140730

I måndags packade vi in oss och vad som kändes som halva vårt hem i bilen och gav oss upp mot Klippan där Daniel's pappa har en stuga. 
Och detta är vad jag kallar semester. I 3 dagar har vi blivit riktigt bortskämda och så väl omhändertagna. 
Igår bestämde vi oss för att kasta oss ut ur den mysiga bubblan och ge oss ut på ett cardiopass from hell. 
En trappa med 199 trappsteg. 6 rundor dvs 12 vändor. 
Snabb matematik = 2388 trappsteg. 
HOLY crap vad jobbigt, varmt och jobbigt det vart. Japp jag vet att jag skrev jobbigt 2 ggr. För att det va dubbelt så jobbigt som allt annat jag gjort innan. 


Idag har jag en helt sinnessjuk träningsvärk i mina vader, mina smalben och insidan av mina lår.
 Och tydligen ska vi ge oss på det igen om en liten stund. Livet med en PT! 

140725

Imorse var det riktigt svårt att ens få upp ögonen. Att hitta motivationen till att träna vart inte det lättaste men lite havregrynsgröt och en celsius senare blev det ett väl godkänt axel och magpass. 
Efter en flytande lunch stack denna veliga människa till frisören för tredje gången på mindre än 6 månader. 
Jag som inte ens klipper mig en gång om året i vanliga fall. 
Det blonda tonades ner och förvandlades till en ombre. Jag har sagt det förut och säger det igen. 
Jag är mörk! 
Jag är mest bekväm i mörkt hår, jag känner mig som mig i mörkt hår och mina drag kommer fram i mörkt hår men nock fan ska jag ge mig på att mixtra och jag kan lova att det inte är sista gången jag glömmer bort det. 
Men iaf. Nu är jag mörk i botten och ljus i topparna och SÅ NÖJD.Efter lite -ta hand om mig själv tid blev det en liten återförening. 

Hela eftermiddan har spenderats med Emma och min gudson Matheo som vi inte träffat sen i oktober om jag inte minns fel. 
Först lite lekplatslek sen glass och efter det lite allmänt häng. Att se Molla och Matheo som är så jämna i åldern leka var jätteskoj. Man inser hur stort ens eget barn blivit när man ser hur stora jämngamla barn är. 140724

Jag inlede morgonen men intervaller eller ja faktiskt vart det mer löpning än uppförsbackegång. Jag lyckades pressa mig själv till att springa 6,5 kilometer vilket tog ca 40 minuter utan att vila. Jag va nära på att ge upp flera gånger. Men nej jag tryckte mig själv långt förbi min comfortzon och lyckades. Jag tror inte eller rättare sagt jag hade aldrig klarat det om jag redan från början visste att det skulle bli 6,5km/40 min. Men satte hela tiden upp små mål. Första va att springa 1 km sen i 10 min sen 400 m till sen 2 min till och genom detta klarade jag det. Helhets målet var att springa 8,5 km på 1 timme och idag blev det totalt 8,7. Tufft va det men jag klarade det. Ska försöka göra om samma sak ett par ggr och sen utöka målet. 1 mil på 1 timme har jag ju klarat en gång i tiden men det vette katten om det ens är rimligt igen. 

Snabbdusch och sen frukost i bilen för att spendera dagen med faster, farmor och mormor på ribban 
Massa sol och bad. Molla blev tuffare för varje gång hon va i vattnet. Kan ju inte direkt påstå att hon någonsin varit rädd för vatten men just havet har hon varit lite tveksam till. Det går bra så länge man bär henne och hon har tagit några hundsimtag när man hållt henne om midjan men mer än så har det inte varit. Men idag har hon gått i utan att ens behöva hålla i handen. Hon har kastat sig, sprungit och hoppat i badringen. 
Hon höll sig vaken utan några som helst problem så länge vi var på stranden men på väg hem till farmor somnade hon på pappas axlar. Kändes sådär safe och eftersom vagnen vart smockad med väskor ( ja tydligen behövs det 5 väskor och ett parasol gör en heldag på stranden) så fick jag äran att bära henne genom hela västra hamnen. Min 15 kilos klump är tung i vaket tillstånd men det är inget i jämförelse med hur tung hon är när hon sover. Men att ha henne så nära och sniffandes mot min hals är värt så mycket. Lite pump i armen har ingen dött av.  


140723

Tredje semesterdan är snart slut och jag måste erkänna att den slutade bättre än den började. 
Tanken va att jag och Daniel skulle träna tillsammans imorse men så fort Molla satte sin fot på gymdagiset blev hon ledsen. Det kvittade vad vi gjorde. Jag mutade med riskakor, jag lekte med henne, jag försöka kompromissa med henne men hon skulle bara vara med mamma så vi fick lämna pappa Daniel ensam på gymmet. 
Istället för ett gympass blev det lek på lekplatsen vilket iofs är nästan lika svettigt och ansträngande i denna värmen. 

