130131 slavgöra.

Idag går jag under namnet flitiga Fia! Jag har lagat 10 portioner barnmat, diskat och plockat undan. Och medans jag slitet har M chillat i sin barnstol.

130131

Igår kväll va jag så trött att jag satt och stirra ut i tomma intet för att det va jobbigt att blinka. Efter ett tag gick tröttheten över till illamående så då gick jag och la mig. Idag hörde jag ljud men det gjorde ont att öppna ögonen så jag låg kvar och blunda en stund. Efter nån minut fick jag en känsla av att någon stirrade på mig, så öppnade ett halv öga och mycket riktigt vart jag utstirrad. Melissa stod på alla 4 bara några millimeter ifrån mitt ansikte med det vackraste leendet i världen.
Hon kröp närmre mig så att hon nu hade sitt ansikte över mitt, hon öppnade munnen och satte sin öppna mun över min. Det är så här Melissa pussas 
Vad Melissa inte vet är att hennes pussar kan va dödliga eftersom att hon ligger kvar med sin mun över min så länge att jag inte kan andas. Men jag överlevde denna morgonen oxå och ser fram emot fler nära döden pussar.

130130 rösterna

Tjockisen: BUHUU jag är trött. Det gör lite ont i benet. Åh vad jobbigt!
Träningsdemonen: kom igen nu! Du kommer vara så glad att du gjorde det efteråt. Du vet hur mycket du gillar det när du väl kommer dit. Muskler byggs inte genom att ligga på soffan.

Ja som ni ser hade träningsdemonen fler och bättre argument så jag drog ner till gymmet. 10 min på ATM, 6 övningar axlar, 5 övningar rygg, 15 min löpning och 10 min gång.
FY FAN VAD SKÖNT!
Svetten lacka, musklerna värkte och armarna darrade. Älskar när jag går ifrån gymmet och känner mig nöjd. Idag är en sån dag! Bra jobbat Cizzi! 

130130 bedhair

I 3 timmar sov Melissa ute på balkongen. Hon vaknade med ett leende och en frilla som kallas duga.

130130

Hur masserar man ett barn som inte ligger still?
Svar: Det gör man inte. Istället låter jag henne göra sitt och lutar mig tillbaka. Vi hann iaf massera bröst, armar och lite mage innan myrorna i blöjan satte igång.

130129 hungriga tjejer

Jag brukar inte lägga upp recept eller "mattips" i bloggen eftersom att jag kort och gott suger i köket. Jag har nog aldrig träffat någon som är sämre än mig på att laga mat. Jag kan inte ens blanda ut pulvermos ordentligt. Så kass är jag!
Men..Idag lyckades jag.
(1 portion+5 matlådor)
600 g nötfärs
2 ägg+ 1 äggvita
3 vitlöksklyftor
1/2 påse tacokrydda
Fetaost
Detta resulterade i toppnoch goda tacoburgare. Till det hade jag ugnstekta potatiskkyftor/morötter och kvarg"sås" med vitlök. Ska ni dela säng med nån så går det bra att dra ner på vitlöken. Den enda som blir drabbad här hemma är Melissa och hon har lyckligtvis inte lärt sig skilja på goda och illaluktande dofter.

Och om man ska utgå från Melissas ansiktsutryck är jag inte den enda som åt gott. M åt tydligen världens godaste gröt. Och: kan själv, är en fras jag kommer få höra tills öronen trillar av mig.

130129 tisdag

Idag har vi haft besök av Loppan och Matheo. Barnen har börjat intressera sig för varandra så medan vi satt och snackade om allt möjligt så "lekte" Melissa och Matheo.

130129

Igår hade farfar och Carina med sig en kanelkrans. När dom gick va det ca 3/4 kvar, när jag gick och la mig va den slut. WTF hände där? Min inre tjockis va tydligen jäkligt sugen medans min inre anorektiker/träningsnarkoman fick spel så nu på morgonen drog jag på mig mina snabbaste brallor och tog mig ner till gymmet för 1 timmes cardio.

130128 !!!

Ikväll har Melissas farfar och Carina varit här och hälsat på. M passade på att visa hur duktigt hon kan hoppa i sin hoppgunga, åla som en daggmask och sitta utan stöd.
My baby loves attention. Ingen aning om vart hon fått det ifrån?!

120128

Walk it off säger föräldrarna i USA till sina barn när de har ont och det va precis vad jag gjorde i 10 minuter efter ett jobbigt rumppass som inleddes med 60 min på ATM. Fy hundan vad synd det är om min rumpa idag men eftersom den inte växer som jag vill så går den skylla sig själv!

