130926

Idag va Molla på dagis helt ensam. 
När vi kom in och tagit av oss kläderna så kramade jag henne hårt, gav henne en stor puss, satte ner henne på golvet och sa hej då. 
Ungen gick rakt in och vände sig inte ens om för att vinka. 
Jag stod kvar en liten stund ifall hon skulle ångra sig men nej. På dagis existerar tydligen inte mamma. 
Stängde dörrarna bakom mig och då började tårarna spruta! 
Ni som har barn, när försvinner den jobbiga övergivningskänslan? 

Precis utanför grinden stod en annan mamma som oxå hon grät så vi bölade en stund och pratade om våra barn tills vi fått styr på våra känslor. 
Skönt att jag inte är ensam! 

Under tiden M va på dagis passade jag på att köra en timmes cardio på gymmet och stack sen hem och städa lite. 

När jag kom för att hämta min saknade lilla fis satt hon vid matbordet med potatissoppa i precis HELA ansiktet. 
Denna mamman gillar inte kladd men hur skulle jag kunna säga nej när M tryckte sitt ansikte mot mitt? Så vi fick båda 2 tvätta oss rena från soppan innan vi begav oss hem. 
M somnade på vägen hem och sov i 1,5 timme här hemma. Medans hon sov passade jag på att sola på balkongen. HUR SJUKT är det inte att kunna ligga på balkongen i bikini och svettas i slutet på september??! 
Skönt va det iaf! 

130925 dagis dag3

Tredje och sista inskolningsdagen gick superbra. 
När vi varit där i ca 30 minuter gick brandlarmet. Jag drabbades av panik och slet upp Melissa på min höft och va redo att springa till jordens ände. 2 sekunder senare insåg jag att det antagligen bara va en övning så tog en annan annan flicka i handen samtidigt som jag hade Molla på höften och gick ut. 
När vi sen kom in igen blev jag tillsagd att det va dags för mig att gå hem så jag kramade Melissa extra hårt, gav henne en puss och vinkade hej då. Hon sprang in och lekte innan jag ens hann vända mig om. 
Så fort jag kommit utan för grindarna bröt jag ihop, vi snackar sprutande tårar, rinnande snor och ulkande. Mitt hjärta skrek: spring in och hämta henne. Min hjärna sa: skärp dig för helvete! 
Så jag ryckte upp mig och fortsatte hemåt.
När jag kom tillbaka så sov hon som fasiken så det va bara till att vänta. 
Hennes mentor, som för övrigt är helt fantastisk, berättade att allting hade gått jättebra. Hon hade lekt i sandlådan när de va ute, ätit hela sin portion korv och makaroner själv och somnat så fort mentorn la armen om henne. 
När hon vaknade hade jag räknat med en överlycklig Molla som kom springandes mot mig och kastade sig om halsen på mig meeen nä. 
Hon vinkade halvdant, log ett underbart leende och gick rakt förbi till djuren som låg bakom mig. 
Imorgon börjar allvaret och hon ska vara där själv mellan 9 och 12. 

Det tar på krafterna att vara en stor dagistjej. 

130924

När jag kom tillbaka till Melissa efter en timme satt barnen vid bordet och åt. Där satt min lilla tjej och såg ut som världens största unge medans hon glatt åt utan hjälp. Medans jag hade saknat i sönder mig hade hon inte ens märkt att jag varit borta. 
När de andra barnen gick och la sig för att sova middag gick jag och Melissa hem så att jag kunde byta om och sen gick vi ut och gick en runda. Melissa sov samtidigt som jag gick 10,59 km. 

130924 dagis dag2

Andra dagen på dagis har än så länge gått jättebra. 
När vi kom va det frukt och sångstund och alla som känner Molla vet hur mycket hon gillar att äta och lyssna på musik så hon tryckte glatt i sig äpple och banan samtidigt som hon satt och gungade i otakt till alla barnsånger. 
Efter lite lek va det dags att gå ut så vi klädde på oss och gick ut. 
När vi kom ut och såg att alla barn från de andra avdelningarna oxå va ute trodde jag att M skulle bli rädd och klamra sig fast vid mig men hon gick med bestämda steg bort mot gungorna och pekade och dää:ade. 
När vi gungat en stund frågade Mollas mentor om det kändes okej att jag gick ifrån en stund så nu sitter jag här med en klump i magen och undrar hur det går för min lilla fis. 
130923 dagis dag 1.

Första dagen på dagis va bara 1 timme men det gick jättebra. Molla va inte helt otippat lite blyg i början men blev snabbt nyfiken på alla ny leksaker och alla nya kompisar. 
Det är 14 barn på avdelningen och Molla är med 1 dags marginal yngst i gruppen. 

En liten pojke blev nyfiken på Mollas byxor så han drog tag i dom. M reagerade inte ens medans jag fick anstränga mig för att inte börja gråta. 
Blödigaste björnmamman! 

Imorgon är det 3 timmar och vi ska även prova på att lämna Molla själv i 30-40 minuter. 130923

Idag är det inskolningsdags på dagis. Kan inte fatta att dagen redan är här. Min lilla bebis är nu officiellt en stor dagis tjej. 