Och eftersom vi kör varannan stranddag både för Melissas skull och för att Daniel inte tycker att det är sådär super skoj på stranden så blev det en lugn hemmadag. Under tiden Molla och pappa sov middag satt jag på balkongen och sög åt mig varenda solstråle som kom i min väg. 
När jag kände att det räckte blev det min tur att sticka till gymmet där jag körde ett svettigt rygg och magpass. 
Efter maten och en snabbdusch gick vi tillsammans med Amanda ner till stan för att äta glass och leka lite. 
Tyvärr eller ja egentligen kan det kvitta just nu men nästintill alla våra rutiner är som bortblåsta. Normalt sett sover Molla middag vid 12-14 och somnar för natten vid 19-20. De senaste dagarna har vi dock fått tvinga henne till vila vid 14 tiden vilket gör att nattsömnen blir framskjuten. Trots att vi rastar henne väl somnade hon precis. Känner dock att det är okej så länge hon får sina timmar ändå och som bonus får vi alla lite sovmorgon. 
140722

Jag är helt övertygad om att människan är en beroende-varelse. Alla är mer eller mindre beroende av något eller någon. 
Jag tex är beroende av läppsyl, närhet och Molla. 
Daniel är beroende av motivationsvideos/texter/låtar. Innan ett träningspass sitter han i soffan och suger åt sig varenda ord Arnold, Sylvester eller nån annan man med speciell röst säger. 
Igår tyckte han att jag skulle lyssna på något Arnold hade att säga:
I’ve always figured out that there 24 hours a day. You sleep six hours and have 18 hours left. Now, I know there are some of you out there that say well, wait a minute, I sleep eight hours or nine hours. Well, then, just sleep faster, I would recommend.

Så det vart precis vad jag gjorde inatt, jag sov mina 8 timmar på ungefär 6,5 timme. 
Klockan ringde 5.20. Klockan 6.15 steg jag upp (japp man kan försova sig till morgoncardio på semestern) 
Stack ner till gymmet och hoppade upp på löpbandet. Målet va 8 km på 60 minuter. Ungefär halvvägs kändes det jäkligt långt borta men jag klarade det. Jag klarade till och med 8,3 km. Mestadels löpning men va tvungen att hämta andan genom att gå då och då. 
Nu blir det frukost sen en heldag på stranden med familjen och Amanda. 140721

När det blev tråkigt att sola på balkongen (ja vi människor utan ro i kroppen tycker det är tråkigt att sola) 
gick jag in och stekte lite pannkakor. Lagom till den sista pannkakan vändes kom Melissa ut i köket och informerade mig om att hon nannat färdigt så vi fixade ihop lite mat och packade väskan med allt som behövdes och gav oss iväg för att hitta en lekplats. 
Vi hittade en toppen lekplats och plötsligt hade 3 timmar gått. 

140721 första semesterdan

Hur inleder man bäst första semesterdagen?
Om ni frågar familjen Steen-Åberg så sover man till 8, käkar frukost och ger sig sen ner till gymmet för ett benpass. 
Jag har gått och skaffat mig ett gym till som har barnpassning. Hur bra? 
Så jag och Daniel kunde köra vårt pass tillsammans under tiden Melissa lekte. 
Hur blev då benpasset? 
Jo men om man säger så här: PB!! ✌️  
5 reps på 70 kilo i knäböj. Utan hjälp. Så jäkla gött! 

Det firar jag med att ligga och sola på balkongen under tiden Molla sover och Daniel städar. 
Underbara första semesterdag ❤️140720 sundayfunday

Det blev en dag på stranden!  
Trots att det blåst och vi fick sand precis överallt blev det en bra dag med sol och bad. 
Jag och Molla badade 3 gånger och en av gångerna hände nått som gjorde mig både arg och förolämpad. 
I vattnen lite snett bakom oss står en vad jag tror är utvecklingsstörd. Jag kanske har helt fel men killen va typ 15 och hade flytpuffar på armarna och pratade som en femåring. 
Anyway en utvecklingsstörd kille och hans vad jag antar assistent står snett bakom oss. När jag och Molla leker i vattnet hör jag hur killen säger titta stjärnor. Och eftersom jag har halva min högra sida av kroppen fylld med stjärnor reagerar jag och sneglar bakåt. Killen står då och pekar åt vårt håll. So far so good. 
Nu kommer vi till förolämpningen. 
"Assistenten" som själv är fylld med tatueringar som ser ut att vara gjorda av ett barn och har en Roy och Roger keps på sig säger då: ja det är så jävla fult. Jag vänder mig då markant om att tittar på honom. 
Äckligt och smaklöst säger han då samtidigt som han flackar med blicken. 
What the FUCK?! 
Att folk tycker saker om mig är helt okej. Om folk har stake att säga det till mig istället är ännu bättre. 
Men att stå och prata skit om mina tatueringar bakom min rygg när man själv ser ut som fan är så jäkla lågt. Jag menar vem är han ens att ha en åsikt och hur jag ser ut? 
Lyckligtvis gick det snabbt över och vi kunde återgå till vårt.