120127 tårtsvett

Vad gör man efter att man har tryckt i sig tårta och kakor? Hamnar i soffan med matkoma, right?
FEEEL!
Man kör ett pass på gymmet såklart!
45 minuter på ATM och sen ett hopplock av olika övningar i mjukgolvsrummet.

120127 Matheos dop

Idag har Matheo blivit döpt och jag har blivit gudmor/fadder. Världens bästa killeman va jätteduktig under hela dopet. Efter dopet bjöds det på snittar och olagligt goda tårtor.
Tack Robert och Loppan för ett fint dop och ett ännu större tack för att jag får vara gudmor åt den bästa lillkillen på denna jord 

130127

God morgon!!!
Äntligen en bra natt! Runt 9 somnade Melissa efter massa gnäll och motstånd efter ca 30 min vaknade hon och behövde lite kärlek så hon fick komma upp och somna om på mig och efter nån timme gick vi och la oss tillsammans. Och inatt har hon "bara" ätit 2 gånger och bestämde sig för att unna oss lite sovmorgon till 9.30. Nu sitter hon och läser i sin bok och blir skitsmart.

130126 hashtag

#aldrigvila är en populär hashtag både på twitter och instagram.
Idag hade jag det även som motto under kvällens träningspass. Inte en enda gång hann jag hämta andan. Mellan armövningarna körde jag pulshöjare. Så medan 80% av Sveriges befolkning har en lugn hemmakväll har jag svettats som ett svin. Och jag älskar det. EFTERÅT!

130126 glasögonormar

Idag har vi sprungit runt på stan med Sara.
Både jag och Sara är i behov av nya brillor så vi va inne i den nya glasögonbutiken och kikade rundor. Sara hittade ett par ganska fort men jag kunde inte riktigt bestämma mig..

130126

Jag visste det! Precis som jag misstänkte tryckte killarna in massa skit i Melissas hjärna igår. Det är ju den enda rimliga förklaringen. Varför skulle hon annars vakna kl 7 med siktet inställt på uppstigning?
Men skratta bäst som skrattar sist boys! Mohahaha ni glömde bort att jag har magiska boobs som får vem som helst att somna. Så sovmorgon till 9.20 sug på den!

130125 girlsnight out.

Jag och D har varit överens om att vi inte vill att Melissa blir en pipig tjejtjej sen dagen hon föddes så hon fick ha en grabb kväll med pappa och hans kompisar medans jag va och åt med Sara, Kajsa och Räkan.
Jag tror att killarna passade på att leka rövare för inom 30 sekunder somnade hon i vagnen på väg hem.

See the pretty girl in that mirror there? Such a pretty face, such a pretty smile, such a pretty me!

130125

Här hemma går det verkligen från 0 till 100 på bara några sekunder.
Från det att Melissa slår upp sina vackra blå är hon ett energiknipe, fram till hon blir trött vill säga.
Hon busar, hoppar, skrattar och har sig. Jag sätter ner henne i matstolen då det är magsafe. Hon kastar sig på skeden och struntar totalt i all vett och etiket, pratar med mat i munnen, avbryter när jag pratar samt pillar i maten.
Jag tittar ner i skålen för att ta upp mer mat på skeden och när jag tittar upp sover hon.
Som sagt: från 0 till 100.

130124 utelek

Med mat i magen fick jag ny energi, så jag, Daniel, Melissa, mamma och hundarna gav oss ut på en promenad i det otroligt fina vädret. Melissa sov i vagnen(sover fortfarande ute på balkongen) medans jag sprang runt och rasta hundarna och mig själv.

130124 beachbody?

 Jag har bestämt mig för att ha bikini på babysimmet så nu gäller det att ligga i utav bara hellskotta. Passet började med 45 min på ATM:n för att sen träna axlar och rumpa. Det blev 6 övningar axlar och 4 övningar rumpa.
Jag kommer slänga in minst 2 rumpövningar vartannat pass tills jag fått lite mer junk in the trunk har jag tänkt. Jag avslutade passet med 15 min på löpbandet
 
   
baksida axlar
 
      
  
 
       
komplex övning. ben,rumpa/axlar
Rumpa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