Helgen har varit lugn. Förutom träningen har jag varit som en igel på Molla. 
Tror på allvar att denna dagen är jobbigare för mig än vad den är för henne. 130919

Redan igår bestämde jag att jag idag skulle gå en extra lång runda. 
När jag vaknade och såg att solen sken blev jag extra taggad så jag hällde i mig min celsius. 
2,5 timme senare hade jag gått strax över 17 km. Nu är jag helt slut och har inte fler ansträngande aktiviteter inplanterade. 


130918

Redan onsdag? Denna veckan har bara sprungit förbi! 
Idag blev det en snabb pw innan vi åt frukost framför våra bästa år. Resten av dagen har vi myst, sovit middag och busat. När Daniel slutat jobba blev det ett rygg/triceps pass som avslutades med 1 km löpning. 1 km låter bättre än 6 minuter men egentligen är det exakt samma sak 😜  

130917

Daniel va ledig igår så än en gång har jag blivit snurrig på dagarna. Idag är ju tisdag och inte måndag som jag fått för mig ca 200 gånger.
Denna tisdag startades iaf med en milslång pw med Molla i vagnen. När vi kom hem kom mamma hit och hälsade på. 
Kvällen har spenderats på gymmet. Jag började med 30 minuters cardio innan jag för första gången testade på trx. Fruktansvärt jobbigt men väldigt roligt så har ni möjligheten att gå på ett pass trx tycker jag absolut att ni ska ta chansen. 130916

Jag har legat i sängen i en evighet (kan även vara 10 minuter) men kan inte somna så jag tänkte skriva av mig här lite nu när jag har tid över. 
Uppdatera er fina läsare och förhoppningsvis bli trött samtidigt. 
Win/win! 
Detta är sista veckan hemma med Molla innan hon börjar på dagis så jag försöker njuta så mycket det bara går. Vår lilla tjej som inte längre är så liten har växt upp och blivit en otroligt charmig våghals som är fruktansvärt smart! 
Frågar man om hon är hungrig så SPRINGER hon ut i köket och säger namnam. Ska vi gå nånstans och jag tar fram hennes skor så sätter hon sig ner och sträcker fram fötterna. 
Bara idag har hon gett mig tårar i ögonen två gånger. 
Första gången va när vi skulle gå till bilen. Då håller hon mig i handen, tittar på Daniel, sträcker handen mot honom och tar ett tag om hans hand. Där gick vi tre på en rad och höll handen och jag höll på att bryta ihop av kärlek.  
Andra gången va efter vi hade badat. Då hämtar hon en blöja och lägger fint ut den på golvet, går runt om och sätter sig sen på den. 
Nått annat hon har lärt sig är att böla sig till saker. Hon kastar huvudet bakåt och öppnar munnen samtidigt som hon knipper ihop ögonen och sen "gråter" hon. Daniel lyckas stålsätta sig men jag faller för det varenda gång. Vilket oxå har lett till att mina nej inte betyder ett smack i hennes öron medans det oftast räcker med att Daniel tittar på henne. 
Någon som sa good cop, bad cop?


Träningen då? 
Jo den går framåt! 
Just nu ser mitt träningsschema ut som så att jag tränar 2 dagar, vilar 1, tränar 2 osv.. Tycker att det funkar skit bra. 
Nu när jag fortfarande går hemma så blir det även 3-4 powerwalks i veckan.För nån vecka sen lyckades jag knäböja 70 kilo vilket just då va 10 kilo mer än vad jag själv vägde. Har även blivit bättre i mina axlar så nu kan jag enslingen köra på ordentligt igen vilket resulterade i 11kg/arm i hantelpress. Något jag inte klarat av sen innan jag blev gravid så yej me!  
Nu har jag skrivit en hel novell men är fortfarande inte trött kommer däremot inte på mer att skriva så det va allt för denna gången. 
Ska försöka att återkomma oftare! ❤


130909

Igår hade jag min ätardag. Brukar försöka hålla igen på vardagarna och sen släppa på det lite på helgen. Förra veckan va jobbigare än vanligt, kände ett enormt sug efter onyttigheter så igår bestämde jag mig för att äta extra mycket. Så mycket att jag tröttnade på det och på så sätt klara kommande veckan utan problem.
Dagen såg ut som följande:
3 bullar med nutella och banangröt.
Ett sjukt jobbigt benpass
Big Mac och Co.
4 riskakor med nutella
4 matskedar nutella direkt från burken.
Godis och naturgodis.
Hemmalagade köttbullar med lingon, potatis och sås hemma hos Mollas farmor.

En chokladdoppad munk. 
Godis, naturgodis och chips hjärtan.

Väldig stor skillnad från min vardagliga kost som i stort sett består av kvarg, kyckling och ris.

Den sista vakna timmen mådde jag så illa men fortsatte ändå att äta och idag kan jag ärligt säga att jag inte alls är sugen på något onyttigt så min megamind plan fungerade.

<-- på morgonen innan jag började äta
På kvällen innan jag gick och la mig -->

130907

14 månader.
Min en gång så lilla bebis är idag en 14 månaders tjej med otroligt stark vilja. Hennes gång har övergått till halvspringande. Var hon än går charmar hon alla.
Igår va vi på maxi. Då går hon nära människor, lägger huvudet på sne, ler och klappar sig själv på huvudet.
Hon har gått från att säga många ord till att i princip bara säga mamma.
Om 2 veckor börjar hon på dagis och samtidigt som jag vet att hon kommer ha det kanon där så har jag en klump i min mage.

RSS 2.0