När vi kom hem stack jag direkt till gymmet. Med tanke på att jag stekts i solen hela dan och knappt ätit eller druckit hade jag inte alltför höga förväntningar på passet men sand i öronen och saltvatten i håret gjorde succé. Det blev ett riiiiktigt bra armpass. Så pass bra att det vart jobbigt att äta efteråt. 
140720

God morgon! 
Söndagar är ju riktigt härliga när det inte innebär jobb dagen efter. Yepp jag kommer tjata i sönder mig om min semester men efter att ha jobbat som jag har gjort i 9 månader känner jag att jag är mer än värd 4 veckors ledighet. 
 
Jag och Molla har precis gått igenom våra morgonrutiner som nu på sommaren innebär insnörjning, att hitta på svala kläder som möjligt, skrik vid håruppsättning och sen bäst av allt pottkissning. Molla kissar numera på pottan minst 1 gång om dagen, oftast nån gång mer. Vi har infört kittåmääke (klistermärke) som belöning så efter slutfört uppdrag får hon välja ett klistermärke som vi sen sätter fast på en tavla. 
Ibland händer det att hon fejkar en kissning för märkets skull men pottan vi fick av bästa gudmor Kalle avslöjar henne direkt. Det är nämligen en ankpotta som sjunger och spelar musik om man bjuder den på kiss. 
Att se Molla dansa medans hon sitter och kissar kan blsnd det gulligaste jag har sett. 
Nu blir det en snabbpromenad innan vi drar till stranden för bad och sol. 
 


Stolt som en tupp över sina kittåmääke. 
 

Ser ni tofsen? Den är inte stor och den hålls uppe med hjälp av en miljon klämmor men där är en tofs 😍 
 
HUR HAR NI FÖRRESTEN GJORT MED POTTRÄNING? Belöningssystem eller det har funkat utan? 

140719

Rent offeciellt har semestern inte börjat men min sista arbetsdag på 4 veckor va igår och idag är jag ledig så vi kan kalla det en uppvärmning inför semestern. 

Jag började min dag med att gå upp 5.45 för att köra 1 timmes cardio innan vi gav oss ut på äventyr. 
Kände mig som Rocky Balboa när jag gick till gymmet med min gråa huvtröja med luvan uppe. Trots att klockan va 6 och där inte fanns något tecken på mänskligt liv någonstans vart jag taggad till tusen.
Efter att ha kört intervaller i 60 minuter och svettats ut ungefär 1/2 liter genom precis varenda por i hela min kropp kände jag mig dock mer som en svettig strumpa. Men oj vad skönt! 

Dagen har sen spenderats i Malmö och hejat på pappa Daniel när han har spelar fotboll. 
När vi kom hem igen hade jag konstigt nog fortfarande energi och kroppen så stack än en gång till gymmet. Denna gången för att köra ett axelpass med snyggingen Sabina. Det började sådär, lite halv oseriöst och flamsigt men blev jäkligt bra till sist. Får jag bara värma upp ordentligt så är axlar en av mina favoriter. 
Efter passet skyndade jag mig hem för att äta så att familjen sen kunde åka till stranden för ett kvällsdopp. 
Jag och Molla va i vattnet som faktiskt var riktigt behagligt medans Daniel vaktade väskorna. En superbra början på vad jag hoppas blir en underbar sommar helt enkelt. 

140716

Hej alla fina! 
Det va inte igår 😉 
Jag har egentligen inget vettigt att skriva mer än att jag lever och har 2 arbetsdagar kvar sen går jag på semester och under semestern ska jag verkligen anstränga mig mer med bloggandet. Har precis suttit och läst igenom halva bloggen och det är ju jättekul att kunna gå tillbaka och se vad som har hänt för en hel del glöms tyvärr bort. Så nästa vecka blir det nya tag. Hoppas ni stannar kvar till dess och hänger med mig, Molla och D under vår första gemensamma semester som en riktig familj. 
RSS 2.0