130124

I 1,5 vecka har jag varit helt låst från och med kl åtta på kvällen då Melissa bara sovit om hon fått ligga på mig. Megamysigt men samtidigt ganska jobbigt att sitta fast i samma ställning hela kvällen.
Men igår hände nånting. När M somnat försökte jag som vanligt lägga henne i sängen och vet ni vad? Hon låg kvar!
Inga ögon som spärrades upp med en blick som sa: mamma lämna mig inte här. Bara en djup suck och ett huvud som föll åt sidan. Efter ca 20 min vaknade hon..
Så jag tog upp henne, satte mig tillrätta i soffan, hon knorrade lite, och somnade om. Inget ovanligt so far men vänta bara.
Jag tänkte ge sängen ett nytt försök och även denna gången drogs det en djup suck och hon sov.
Andra gången hon vaknade tog jag inte ens upp henne utan puffade henne lite lätt i rumpan i ca 30 sekunder sen sov hon igen.
Fram till 3 sov hon innan det blev ammningsdags. Kan den ökade dosen gröt ha med saken att göra?

130123 celsius

Idag märkte jag hur beroende jag varit av koffein. Innan jag blev gravid drack jag redbull och celsius dagligen men kände inte av någon effekt utan drack det för den underbara smakens skull. Idag drack jag en celsius till träningen och 3 timmar senare är jag helt uppe i varv. Nu är det mest jobbigt men på gymmet var det en helt fantastik känsla. Jag värmde upp med 20 min på ATM och i vanliga fall blir jag lite trött redan då men inte idag. Idag blev det 7 olika rygg övningar. 4 set, 10 reps/övning och jag tog i så att till och med vattenflaskan va tung att bära efter men det tar inte slut där. Jag avslutade med 10 minuters konstans löpning och varvade ner med 15 minuters gång. Så tack för den celsius!

130123 babymassage

Idag va det babymassage på öppna förskolan. Vi gick igenom benen och magen. Magmassage är kanon om barnen har en besvärlig mage eller i förebyggande syfte.
Inte helt otippat hade M massa bus i kroppen och hade svårt att ligga still men vi gjorde det bästa av situationen och masserade i alla möjliga vinklar.

Att få massage tar på krafterna..

 

Efter massage och vila tyckte Melissa och Molly att lite pusskalas va passande

Puss på dig kompis.
 

 

 

130123

Ingen natt är den andra lik när man har en Melissa i sängen. Vissa nätter sover hon skit bra, andra nätter får man knappt en blund.
Inatt har varit sådär. Hon har bara vaknat två gånger men båda gångerna har hon fått för sig att det är morgon och därför blivit pigg och börjat hoppa rundor och göra massa ljud som inte uppskattas förrän efter 08.00
Igår kväll fick hon gröt för första gången, jag hade hoppats på att hon skulle hamna i nån slags matkoma och sova som fan men det funkade inte. Det får bli ett nytt försök ikväll.

Nu är det iaf uppstigning för snart är det babymassage.

130122 crybaby

Hur många benövningar krävs för att knäcka en persons psyke och få benen att darra värre än asplöv?
Svar: 6 st räcker gott och väl. Släng in 100 utfall i följd så är personen så gott som död.
Fy fan säger jag bara! Bästa, tyngsta och svettigaste benpasset typ någonsin.

Den högra bilden visar tydligt varför jag är så besatt av att träna rumpa

130122

Min lilla plutt hoppar som en galning i sin hoppgunga och skrattar högt åt pirret i magen. Jag sitter bredvid henne och kan inte förstå att den här fantastiska lilla människan har bakats i min mage och på bara 6 månader lyckats vända upp och ner på mitt liv. När jag lutar mig fram för att pussa på henne tar hon tag i mina kinder, drar mig mot sig och sätter sin öppna mun mor min. Så otroligt mycket kärlek!
Det är konstigt det här med barn, på ett sätt känns det som att jag haft henne vid min sida i hela mitt liv men samtidigt har jag bara haft henne i mitt liv i en microsekund. Hon är 6 månader och otroligt duktig och välutvecklad men ändå så liten och hjälplös.
Så liten människa men så mycket känslor.
 
        
 
Kan inte direkt påstå att hon va planerad men så fort testet visade positivt visste jag att det va ment to be. Det skulle vara hon och jag tillsammans, för alltid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

130122 babyband

När Melissa vaknade skrattandes och gav ifrån sig ett glädjeskrik tog jag genast tillbaka annonsen. Hon må trötta ut mig helt men hon är oxå den enda som fyller mitt hjärta med så mycket kärlek att det gör ont.
När jag pussat i sönder henne en stund gjorde vi oss i ordning och gick ner till öppna förskolan med My, Andréas och Molly.

