväntar ni er säkert att jag ska vara det idag oxå. Men icke!
Kärlek är något fint om du hittar rätt person och jag tycker det är gulligt att hylla kärleken. Så de då!
Att ingen bjudit mig på romantisk dejt gör inte så mycket eftersom jag tänkte sitta hemma, klappa magen och njuta av min honungsbebis.

NU en promenad till jobb och favobarnen.

Dagens pass

Då va dagen träning avklarad.
Det blev 5 övningar axlar och 5 övningar ben. Ställde mig som vanligt på löpbandet, när jag gått 59 minuter och 57 sekunder sa det pang i mitt knä. Så nu har jag ont. JÄTTE ONT till och med.
Så nu ska jag halta hem, laga mat och sen deppa i soffan.
Önska att jag hade ett badkar för enligt min erfarenhet är det bästa stället att deppa på dessutom är det skönt.

Örk!

Att man lämnar gymmet och luktar svett är väl sin sak. Men att komma hit och stinka innan man ens börjat träna är så jäkla vidrigt.
Och självklart ska grisarna vara bredvid mig heeeela tiden.
Jag spyr!!

120213

Idag har det hunnits med både fika och lunch. Har även blivit en hel del bebis mys med världens sötaste Lova.
Hon är utan tvekan den sötaste lilla docka jag sett och hon är så gosig att mitt hjärta smälter.
Hoppas att honungsbebisen tar efter sin blivande kompis.
Nu är jag trött så in i bomben så kan inte bestämma om jag ska vila nu och träna sen eller träna nu och vila sen.
Stay tuned för den spännande fortsättningen!

120212

Grannarna har gjort det igen. Vaknade av att dom dammsuga. För att dölja ljudet av städningen spelade dom Whitney Houston på högsta volym. Och som grädde på moset sjöng grannen med så både musiken och dammsugarn bara lätt som mummel i bakgrunden. Whitney har precis avlidit, snälla granne visa din respekt och stoppa en strumpa i flabben.
Jag bor i ett dårhus!

Friday im in love

Nu är alla måsten äntligen avklarade. Efter jobb blev det en timme på löpbandet.
Nu sitter jag uppkruppen med lite vindruvor i soffan och myser med min älskade honungsflicka i magen.
Åh vad jag älskar livet just nu.

Ricinolja del 2

img_1597 (MMS)

Martina om Ricinolja: Hur använder man ricinoljan? har en hemma men när jag använde den blev håret så fettet.. :S Snälla berätta hur man gör :P  Du ska få ner oljan i hårbotten och lättaste sättet är att dela upp håret i benor. Jag börjar med mittbenna och jobbar mig först ner mot höger och sen vidare till vänster. När det är gjort gör du benor i bakhuvudet uppifrån och ner till nackhåret. När du fått ut det överallt så massera runt det en stund.  När du har det i är håret såklart väldigt oljigt och kladdigt men när du efter 30-60 min tvättar ur det ska det inte vara fettigt. Tvätta håret noga, ibland krävs 2 omgångar schampoo.  Lycka till :)

Lärorik dag

Idag har jag träffat jätte roliga barn..
Dom insåg ganska snabbt att kulan på min mage inte är resultatet av massa mat utan att där faktiskt är en bebis.
Och såklart blir det 1000 frågor, jag svara på det mesta så gott jag kunde men när nån fråga vart bebisen kommer ut kände jag att det inte va min uppgift att berätta men självklart fanns där ett barn som hade stenkoll på detta och berättade gladeligen att bebisar kommer ut ur mammas kisselotta. Hon gav även en väldigt tydlig bild av hur det kan se ut:
Först skriker mamman högt, sen kommer det jätte mycket blod och ibland bajs och till sist kommer bebisen ut. När hon va klar bestämde sig alla flickor för att ALDRIG skaffa barn.
Hur blir barn gjorda då?
Jo mamman och pappan pussas jätte snabbt sen hamnar bebisen i magen.
Så nu vet ni det!
Blev även informerad om att det är olagligt att skaffa barn om man inte är gift och att man kan hamna i fängelse. Så om det finns någon gullig kille där ute som vill rädda mig från polisen så hör gärna av dig ;)

120210

Fy satan vad trött jag är!
Mardrömmarna är igång igen. Minns inte vad dom handlar om men vaknat livrädd och darrig flera gånger. Varit rädd för att somna om så la mig i soffan framför tvn. Så inatt har det inte varit många timmars sammanhängande sömn men vad gör det när man ska jobba 9 timmar? På en ny förskola dessutom.
Är glad att det är helg snart för då jäklar ska jag sova!