Lira i ett babyband, med ganska liten och knubbig hand.

spela på magen, spela på benen, spela på rumpan

130122

Efter en natt med otroligt lite sömn eftersom M vaknat 1 gång i timmen kan jag se blocket annonsen framför mig:
6 månaders bebis säljes för en billig peng. Oftast glad, väldigt framåt, hundvan, nyfiken och ganska söt. Köpare bör inte värdesätta sömn.

Vad gör hon nu när det är dags att stiga upp? Givetvis sover hon.

130121 kompismys

Idag har vi haft en lugn dag hemma hos Loppan. Vi har ätit bullar, druckit cola och snackat en massa.

Loppan och killeman   

Molla lekte med cola flaskan, monkey style

130121

God morgon.
Här hemma har vi tagit sovmorgon vilket satt som en keps. Efter att ha haft lite morgongympa gjorde vi oss redo för att möta dagen.
Carpe diem lixom 

130120

Jag har bloggat i lite mer än 2 år och jag kan räkna antal datorskrivna inlägg på en hand. I 2 år har jag bloggat från min telefon men tack vare mamma och Göran kommer det nu förändras för igår fick jag en dator.
Så denna kvällen har gått åt till att sitta och pilla med datorn och lägga över alla bilderna från Iphonen. 1796 bilder tog sin lilla stund kan jag berätta men nu är det fixat. Och äntligen har jag bilderna som togs hos fotografen när M va 6 dagar gammal.
Det är jäkligt skönt och behändigt att blogga från telefonen men jag ska försöka få in nått datorskrivet om dan så får vi se om ni märker någon skillnad.
 
Igår va mamma, syster och Kalle här. Vi åt, umgicks och bara fanns. När mamma och syster åkte hem körde jag och Kalle igång ett HIMYM maraton eller ja de 4 sista avsnitten av säsong 7 men eftersom att vi pratar nonstop, måste spola tillbaka och pausar så tar det längre tid än för alla andra.
Idag tränade jag på morgonen, 45 min ATM samt ett snabbt armpass. Resten av dagen har vi inte gjort så mycket.

130119

Jag tror att min hjärna är inställd på nån slags - sätta käppar i hjulet på sig själv, funktion.
Igår fick jag för mig att jag skulle ge M välling istället för att amma inför läggdags så fixade vällingen, släckte ner lite och la oss till rätta i sängen. Eftersom att detta va första gången Melissa skulle få välling förväntade jag mig att det skulle ta lite tid men det gick undan. Ungen slukade nästan hela flaskan på noll tid. Trodde jag iaf.
Detta mammapucko hade glömt sätta på sugdelen så där låg stackars M nerdränkt i välling och sängen va dyngsur.
Så det blev ingen välling för M igår, får se om jag vågar mig på det idag.

130118 stolt

Nu är denna stolta mamman igång igen.
Min underbara (inte längre så..) lilla, lilla bebis gör framsteg så att man blir alldeles gråtfärdig. Från att åla rundor till att sätta sig upp helt själv.

130118 kalabalik

Lilla fröken kaos går loss här hemma.

130118

Någon som beställde lite självplågeri?
Jupp! My ass.
45 min med tungt motstånd på ATM, 4 övningar rumpa, passet avslutades med 20 min på löpbandet i lutning 7,5 av 12 möjliga.
Mina föräldrar välsignade mig inte med en rumpa så jag får se till att skaffa den på egen hand.

130117 instagram.

Följ mig på instagram 
Ciliija heter jag där.

130117

Igår va det babymassage. Idag dök vi upp för att massera våra barn. Det här med dagar alltså..
Som tur är va dom snälla och bjöd på en snabb sammanfattning. Så barnen blev lite masserade och det va verkligen supermysigt.

130116 teny weny..

..väldigt osexig baddräkt!
Idag har det som sagt varit baddräktsprovning men som det ser ut nu blir det bikini på babysimmet för tusan vad fullt det är med baddräkt. Jag vet att det är det som är mest praktiskt men nån måtta får det va.
Ni som har gått på babysim, hur har ni gjort?
Nu blir det äntligen ett gympass efter 3 dagars ofrivillig vila.

130116

Denna förmiddan har vi varit hemma och bara varit vi.
Vi har dragit fram alla leksaker och smakat på och lekt med varenda en.
Melissa har precis ätit och man märkte att enrgin sjönk väldigt tydligt.
Hon satt och nicka till mellan skedarna och så fort jag tog upp henne ur stolen somnade hon.
Nu ska vi ner till stan och prova baddräkter inför babysimmet.

130115 insnöade

Idag va vi nere på öpnna förskolan ett par timmar. Vi sjöng, dansade och rytmikade som bara den. Melissa fick en ny kompis som satt och klappade henne på huvudet och kramade henne.
När vi kom hem kom mamma och hälsade på. Vi har bara varit hemma och tagit det lugnt, för det behövdes verkligen.
Melissa har blivit super mammig och vill helst sitta ihop med mig hela tiden men tack vare mamma har jag fått lite avlastning. Kunde till och med gå på toa med stängd dörr! Det ni, det är lyx.

130115

Är det en tornado? Är det Godzilla?
Nej det är bara Melissa knubbiga händer som ska dra i precis allting.

130114 sleeping child

Att flänga runt tar på krafterna.
Såhär har jag och Melissa spenderat de senaste 2,5 timmarna:

130114 hurtbullar

Idag har vi varit så sjukt effektiva här hemma! Vi har hunnit springa ärende, sortera varenda papper som finns här hemma och bära upp alla Melissas storlek 62 kläder på vinden.
Nu ligger vi på golvet i Melissas rum och leker.

130114

Det senaste halvåret har jag behövt ställa klockan max 5 gånger och idag va en av dom. När den plingade till tänkte jag att jag måste ställt den fel eftersom att det va mitt i natten- mörkt men nej det stämde, klockan va 7 och dags att stiga upp. Att återgå till jobb kommer bli en mardröm!
Melissa har valt att gosa in sig ordentligt hos mig så jag ligger fortfarande kvar i sängen och snart är det bråttom.
1.2. 3! Nu kör vi.
Ha en bra dag 

130113

Igår efter att jag självdött en stund kom Kajsa och Sara hit och hade en tjejsnacks lördag med oss. Melissa som va rädd för att missa något skvaller kämpade in i det sista men somnade till sist med huvudet i min hand.
Idag blir det en lugn söndag mamma-dotter style.

130112 årets bästa

Efter en hel dag i naturen med frisk luft är man heeelt slut. Så vad gör man?
Just det! Kör ett mördar benpass på gymmet. Utan tvekan årets bästa benpass. Och ja när jag skrev det trodde jag att det fortfarande va 2012.
7 övningar * 3 set * 12 rep. Som om inte det va nog blev det 100 utfall i följd innan jag nästan svimmade på golvet. Det tog mig 5 minuter att ta mig upp och släpa mig till cykeln där jag plågsamt trampade på i 15 min innan jag hoppade på min egen cykel och begav mig hem för att självdö en stund.

130112 mors lilla Molla..

I skogen sov.
Är man i skogen är ju en ordentlig skogspromenad givet. Så vi klädde på oss som bara den och sen gav vi oss ut i naturen. Tror att det bor en liten skogsmulle i mig för jag älskar att vara ute och gå så. Melissa sov hela rundan!
Två timmar och en 200 stegs trappa senare är vi nu tillbaka i stugan.

130112

Melissas farfar och Carina har en supermysig stuga som dom brukar åka upp till över helgerna och denna helgen blev vi medbjudna.
Vi kom upp igår vid 19-tiden, då bjöds det på hemmagjord ugnsbakad pizza som va bland det godaste jag ätit. Efter maten hängde vi framför tvn en stund för att sen sova.
Jag hade hoppats på att Melissa skulle sova som en prinsessa här uppe men tji fick jag. Hon har vaknat 4 gånger och vid 8 va det dags att vakna bestämde hon. Men varför sova när man befinner sig mitt i skogen?

130111 bonusträning

Precis som utlovat så kommer här lite bonus övningar som man kan göra på pilatesboll.
Till er som inte har en: SKAFFA en!
Sjukt bra sak att ha hemma.

130111

Idag har vi sprungit runt på Ikea tillsammans med mamma och syster. Och för första gången på 6,5 år åt jag den obligatoriska köttbulletallriken. Så mina dagar som vegetarian är officiellt över. Melissa fick smaska på lite potatismos med brunsås.

130110 bebisträning

Tanken var att köra ett cardiopass men det satte Melissa stopp för då hon inte ville sova så istället fick jag köra ett hopplock av mina egna hemmaövningar inne i "mjukgolvsrummet" och precis som jag trodde så va övningarna ganska jobbiga. Körde även lite kettelbelts(stavning?)övningar. Och nu ska jag berätta en väldigt sann historia:
Jag använde 8 kilos kettelbelten, ställde ner den på golvet för att vila lite då Melissa ålade bort och klämde lite på den, klämde lite på sig själv och ålade sen bort och la sig den 8 kilos vikten legat från början. Eller så placerade jag henne där och fotade som tusan. Ni får själv välja vilket ni vill tro på. När vi ändå va på gymmet passade M på att visa lite övningar som är lämpliga för barn mellan 6-12 månader 

130110 hemmaträning, rygg

Sista hemmaträningskroppsdel
(försök säga det snabbt 5 gånger!)
är rygg. Tyvärr kan jag inte så många övningar för rygg men som kompensation slänger jag in lite bonus övningar imorgon. Bra va?