Power

Eftersom jag gått både till och från jobb idag så hoppade jag över träningen. Istället blev det en 2,5 timmes lång powernap på soffan. Men nu är jag tröttare än vad jag va innan jag sov. Får hålla mig vaken ett par timmar till. Känns inte riktigt okej att gå och lägga sig innan 9.

Dränkt

Att gå mot snös hela vägen till jobb va allt annat än kul. Varje gång en bil körde förbi blev det en mini tornado som tog sikte mot mitt ansikte.
Men jag överlevde.

120209

God morgon sötnötter.
Nu är den här igen, den jäkla snön!
Jag hade kunnat uppskatta det om det varit helg men nu är det torsdag och det stör mina planer nått fruktansvärt. Plus att det är kallt! Kan det inte bara bli sommar?
Eftersom det är uteslutet att cykla till jobb blir det nog en promenix då jag är ute i god tid för en gångs skull.

Fladder

Att jag inte längre kan knäppa mina träningströjor gör inte så mycket, att jag har kondition som kedjerökande Agda 90 år kan jag kämpa mig igenom och att jag numera tränar med musvikter stör mig inte så värst. Men när liten leker akrobat och det fladdrar som bara den tappar jag fokus helt. Hon sparkar inte och hon slår inte men jäklar vad hon rör på sig. Barnmorskan sa att hon va väldigt aktiv men detta är ju otroligt. Min lilla honungsbebis!! <3

Idag blev det armarna som tränades och avslutade med 60 min på löpbandet.

120208

Inatt hade mina grannar antingen
crazy monkey sex eller så bråka dom utav bara helvete. Dom kan även ha möblerat om men jag tror inte att ens dom är så dumma i huvudet. Eller?
Visst att alla hjärtans dag närmar sig så antingen är dom extra kärvänliga eller så inser dom redan nu att dom kommer bli besvikna precis som ALLA andra år. Men kom igen snälla nån! 2 på natten?
Därför är jag trött som fasiken idag om det är nån som bryr sig. Nu blir det jobb iaf.

Im back

Efter städning blev det som sagt träning.
Det blev 45 min rygg träning, 6 övningar med 4 set på varje. Kändes bra under tiden och känns väldigt bra nu efter. Behöver verkligen bygga upp min rygg om min kropp ska palla denna graviditeten.
Avslutade med 1 timme på löpbandet.
Idag har med andra ord varit en bra träningsdag.

Snow patrol

Efter att ståt ute och tittat på medans barnen sprang upp för en kulle och sen åkte ner på pulkan i en timme kom jag fram till att enda sättet att få upp värmen igen va att promenera hem och eftersom hälen är så omplåstrad att jag hade kunnat dänga den i golvet utan att jag hade känt något hade jag ingen ursäkt så satte i lurarna och skruvade upp volymen. 30 min senare va jag hemma och relativt varm.
Så nu blir det lite städning sen ska jag ner till gymmet tänkte jag.

120207

God morgon!
När jag vaknade imorse och tittade ut såg jag bara snö. Jäkla dåligt sätt att starta morgonen på :P
Inte en chans att jag utsätter mig själv för att cykla till jobb idag så bestämde mig för att gå. När jag gått en liten bit börjar mina skoskav göra så ont att jag inte ens kan sätta ner högerfoten så kollar upp när bussen går och inser att jag hinner ta den om jag haltar snabbt. Så nu sitter jag på en varm buss på väg till jobb.
Ska plåstra om foten ordentligt och försöka gå hem.
Någon som vet när snön ska försvinna?

New guy

Jag tror starkt på det här med att bara ha en kille åt gången men nu är det svårt.
Som ni vet är ju Eric Saade mitt frikort, min blivande man och pappan till mitt barn (i mina drömmar) men nu har älsklingen fått konkurrens i form av KKV, ni vet puddingen från Norlie&KKV.
Efter att ha diskuterat med mig själv ett tag kom jag fram till att jag kan få dom båda eftersom dom är så olika.

120206

Jag inleder veckan med att vara ledig, inte fy skam det.
Så det blev en runda på gymmet men jag måste säga att det inte är samma sak att träna nu som för 4-5 månader sen.
Har inte alls samma styrka längre, mår illa om jag tar i för mycket och blir trött efter 10 minuters ansträngning.
Men det blev iaf 1 timme på löpbandet.
Nu blir det en runda hem till Sara.