130110

När vi 2 blir 1 har varit Melissas mantra inatt. Hon har legat så nära att hennes utandningar har blivit mina inandningar. Jag har känt hennes hjärta slå mot min kropp och haft hennes hand på min kind.
Om jag sovit mycket? Nej inte direkt men det har det varit värt.

130109 I work out

Biff. Cizzi Biff!
Hahaha I wish. Men jag gör iaf mitt bästa. 15 min på crossen, 5 övningar axlar, 3 övningar triceps och 10 min på löpbandet som avslutning.

130109 hemmaträning del 3

På dagens hemmaträningsmeny står det armar/axlar/bröst.
Smaklig träningsvärk 

130109 BVC

Idag kl 11 skulle Melissa vara på BVC för vägning, mätning och 6 månaderskontroll.
Trodde jag!
10 i 10 gick jag upp och av nån anledning tittade jag på kallelsen och där stod 10.15. Inte en chans att vi hinner tänkte jag. Men..
Nej det gjorde vi inte heller men 10.25 va vi där och dom märkte inte ens att vi va sena eftersom dom före oss dragit ut på tiden. Scoore!
7945 gram och 70,5 cm lång är Molla nu.
Medans läkaren kollade så att M utvecklas som hon ska stod jag bredvid och va stolt som en tupp eftersom hon gjorde allt hon skulle och fick beröm flera gånger för sin stabilitet och styrka. Efter BVC kom mamma. Vi gick hem till My, Molly och andréas där det bjöds på bullar. När vi ätit oss mäta gick jag och mamma ner till stan och fixade Matheos doppressent så nu är allt klart och jag kan andas ut. Nu ska jag och M laga lite barnmat.

130109 orättvisor

Jag kan inte sova.
Jag ligger och tänker alldeles för mycket.
För ca 1,5 år sen gick min mamma igenom en cancerbehandling och hon sparkade cancerns röv. Glädjen jag kände då va overklig men vi visste alla att den nån gång kunde komma tillbaka. Läkarna sa 3-5 år.
Nu 1,5 år senare är skiten tillbaka hos min älskade mamma. Hur fan kan det vara möjligt att en och samma jävla sjukdom kan förinta och smula sönder hela familjer/släkte.
Farfar.
Farbror.
Pappa.
Morfar.
Dessa har jag redan förlorat pga sjukdomen och jag VÄGRAR förlora min mamma.
Jag försöker tänka positivt. Min mamma är en otroligt stark kvinna! Hon ger sig inte i första taget och jag vet att hon kommer kämpa. Men någonstans i bakhuvudet finns det tankar som får mig att kräkas lite inombords. Kommer mamma få se Melissa växa upp eller kommer hon få växa upp utan varken mormor eller morfar? Hur FAN ska jag klara mig utan mamma? Hon är som min ens lunga, utan henne kan jag inte andas ordentligt, jag fungerar inte som jag ska.
Men nu är det positiva tankar som gäller. Mamma kommer klara detta och jag och min syster kommer vara med henne varenda steg. Det är inte vi mot världen men det är vi mot cancern och vi ska segra än en gång!

130108 catnap

Det är inte lätt att hålla sig vaken när man hat en bebis som älskar att sova. Kl 14 blev Melissa trött så vi kröp ihop i soffan och somnade. När vi vaknade va det mörkt ute och klockan visade 17.42.
Med massor av energi stack jag ner till gymmet och körde ett pass rygg och vader samtidigt som halva Trelleborgs befolkning sprang omkring där.

130108 hemmaträning, ben/rumpa

Idag bjuder jag på lite ben/rumpövnings tips.

130108 jippi

Tjohoo vad kul att vara tillbaka på öppna förskolan. Men det märks tydligt att Melissa blivit större/äldre. Tidigare när vi gjorde ramsor och så, så låg hon fint på golvet, nu snurrar hon rundor och vill upptäcka allt runtomkring istället.
Och alla upptäcktsfärder och barnsånger tar på nog krafterna för på den 1,5 minuten det tar att gå hem lyckades M somna.

130108

Somnar man kl 22 och sover utan avbrott hela natten är det inte konstigt att man vaknar kl 8 och är pigg. Går man däremot och lägger sig kl 2 och blir väckt av nån som drar en i håret kl 8 är man inte lika pigg. När jag väl tvingat upp ögonlocken blev det massa bus i sängen innan vi gick upp och gjorde oss i ordning för årets första babyrytmik på öppna förskolan.

130107 hemmaträning- mage

Jag är absolut ingen träningsexpert men
Thiilde.blogg.se frågade mig om inte jag kunde visa några övningar man kunde göra hemma och självklart kan jag göra det.
För att det inte ska bli alldeles för mycket på en gång tänkte jag visa en muskelgrupp per dag och börjar med mage.

130107 cardio

CARDIOTIME! 60 minuter på crossen blev det denna måndagen. Och när jag trampade på där bestämde jag mig för att resten av januari månad ska bli sockerfri. Inget godis, inga kakor och inga chips. 3 veckor bör jag klara mig utan det. Fast jag vet att jag kommer fuska en dag och det är på Matheos dop men förutom den dagen så kör jag ett sockerfritt januari.

130107

Idag blir älskade Molla 6 månader och helt plötsligt är hon inte den lilla bebisen jag låg och stirrade på på bb. Idag är Melissa en glad och sprallig liten tjej som visar vad hon känner. De få gångerna hon inte är glad är det mamma som tröstar bäst. Vill hon ha något ser hon till att få det, oftast genom att dra sig fram med hjälp av armarna. Det är så kul att se hur hon får syn på en leksak, ställer sig i krypställning, gungar lite och lägger sig ner på mage för att drar sig dit i ljusets hastighet. När hon väl kommer fram så drar hon runt ena benet och hamnar i halvsittande ställning med stöd från händerna i golvet. Allt ska in i munnen och är man inte med så hugger hon en i fingrarna. Att byta blöja är inte längre så lätt då allt runtomkring är så väldigt spännande. Hon får mitt hjärta att värka av kärlek och utan henne är jag inte hel.
6 månaders presenten blev ett lektält, 3 bodys och 1 par byxor.

130106 chefen

Jag satt och nicka till i soffan så bestämde mig för att det va läggdags. Går in på toaletten för att borsta tänderna och när jag nästan är färdig så hör jag ett ljud så jag går för att titta till Melissa och detta är vad jag ser:

En styck megapigg superglad bebis som inte har några som helst planer på att sova.

130106 higher

För första gången på ca 15 månader drack jag idag en red bull och jävlar vad gott det va! Hur har jag klarat mig utan det så länge?
Med helt galet mycket energi i kroppen stack jag ner till gymmet. Det blev 15 minuters uppvärmning på crossen. 5 övningar ben. 3 övningar biceps och 3 övningar triceps samt 30 sekunder planka mellan varje set. Avslutade med 30 minuter på crossen. Borde vara helt slut men koffeinet säger något annat.

130106 sunday funday

Tanken va att ha en slappesöndag men mamma kom och hälsade på så istället blev det en sunday funday med massa bus.

130106

Melissa sitter i mitt knä, lutar huvudet bak för att titta på mig, ler och där ser jag den. Tand nr 2! En liten liten vit prick bredvid sin tandkompis. Även denna tand ploppa upp utan gnäll och gråt.

130105/06

I vanliga fall somnar Melissa bara med hjälp på traven. Antingen med hjälp av amning, vagning eller i vagnen.
Men idag 00:15 efter en heldag med Loppan somnade hon i mitt knä utan förvarning framför den underbara filmen Benjamin Buttons och till ljudet av min, Loppan och Roberts röster.
Fantastiska lördag

130105 dagens höjdpunkt.

När jag sätter Melissa i sin matstol, ställer fram hennes tallrik och mugg, sättet på henne haklappen och sätter mig mitt emot henne så lyser hela barnet upp av glädje. Mat är lycka med andra ord.

130105

GOD morgon!
Jag tror att jag ska börja hålla Melissa. vaken lite längre om kvällarna. I alla fall ibland för att få sova mellan 23 och 9 utan avbrott är ju fantastiskt skönt. Visst att jag vaknar till ändå men hjärnan behöver inte aktiveras på samma sätt. Nu blir det massa mys och bus i sängen.