Horrible

Idag har jag sett horrible bosses och det är en av dom roligaste filmerna jag sett på länge! Skrattade mig genom nästan hela filmen.
När jag va på väldigt bra humör efter filmen fick jag den geniala iden att ställa mig på vågen.
BIG MISSTAKE!!!!!
Det är naturligt att öka i vikt i samband med graviditeten, det är fint, det försvinner sen JADDI JADDI JADDA!
Jag vill inte vara tjock! Detta är antagligen förbjudet att prata om men nu är jag både arg och ledsen samtidigt som 97% av mig består av hormoner så tårarna bara rinner. Jag kommer absolut inte börja banta eller utsätta min dotter för någon annan fara men jag ska bli hårdare mot mig själv.
Jag saknar min gamla kropp!!

120205

Vilken natt! Sen jag fick reda på att det är en flicka jag har i magen har jag inte haft några mardrömmar men nu är dom tillbaka. Med besked! Har vaknat gråtandes, skrikandes och i panik flera gånger. Är det någon som vet varför man drömmer mer som gravid?
Jag är iaf helt utmatad efter en lång natt så idag blir det en väldigt lugn dag.

Iglo

img_6071 (MMS)

Här är så satans kallt i min lägenhet så vi har fått starta ugnen och använda den som brasa.

V.18

img_5918 (MMS)

Bebisen I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo. Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra. Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud. Du Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon. Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo. Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.

Hormoner och promenader

img_2856 (MMS)

Efter att ha tok bölat en timme till greys reprisen där Callies dotter akut förlöses i v23 blev det 1,5 timmes promenad med underbara Kalajsa. Trots blödande skoskav va det riktigt skönt. Hade så mycket kläder på mig att jag har varit jätte varm hela rundan men när jag kom hem till Kajsa och såg frosten på halsduken insåg jag att det nog är ganska kallt ute.  Ikväll blir det kvarg ätande och film tittande.

120203

En sån dag!
Mamma ringde och väckte mig halv 11 och sa att hon va utanför. Jag trodde först att hon skoja men hon va faktiskt utanför. Sprang ner och hjälpte henne bära upp en jäkla massa grejor. Som senare visade sig vars till min lilla groda i magen.
Massa sängkläder, filtar, kläder och annat smått och gott.
Sen va det dags att bära igen, denna gången va det ungefär en sjättedel av min lägenhet som skulle bäras ner och sen köras till tippen. Vem säger att man behöver en man? Vi brudar klara det galant!
Ryggen är dock inte så jäkla glad just nu men vem bryr sig? Nu är allt fixat så nu ska det bara börja renoveras oxå.

Namn?

img_7255 (MMS)

Ni får oxå mer än gärna komma med förslag :)

120202

img_0896 (MMS)

Men NÄÄ jag vill inte vakna och se massa snö överallt. En sak hade varit om det kom i december men nu är det februari! Nu ska det bli varmare men nej då istället blir det kallare för varje dag som går och snö, underbara Sverige väder (ja,sarkasm!) Jag gick och la mig vid halv 10 igår men trots att jag sovit 9,5 timme så ville jag bara dra täcket över huvudet och sova tills snöhelvetet försvinner. Men det går ju inte för sig eftersom jag snart ska till jobb. Vågar man cykla?  Har blivit så jäkla rädd för att trilla sen jag blev gravid men det kanske är rätt normalt. Jag bär ju runt på en väldigt dyrbar skatt så det är väl ganska naturligt att vara orolig.  Nu är det jobb som gäller.  Hoppas ni får en underbar dag sötnötter!

Magknip

img_2733 (MMS)

Jag dör så kul jag haft. Har skrattat som jag vet inte vad! Det krävs en Ida för såna skrattanfall. Vi har pratat en jäkla massa minnen, ätit subs med räksallad och pratat ännu mer  Lilla tjejen fick även presenter av tant Ida - en body, strumpor, mössor och en snutte.  TACK underbara du! Både för de fina presenterna och en sjukt rolig eftermiddag.

Återförening.

Nu ska jag springa ner till övre och möta upp min gamle vapendragare Ida. Har växt upp med Ida och känt henne sen jag va ett litet spigg med brillor och taniga ben. Men alla växer vi upp nån gång och tyvärr glider man isär. Dock är jag och Ida världsbäst på att ta igen förlorad tid när vi känner att det gått för långt.
Vi började "dejta" två bästa vänner, Ida är förlovad och snuskigt lycklig med sin. Min har barn och är gift tror jag, kan ju inte alltid bli 100%
Våren 2010( 2008 visade sig att det va!)tror jag det va satt vi i princip ihop, det enda vi gjorde utan varandra va att jobba så det blev inte många minuter ifrån varandra. Öl och pizza VAARJE dag så ni kan ju tänka er hur sexig jag va den sommaren ;) Gud vad jag kan sakna gamla tider! Men idag är det som sagt dags för en återförening - så mot övre!!

120201

RSS 2.0