130104 badbrud

Idag blev det lite fel med Melissas sovande. Istället för att sova mellan 18-19 somnade hon strax efter 19, vilket betyder att nattsömnen skjutits upp lite. Men det är inget att hänga läpp för. Vi har haft saker att göra ändå. Mitt i allt bus kom jag på att jag bör kolla så att hennes badbyxor passar inför kommande babysim. Och med i paketet fanns även en överdel som va tvungen att testas även om den inte ska användas. Och HERREGUD vad jag skratta! Melissa tittade frågande medan jag låg dubbelvikt på golvet och skrattade på mig.

130104. Dubbeltrubbel

Idag blev det dubbelpass på gymmet. Cardio imorse och på kvällskvisten blev det ett styrkepass. 6 axelövningar och 4 övningar rumpa. För lite extra krydda avslutade jag styrkan med 100 utfall i rad följt av 50 knäböj, kort andningspaus och sedan 25 till. Det låter kanske inte så farligt men jag utmanar er att göra det innan ni ens tänker "det verkar inte så jobbigt". På darrande ben gick jag på löpbandet i 30 min innan jag skyndade mig hem.

130104

Idag har det hunnits med en väldig massa. Vi har städat ut julen, varit på gymmet och cyklat 2,7 mil. Melissa sov bara de första 20 minuterna men roade sig själv så bra att jag kunde trampa på i 1 timme. Nu har vi gått lite på stan med Loppan, My och bebiskompisarna. Jag har köpt Melissas 6 månaders present och passade på att köpa på mig lite av mitt älsklingsgodis som äntligen kommit tillbaka 

130103 gödning pågår

My tyckte att jag och Loppan behövdes gödas så när vi va där hemma idag bjöd hon på kakor som blev över från dopet och eftersom jag har typ världssämst karaktär stoppade jag i huvudet utan stopp och fick därför i mig ca 15 miljoner kalorier. Men det va det lätt värt. Förutom att äta som grisar har vi lekt med barnen och pratat om alla världsproblem som går att prata om.

När vi kom hem behövde stinkelissa bada och med en handduk under rumpan satt hon själv upp i sin badbalja. Min lilla lilla pluttebebis börjar bli en stor tjej! Hon har även börjat ta sig från krypställning till sittandes. Mamma hjärtat exploderar av stolthet!

130103

Om du skäms när du svettas är ett tips att inte gymma i en grå tröja. För efter 65 minuter på crosstrainern och 4 armövningar kan jag garantera att du svettas. Jag svettades som en gnu men jag va ensam på gymmet så det kunde kvitta. Topp 10 bästa sättet att starta morgonen på.

130102 familjeliv

Idag har mamma och syster varit här. Vi har ätit, lekt, hoppat, myst, skrattat och bara funnits på det sättet man är när man är nära sin familj

130102

Efter en lugn första januari blev det en tuffare andra januari.
15 min uppvärmning på crossen, 7 tunga ryggövningar och 30 min avslutning på cykeln.
Även om jag fortfarande får ont i ryggen av att bära runt på Melissa så orkar jag mycket längre. Allt tack vare träning!

130101 hangover without the over

En riktig bakisdag utan en bakfylla är så jäkla härligt. Loppan och Matheo kom hit och hängde med oss. Pratade utan några längre andningspauser och åt godis som om våra liv hängde på det. Mamma och Göran kom hit och gästspelade en stund.
Toppen sätt att börja det nya året på med andra ord.

Bjuder på lite fler bilder från nyår.

130101

Oj, det kommer ta ett tag att vänja sig. 2013!
Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton.
För det hade verkligen jag. Vi var hemma hos Loppan, Matheo och Robert tillsammans med My, Andréas och Molly. Under middagen hade vi även sällskap att Sara, André och deras son.
Vid 7 åt vi förrätt, middan serverades kl 23, på tolvslaget tittade vi på raketerna och pussades. Årets nyårskyss delade jag med Melissa. Vid 1 åt vi efterrätt och vid 2 spelade vi klappspelet där jag vann dom finaste priserna  en sparbössa och ett presentkort på hemmakväll. Runt 3 begav oss vi hemåt och somnade ganska direkt och 11.51 väcktes vi av ett sms. Supersovmorgon!

Ligger fortfarande i sängen och tittar på M som ser ut att öva inför nått cirkusnummer och funderar på det här med nyårslöften. Ska man försöka sig på ett sånt? Ska man lova att leva ett hälsosammare liv precis som 93% av jordens befolkning? Tycker att jag lever ett ganska hälsosamt liv redan så det blir ju ingen match. Så mitt löfte inför 2013 är att jag ska få bättre koll på min ekonomi och sluta slösa så mycket. Där ni, det blir tufft.

RSS 2.0